Friday, August 8, 2014

Train...

Lately ni rasa malas jer nak gi keje...one of the reason coz since ofis sye move to caps square kl, sye kena gi keje naik train hari2...seksa giler uolsss...x tau la smpai bila sye leh bertahan...huhu...owhh sejak bln puasa aritu most of the day sye lewat...w.pon x der la lewat sgt dlm 10minit jer tp bg company skema mcm company sye tu still consider unacceptable...tp sye wat bodo jer coz sejak ofis tukar tpt ni mmg ramai jer yg lewat pastu HR pon xder take any action pon...klo x be4 ni lbh 3 kali lewat dlm sebln dah kena email bgtau reason y lewat...owhh sgt ridiculous ok...ptt nyer wat jer la flexible hour kan...ni kedekut sgt...padahal sye replace jer each minute yg lewat tu...ni gi keje hari2 rasa x happy jer...act sye x tau cmner nak manage masa sye...plg awal sye bgn kul 4 pg pon still lewat...yer la sye kan still breastfeeding qisya so mmg klo qisya nak susu tu kena la dok ngan dia kdg2 smpai setgh jam...klo x dia merengek...pastu nak bersiap gi keje pon susah coz qisya mmg bgn awal kdg2 kul 5pg dah bgn...so kena la main2 ngan dia dulu smpai dia leka baru gi mandi...tu pon kejap jer dia leh dok sorg2 pastu start dah merengek...susah gak handle ank sorg2 ni erk...Mr.Razak keje shift...slalunyer klo sye blk keje, dia lak gi keje...klo dia off jer baru la sye relax skit ada org leh tlg handle qisya...ok back to my story psl train...selalu sye kluar rumah kul 6.50pg klo antar qisya gi taska coz taska qisya start kul 7 pastu terus rushing drive ke komuter ukm...20minit drive...plus parking jln ke stesen semua selalu take around 30minutes...train arrived at 7.21am...suppose 7.27 klo ikut schedule tp sye x tau la knp train selalu smpai awal...so wajib la sye akan miss train tu...so sye naik next train kul 7.36am...sampai stesen bank negara dlm kul 8.25am...pastu dr stesen berjln ke caps square dlm 15minit...maka lewat la sye smpai...ngan penat nyer lg...kdg2 berlari2 sye kejar train...pastu blk kul 6ptg t'kejar2 nak naik train...sampai rumah plg awal kul 7.45...klo kena amik qisya mmg selalu dia bdk last yg balik...kesian giler...tp nak wat cmner perjlnan gi blk keje mmg amik masa sejam setgh...penat jgn ckp la...hari2 gi keje merungut dlm hati...skrg pon sye tgh cari lubang2 keje yg ofis dkt ngan umh...sbnrnyer xder hati pon nak tukar keje...klo company sye wat flexible hour mmg x der hal...ni x...ntah apa2 ntah...malas nak layan...

No comments: