Saturday, May 18, 2013

Tgk Nina kat JB...

Last week sye & parents gi tgk Nina kat JB....actually memula plan nak gi JB 24hb ni, time cuti wesak day & nak bwk shiela & Nina blk KL....tp abah gi langkawi lak 24hb tu.....so x jd la....tp mak nak gi gak tgk Nina....lgpon shiela ada interview hari isnin so leh la bwkkan sijil2 dia.....kitorg gi JB sabtu tghari & ahad mlm dah smpai KL.....smpai2 jer sana kitorg singgah umah MIL shiela kat kg melayu majidi mkn kat sana....pastu bwk shiela & Nina gi hotel....kitorg dok hotel sri malaysia spt biasa....hehe....ptg tu kitorg sempat gi jln kat Jusco Tebrau....shiela nak carik baju utk gi interview.....pastu sambil2 tu leh la try stroller Nina ni....1st time dia kluar gi jln2.....owhhh skrg umur dia dah sebln lbh....keke....mmg susah gak la bwk baby gi jln2....smpai2 jer Jusco dia dah beyak....t'paksa la gi tukar pampers dia.....pastu gi la tpt pompuan carik baju shiela....sye teman shiela carik baju....mak dok kat kerusi jaga Nina.....baru try baju tetb mak dah call ckp Nina nangis....dia nak susu rupannyer....so t'paksa la gi tpt baby utk breast feed.....nsb baik la Jusco ni mmg baby friendly....menyenangkan keje gak la coz ada feeding room.....best giler siap ada bilik2 lg.....mmg selesa la....pastu sementara tu sye & mak gi carik baby carrier coz Nina mcm x suka dok dlm stroller.....tp bila try masukkan Nina dlm carrier tu dia nangis plak.....lawak pon ada....haha....maybe dia kecik sgt lg kot....so shiela dokong jer la dia.....manja sgt budak ni....nak dokong pon ada stail yg dia suka....klo x kena gaya, dia nangis gak....mak sye dokong dia xnak.....dia nak mummy dia jerk....pastu kitorg gi mkn pizza hut coz dah lapar sgt....lps mkn gi carik baju lg.....tu pon cpt2 grab mana yg ada then gi fitting room try....Nina dh nangis2 lg.....last2 dpt gak la baju & seluar....pastu cpt2 kitorg blk....time tu pon dah kul 9 lbh.....risau gak husband shiela marah bwk baby jln2 smpai mlm....

Esoknyer b'fast kat hotel....dlm kul 11 shiela dtg hotel bwk Nina.....sempat la main2 ngan dia.....pastu kul 12 lbh kitorg check out hotel.....otw blk KL sempat singgah mkn nasi beriani gam kat batu pahat....kul 7 cmtu baru smpai ampang.....then sye terus pecut blk puncak jalil.....

Pak dolah ngan cucu kesayangan.....Mcm x cayer jerk pak dolah dah jadik atuk....

Comel giler la budak ni....geram jerk....

Dia suka tgk org....xtau la dia dah leh nmpak ker blum....baby baru lahir kan pandangan diorg x jelas lg....

Grrrrrr.....geram kannnn.....cmni la cara dokong yg dia suka....

Baru la sye tau cmner prsaan ada ank sedara....Mr. Razak pon ckp "Baru la u tau kan mcm mana prsaan ada ank sedara".....Mr. Razak dah ada 5 ank sedara....dia mmg syg ank2 sedara dia.....tp sye xrapat ngan diorg....xder la feeling2 syg giler kan....tp bila ank sedara sndiri rasa syg giler jerk....pastu rasa dia la baby plg comel dlm dunia....pelik kan....maybe coz ada p'talian darah kot....coz sye ni mmg x suka sgt baby & budak2....coz diorg pon x suka sye.....hahaha.....owwhhh agak pelik erk bila tgk different angle of shiela being a mom....maybe naluri keibuan tu mmg automatic dtg bila kita dah ada ank kan....so skrg sye xder la risau sgt, maybe bila baby sye lahir mmg automatic sye akan tau apa nak wat......skrg pon sye dah start nak b'tukar mood jadik ibu2....hikkkk 

No comments: