Friday, May 17, 2013

Tentang Kerja...

A'kum semua...miss me?...hehe...malas la nak taip entry baru skrg ni...xder masa nak ngadap laptop lama2...slalu ngadap hp jerk...klo bukak laptop pon dok layan FB jerk...baca2 tu ini, tup2 dah kul 12mlm, tido time...so mmg xder masa nak taip aper2 kat blog ni...
Ni pon tulis entry ni coz nak ngadu psl kebosanan diri ngan keje sye skrg...actually awal thn ni sye dah update resume & ready nak carik keje lain...tp tetb pregnant plak...so skrg sye rasa mcm stuck kat sini...dah xleh gi mana until sye deliver...yer la kan mana ada company yg nak amik pompuan ngandung, lain la klo company tu mak bapak aku yg punya...haha...sye keje kat sini dah nak masuk sethn next month...kejap jer kan...actually sye suka keje sini...dlm sethn ni sye dah merasa dpt bonus & last month ada increment...w.pon x byk tp b'syukur gak la kan coz work load sye pon relax2 jerk...tp sye xsuka ngan keje yg sye wat skrg...kdg2 rindu keje lama sye...rasa nyesal tukar keje pon ada gak...oil & gas ni mcm x serasi jer ngan sye...xtau la napa...bila sye join O&G jer the same thing happen to me, iaitu problem xder keje...syok ker korg klo gi keje penat2, meredah jam semua then bila smpai ofis korg xtau nak wat keje apa coz xder keje...skrg mmg project slow skit...tp section lain mcm byk jer keje...section sye ni mmg x byk scope coz sye wat fire fighting ngan HVAC jerk...dannn yg plg sye x phm bos sye ni mcm nak wat semua keje...bg la sye wat jugak kan...klo dia x bg cmner nak tau sye leh wat ker x...klo sye ada wat salah, ajar jer la...bkn susah pon...sye pon mmg nak blajar...mana boleh dok baca & study jer...smpai bila sye nak pandai...mesti la nak kena involve project baru la sye cpt blajar...yer la kan be4 ni sye keje building consultant so byk gak la beza ngan keje skrg ni...dah dia nak wat semua, buat jer la...sye malas nak pikir...ikut hati sye, nak jer sye discuss ngan dia srh dia tukarkan sye kat section lain...coz be4 ni pon sye pnh wat mechanical & piping...so rasanyer xder problem kot klo sye nak wat blk menda tu...cuma someone kena guide sye la coz dah lama x wat menda tu...tp oleh krn kondisi sye skrg tgh pregnant so sye hold dulu niat sye tu...sye takut klo x leh nak bg komitmen coz kdg2 sye bkn sihat sgt...pg2 gi ofis slalu pening kepala...lps lunch baru ok...tgk la lps deliver nnti, klo still mcm ni gak sye akan try mintak tukar section or department...klo msk project dept pon ok gak coz sye pon minat wat cost estimation...ermmm klo sye still boring gak maknanyer mmg nak kena carik keje lain la kot...skrg ni pon sye dah xleh nak gi site, mmg rasa mcm loser gak...tu la susah gak engineer pompuan ni...tp hrp2 diorg phm la kan...
Owhh sye baru jer apply keje dkt ngan umah baru sye...tp mmg klo diorg pggil interview pon sye akan bgtau sye bkn nak keje tu skrg, just nak diorg put my resume in KIV in case ada vacancy lg ker kan in future...tp klo dpt keje situ heaven giler kot...naik basikal pon dah smpai...haha...naik kete 5minit jerk...company tu pon not bad la w.pon x sebesar company sye keje skrg...
Ok la tu jer bebelan sye kali ni...sye perasan sye ni asyik complain psl keje jerk padahal keje sye ok jerk...tp tu la klo mcm sye ni, keje & family mmg everything bg sye...klo sye x happy salah satu, mmg hidup sye x kan tenang...huhu...

No comments: