Sunday, February 10, 2013

The Rule...

 Sye ni xder la b'fikiran matang sgt coz smtimes sye bleh jd childish & ntah apa2...tp sye tau satu perkara yg sye pegang smpai skrg....yg jd rule dlm hidup sye....sye xkan sesekali b'cerita problem relationship or marriage sye kat org yg b'lainan jantina lg2 outsiders....phm x?....it's a big NO ok.....& I believe if u do that u are playing with fire & allowed outsider involve in ur problem & make it worst....seriously....sye mmg suka share problem sye coz that makes me feel better & sye tau family & kwn2 baik (of course la perempuan kan) sye sntiasa bg good advice yg bleh jd guide kat sye utk solve my problem....bg sye klo nak cerita problem yg melibatkan marriage ni, kita kena cari org yg btul2 phm kita....so that dia xkan sokong kita 100%....yer la kan bila tgh marah mcm2 kita leh ckp & maki2 semua....so org yg m'dgr tu bila dia btul2 kenal kita, dia akan bg positive advice yg at the end, kita akan sedar gak kesilapan kita & bknnyer put the blame 100% on our partner.....& of course kita akan tau advice tu adalah sincere coz org yg m'dgr prob kita tu syg kita & nak tgk kita happy.....tp bila kita citer problem kita kat org yg x btul2 kenal kita, or maybe kat kwn chatting kita kat ym ker, kat sapa2 ntah yg kita kenal kat social network yg secara kebetulan time kita ada problem tu, dia jer  tpt kita nak luahkan kan, lg2 klo org tu lain jantina ngan kita, rasa2 diorg dpt ker bg advice yg bleh wat kita realize that we are not 100% right?....mmg x la kan coz diorg akan bg advice base on apa yg kita cerita kan & akan pretend sokong kita coz semata2 nak amik hati kita coz they think that way can make we feel better & bila kita ada prob kita akan cari dia lg....at the end, kita x kan sedar kat mana kita wat silap & kita akan rasa kita jer betul....yg plg teruk lg klo org yg kita citer problem kita tu ada simpan perasaan kat kita....of course la dia akan bg advice yg bleh meruntuhkan rumah tangga kita.....mesti mcm "ishh teruk nyer wife u tu"...."eh knp wife u mcm tu erk"...."haa?..wife u xpnh masak utk u?....perempuan jns apa tu?"....so ko nmpak x p'bezaan antara b'cerita ngan family or kwn baik dgn b'cerita to outsiders yg entah dr mana dtg tetb mcm dah tau semua psl ko without know what really happen behind the story.....so to ladies, don't ever tell your problem to opposite gender or outsiders & be thankful that you have families & BFFs that you can share your problem with & of course they will be there for you anytime....to gentleman, please open your eyes, she doesn't really care about your problem.....she just want to feel needed & happy to know that she is better than your wife....

I HATE OUTSIDERS!