Friday, February 1, 2013

Saya Kembali.....

Lama x menulis di blog ni......byk menda sbnrnyer nak citer kat sini tp malas giler weh nak menaip.....so kumpul2 citer lama2 malas dah nak citer.....haha.....so sye citer menda2 yg sye ingat jer la erk.....owhhh arini hari wilayah.....Selamat Hari Wilayah semua.....sye lepak ampang jer td coz Mr.Razak keje.....tp skrg dah kembali ke pncak jalil....hehe....td kat umh mak lepak jer tgk tv smpai la mak srh sye & SIL tlg bersihkan porch umh tu coz b'timbun tong2 air & botol air yg diorg tadah time xder air aritu.....dah 3 weeks ada air tp tong2 tu still kat situ xder org nak kemaskan.....rumah pon dah nmpak mcm apa ntah, semak jerk....so mak dah rimas pastu BIL nak blk lak mlm ni, xkan nak biar umh sepah2 kan.....so sye ngan SIL pon gi la menguruskan porch tu.....shiela mesti suka coz dia xyah wat.....ngelat la tu.....hahaha.....xper2 bg chance kat org peknen tp time x peknen pon sye slalu jer bg dia chance.....hehehe....owhh td blk dr umh ampg sye singgah Axis carik tutti fruity kat ngan umh mak sye tu tp dah xder.....ermmm dah tutup ker ker....xkan la dah tutup, baru jer bukak last year.....xdpt la nak mkn.....rugi x gi tutti fruity yg lg satu dkt ngan umh mak sye gak....tp td dah nak ke mrr2 so malas nak patah balik....xkan la nak patah blk semata2 nak mkn eskrim kan....lain kali leh gi.....hehehe....ok tu jer citer boring sye.....

1 Feb 2013....Selamat Hari Wilayah....

Info Wiki : Hari Wilayah Persekutuan (juga disingkat sebagai Hari Wilayah sahaja) ialah cuti umum di Wilayah Persekutuan, Malaysia. Ia disambut di wilayah ini: Kuala Lumpur, Labuan dan Putrajaya pada 1 Februari setiap tahun. Tarikh ini bersempena pembentukan Kuala Lumpur sebagai ibu negara Malaysia dan Wilayah Persekutuan pertama pada 1974. Kuala Lumpur sebelum itu merupakan sebahagian daripada negeri Selangor.
Ibu negara Malaysia juga dipindahkan dari Kuala Lumpur ke Putrajaya pada hari ini pada 2001.

No comments: