Sunday, February 3, 2013

Final Progress yg btul2 final.....

Hahaha....pelik jer kan tajuk entry ni.....yer la dr entry lps sye ckp dah final tp x final2 lg & kitorg still lg gi site tgk progress rumah.....actually time ni kitorg gi mkn area bangi section 7, lbh kurang 15 minit dr umh kitorg tu....so dah alang2 gi la tgk umh tu skali.....dah xleh masuk dah pon.....semua jalan dah tutup.....so kitorg tgk dr jauh jer la.....park kete depan tasik & layan la tgk tasik yg x seberapa ni.....umh kitorg view tasik ni, dlm brochure cantik jerk gambar nyer.....bila dah siap mmg jauh panggang dr api.....hahaha.....nasib ko la kan.....xkesah la.....janji ada la menda yg kitorg leh tgk kan.....klo umh kitorg skrg ni kitorg leh tgk swimming pool.....ni tgk la tasik ni seumur hidup.....hehehe....owhhh ada 2 ekor ank itik dlm tasik ni.....comel giler weh.....ntah sapa yg letak kan.....jom tgk tasik tu.....

Ni la rupanyer.....

Owhh sumber dr hilpark community kat FB bgtau yg skrg developer tgh dlm proses hantar surat utk collect kunci & ada yg dah receive surat.....tp sye blum receive apa2 surat.....so tunggu jer la next week cmner kan.....yg pasti nyer byk la payment yg dah menunggu utk dibayar.....nak amik kunci jerk dah kena byr RM800 lbh utk maintenace & security rumah.....tu blum lg lain2 fee, kot2 ada penalty if sepnjg progress bank disburse payment lewat ker kan.....ntah la.....tp so far sye puas hati ngan servis maybank....every month x pnh miss antar surat inform psl disburse payment.....hopefully evething ok & dipermudahkan....Amin....rumah dah siap pon pening, klo x siap lg la pening.....dah beli rumah pon susah hati, xbeli rumah lg la susah hati....mcm ni la hidup.....huhu...x nak complaint2, xnak merungut2.....bersyukur jer ngan apa yg ada.....huhu.....

7 comments:

myaini said...

nanti kena pk nak renovate rumah lagi...sy yang baru pindah ni pun tak setel-setel lagi hal rumah...bersepah lagi rumah.....

mesti tak sabarkan dapat kunci rumah...

Shafiza's said...

Ni Jiran saya ni.. ehehehe... Bile plan nk move ke Rumah baru..?

ELLY said...

myaini: tu la...rumah dah siap makin pening...hehe...nnti nak baca blog awk la wat reference nak renovate umh ;) ni 1st experience beli umh...mmg x tau apa2...

ELLY said...

shafiza's: hehe...klo bleh as soon as possible coz x larat dah nak bayar umh sewa ngan umh hillpark tu...klo pindah cpt, jimat skit...tp mcm xder org jer yg nak pindah cpt row kita tu...kekeke

kaSih.CinTa.GadiS said...

Boleh plak jupe jiram dlm blog eh? Hahaha.. Nnt korg jd bestfren la nie.. Share resipi sesama.. Hahah!! Nnt buat housewarming taw.. Jgnla buat time raya, buat time x raya.. Hehe!

myaini said...

orait...tak banyak pun update pasal rumha..saya dulu pun tak tau apapun pasal beli rumah ni...slowly belajar:)

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

Hai.. nie kak ila ely bila nk pindah..mehla pindah cepat2 tkut plak klau tak rmai org lg..hihi..next month akak pindah insya allh.tgu grill ,dpur n wardrobe siap