Tuesday, January 8, 2013

Happy New Year 2013...

Happy new year semua....lmbat lak wish.....klo thn lps sye c'brate new year ngan b'cuti with family sye & Mr. Razak kat penang....thn ni sye x c'brate pon....just wat drama air mata kat umh mak sye pastu otw blk puncak jalil, dah kul 12 so sedar2 dah new year....batang hidung bunga api pon x nmpak....keke....pastu esoknyer semua dah happy2 & kitorg c'brate b'day my SIL kat pizza hut ampang point....yeaaa....baru la tenang hati nak gi b'cuti kat pangkor....

Owwhh sye x tau la nak wat azam apa sempena thn baru ni.....klo mcm last year sye nyer azam nak carik keje baru, Alhamdulillah dah t'capai.....azam nak dpt baby still x t'capai so proceed la utk thn ni lak.....maybe thn ni pon still lg struggle dr segi financial coz nak masuk rumah baru, byk nak guna duit.....so b'siap sedia lah.....owhhh satu lg azam yg x t'capai, last year sye b'azam nak setel kan loan MARA sye tp still lg lum setel....baki ada lg dlm 1k....In Sha Allah maybe p'tengahan thn ni habis kot.....hrp2 la kan.....x larat dah nak m'bayar dua loan.....loan YTN thn ni dah start kena byr RM300 sebln....huhuhuhu.....so total rm450 la sye kena byr dua2 loan thn ni.....sgt m'bebankan okay.....hmmmm....nak wat cmner, mcm ni la hidup.....thn ni fokus sye lbh nak improve diri dlm career kot.....coz skrg sye rasa agak loser w.pon dah keje lama tp mcm lack of experience & byk benda x tau.....asyik dependent kat my senior jerk which is not good la kan....ptt at this stage sye dah bleh independent & technical knowledge pon dah strong.....ntah la....engineering bkn soul sye & i do it just for money.....klo keje pon sye bg 60% jer hati sye so cmner nak be a good engineer kan....so this year nak try bg 80%.....klo 100% tu mmg x mungkin la kan.....keke....pastu sye nak usaha utk tido awal & bgn awal....gi keje cpt & blk keje pon cpt....haha....hrp2 b'jaya la kan coz dr thn ke thn, azam ni xpnh m'jd.....haaa & sye b'azam utk pakai blusher hari2 gi keje.....slalu pakai bedak & lip ice jerk....so nak tmbh la blusher merah2 skit, baru la nmpak mcm semangat skit gi keje.....ok la tu jer la azam sye....azam dr segi rohani x yah la sye citer erk.....coz semua org pon mesti ada azam nak jadik hamba Allah yg lbh baik, tingkatkan amalan semua.....w.pon azam sye mcm ntah apa2 jer kan, tp sye rasa azam Mr. Razak lg ntah apa2.....hahaha.....

Sye: U...apa azam thn baru u erk?
Mr. Razak: Mind my own business!
Sye: erkkkkk....so i have to mind my own business jugak la erk.....
Mr. Razak: Ha'ah

Huhuhu.....mcm selfish jerk kan azam dia.....ok la tu jer citer new year sye.....hehehe.....
Happy new year korg.....semoga thn ni lbh baik dr thn lps.....

No comments: