Wednesday, December 5, 2012

Peplum style....

Ramai yg puji baju sye & shiela cantik time majlis kawen syafiq aritu.....so sye nak story la psl baju tu.....hehe....kain rainbow tu kitorg beli kat gulatis ampang.....amik 3pasang utk sye, shiela & mak....sepasang harga RM200.....mak sponsor kain tu coz dia tau ank2 dia ni bkn la ader duit sgt....haha.....pastu baju tu sye & shiela tempah kat kwn mengaji mak.....dia ada kedai kat ngan LRT ampang nun....nama kedai, Kay Akmar....actually mak slalu tempah jahit manik ngan dia.....mak x pnh tempah jahit baju ngan dia coz baju mak semua tailor mak dr zaman ank dara yg jahitkan.....tp shiela pnh tempah baju nikah & sanding belah JB kat kedai tu.....sye mmg x pnh tempah situ be4 ni.....so time ni la nak try kan....konsep kitorg wajib la peplum coz tgh In skrg ni kan.....kakak yg jahit tu mmg kreatif la....kita bgtau jer nak mcm mana, dia dah tau apa yg kita nak....pastu siap bg idea.....mmg puas hati la.....memula dia srh beli renda utk letak kat baju sye & shiela tp end up baju sye jer ada renda, baju shiela just letak manik....maybe ikut kesesuaian baju kot.....sye nyer peplum kat pinggang, shiela lak kat bwh dada coz dia peknen & perut dia makin m'besar.....keke....

 Ni baju nikah shiela yg pnh tempah kat situ.....


 Ni lak baju sanding....

Owhh sye rasa harga kat situ sgt b'patutan coz harga 2 baju shiela ni lg murah dr harga baju nikah sye dulu yg sye x puas hati sgt.....huhu....cantik kan dia jahit?.....

Ni la baju sye....harga tempah RM300 pastu renda pink kat pinggang ngan lengan tu mak sye belikan 1meter kat  gulatis, harga RM100....so total baju sye utk wedding syafiq ni adalah RM600.....guullllppp.....nasib baik sye byr RM300 duit tempah baju tu jerk....lemah lutut den klo slalu nak tempah baju mahal2 cmni....rasanyer ni yg last kot...tp sye dah t'addicted plak mcm mak sye dah addicted dok jahit manik kat baju2 dia....cmner erk.....haha....owhh baju sye ni kakak tu wat mcm dress 1 piece coz dia ckp lg kemas klo wat cmni....shiela nyer lak 2 piece...

Baju shiela....tempah RM300 gak....sye suka giler manik2 kat baju dia tu....

Hehehe.....sye suka pic ni tp kualiti pic x bagus coz guna hp jerk amik.....semua pakai baju rainbow...keke....tema wedding syafiq ni adalah colourful ;)

No comments: