Sunday, December 30, 2012

Honeymoon...

Dlm diam (xder la diam sgt kan) rupanyer dah 2thn setgh usia perkahwinan sye & Mr.Razak.....hehehe....skema giler ayat....actually dlm 2thn setgh tu la kitorg plan real honeymoon tp x pnh m'jd....owhhh susah weh disebabkan kekangan kewangan & masa & byk lg la rintangan & halangan......sedeh x bila sye ckp sethn lbh gak la sejak kawen bln 6, 2010, sye dok search2 psl krabi & dok mengadap website airasia tp x pnh b'jaya smpai sana.....last2 sye terima la hakikat mmg xder rezeki nak gi sana....yer la  kan.....time baru2 kawen struggle kumpul duit nak sewa umah.....pastu struggle lg penuhkan brg2 dlm umh.....then struggle nak beli umah plak....thn ni struggle beli family car.....bila ntah nak ada duit....ehhh tp bln 5 last year w.pon x dpt gi krabi tp kitorg b'jaya gak la b'cuti ke jakarta-bandung.....tu pon gi reramai ngan family sye....spend dlm 3k gak gi sana ngan tiket flight & pakej semua utk 2 org.....klo nak gi sndiri mmg x confident la kan coz takut x cukup duit lak....bila gi ngan abah, wajib la abah top up sini sana.....hahaha....gi bandung pon dah 3k, sye budget klo gi krabi mesti dkt 5k.....coz syafiq honeymoon baru2 ni gi bali spend dlm 5k.....so abaikan jer la niat tu.....owhh actually bkn kitorg x honeymoon lgsung time baru kawen tu.....ada la gi PD satu mlm, tu pon mmg x plan lgsung.....haha....yer satu mlm jerk....kitorg gi sehari lps wedding reception kitorg....tu pon coz mak srh....diorg la yg sponsor secara x lgsung coz duit org bg belah Mr.Razak diorg x amik, diorg bg kitorg coz ksian sgt agaknyer.....haha...so ada la dlm 1k lbh yg kitorg guna jimat2 coz byk lg menda yg short nak bayar.....time tu sye lak baru sebln keje kat company lama sye, so not nice la nak amik cuti lama2.....baru sebln keje dah nak amik cuti kawen kan....tu pon nsb baik bos sye ok....dia x kesah pon tp unpaid leave la kan....huhu.....pastu time tu gak cuti skolah & semua hotel tgh mahal & penuh.....actually sye ada book kat corus hotel (saja2 book time tu) tp sye dah pnh gi situ so malas la nak gi lg then kitorg gi jer la lagend water chalet (nama skrg Lexis PD) ni....ni pon sye dah pnh gi....adehhh serius hotel kat PD byk yg sye dah pnh gi....coz time kecik2 dulu byk tul family day opis abah yg kitorg join kat PD ni.....haaa rasanyer hotel avillion jer sye btul2 nak sgt gi tp x pnh gi....hehe....ada gak tanyer time tu tp hotel dah penuh yg ada pon bilik rm800 lbh.....xmoh la kan....sye pnh gi lagend water chalet ni skali time nyibuk ikut shiela family day opis dia.....time tu bilik shiela tu kat water chalet tp time sye gi ngan Mr.Razak ni kitorg amik tower seaview.....interior dlm still sama la ada jacuzzi semua cuma xder la nmpak air laut kat lantai tu....klo water chalet kan atas laut pastu lantai dia ada transparent skit so leh la nmpak air....owhh actually bilik ni sesuai gak utk family yg ada ank kecik 2 org coz kat tingkap tu ada day bed.....so muat la nak tdo....owhh dua2 katil kitorg guna.....hahahaha.....lawak2....overall best la gi situ....serius x cukup la satu mlm....tp apakan daya tu jer duit yg ada.....time kitorg dok tu peak rate so rm300 lbh la & klo msk tax semua rm400 lbh gak la....klo normal rate rm200 lbh jerk....actually klo bleh diputarkan masa, sye wish sye xdok hotel ni.....tahu kah anda time dok sini sye menangis mcm kena dera coz sye sedeh bila teringat blk time sye dtg situ ngan shiela & syapid pon ada.....owhhh i miss that moment & i'm married!....owhh sedeh giler rasa mcm xnak kawen dah & of course time baru2 kawen married life sgt la x best (bg sye la kan, lain org lain experience).....hahaha.....so moral of the story....jgn sekali2 gi honeymoon kat tpt yg korg pnh gi ngan family korg.....serius weh....sgt sedeh....sye rasa sye xpnh citer kat sapa2 kot psl ni (ker ada bff sye yg sye pnh citer...lupa)....shiela pon x tau rasanyer....hahaha.....so that's y i really need a real honeymoon with Mr. Razak yg xder kenangan ngan family sye.....hehehe.....jom layan pic kitorg time bln 6, 2010.....kekeke....

Mrs. Razak.... 

I love the jacuzzi & of course i'm the one who teach Mr.Razak how to create romantic moment with the jacuzzi....hahahaha....bengong erk.... 

 yg ada private swimming pool tu grand lexis PD....

Me & Mr. Razak....time ni berat sye 7kg kurang dr skrg....huhu....bila la nak kurus blk ni....

Ok....tu semua citer lama....sajer jer citer blk coz sye xpnh citer lg & nnti xder lak kenangan dlm blog sye ni kan.....kita lupakan jer semua tu....skrg nak citer psl honeymoon yg btul2 plak.....setelah pikir2 kitorg decide nak gi Pangkor Island Beach Resort nx week for our honeymoon.....i'm not sure to consider this as our 1st or 2nd honeymoon....nv mind la kan....but if people ask, sye akan ckp jerk 1st honeymoon sye kat PD.....hehe.....mcm sedeh sgt plak klo ckp kitorg xpnh gi honeymoon....owhh kitorg gi ni pon coz boleh claim ofis Mr.Razak utk hotel....hotel 2 nights dlm rm600 lbh & maybe nak amik b'fast & dinner skali kat hotel (we hvn't decide yet) so total around 1k....just nice ngan balance yg Mr.Razak leh claim.....so total cost for this honeymoon around 1.5k including transport semua (drive sndiri)......sye klo gi mana2 mesti nak wat budget klo x, xtenang hidup sye.....actually still ada hati gak nak gi krabi or ho chi minh aritu.....tp balance yg boleh claim dah kurang coz Mr.Razak ada claim optical utk FIL aritu.....so xper jer mana2 pon ok....plan memula nak gi cherating tp tetb shiela gi pangkor & dia ckp cuaca ok jerk....so last minute kitorg decide gi pangkor jer la coz Mr.Razak mmg suka gi pulau.....owhh yg merisaukan sye skrg, Mr.Razak tgh demam, dah 3 hari & takut jangkit lak kat sye.....ermm....hopefully everything perfect ;)

Pangkor Island Beach Resort.....klo x best, siap la ko.....hahaha....

No comments: