Wednesday, December 12, 2012

Dating with Mr. Razak...

Citer dah lama tp still nak citer.....so layan....actually dah lama tau sye & Mr. Razak x gi dating2 tgk movie....slalu klo kluar pon mesti coz gi beli brg dapur & asyik2 gi alamanda....x pon gi tesco ampang....klo rajin skit, ada la gak gi IOI mall.....serius dah boring tp nak gi tpt lain mmg la sgt malas....sye rasa dah dkt sethn kot sye x gi mid valley....last month gi klcc pon coz ada exhibition fire fighting klo x, mmg x jejak pon....sye dah xingat bila last sye gi OU & kwsn2 yg sewaktu dgnnyer....tp kali ni kitorg dating kat tpt baru, Paradigm Mall.....xpnh gi pon lg....xtau la bila P.mall ni bukak....tau psl P.mall ni pon coz Mr. Razak dpt tiket free movie life of Pi kat situ....movie time weekdays plak tu, hari selasa.....movie start kul 9.30 pm....sye memula agak malas gak nak gi coz tau jer la klo ikut Federal Highway tu mesti jam kan time blk keje....tp kitorg gagah kan gak, dah la hujan plak tu.....kitorg smpai P.mall dlm kul 7 lbh....senang rupanya nak carik coz P.mall ni kat tepi jln jerk & opposite giant kelana jaya....parking pon senang.....kat dlm tu pon convenience & senang la nak phm building dia....keke....

mencik tau klo jln jam....

kat dlm P.mall....x sempat explore pon semua floor coz smpai2 terus carik surau, pastu gi beratur amik tiket then gi mkn.....

Yeahhh dah dpt tiket....30minit gak la beratur....tp xper yg penting free....3D plak tu kan....jimat2....

 Mkn2....actually sye x explore sgt restoran apa yg ada kat situ....kitorg gi restoran yg dkt ngan GSC jerk....floor bwh GSC klo x silap....so kitorg pilih mkn kat pancake house.....ok la gak....set ni came with 2pieces of pancake & maple syrup....mmg kenyang giler smpai x larat nak habiskan pancake tu.....tp sye habiskan gak coz sedap.....

Lps mkn2, jln2 kejap jerk pastu terus gi GSC.....movie habis kul 11lbh....best la gak movie ni....actually movie ni adaptasi dr novel....dr start movie smpai habis mmg x boring la....jln citer mmg xleh nak jangka....gambar pon sangat cantik tp effect 3D tu mcm kurang.....movie ni citer psl hidup sorg lelaki nama Pi & cmner dia survive bila kapal yg dia naik ngan family dia karam coz dilanda ribut....pastu dia t'selamat coz sempat naik bot & rupa2nyer dia bkn sorg2 dlm bot tu....ada binatang2 lain & yg plg sye t'kejut tetb bengal tiger keluar dr bot tu.....keke....plot yg plg menarik bg sye, time Pi kecik & dia t'cari2 agama yg sesuai ngan dia & end u dia amalkan semua jns agama.....pastu time dia t'sadai kat tgh laut ngan bot & bengal tiger tu mmg agak m'debarkan la gak....ok tu jer citer sye....hehe....daaaa

No comments: