Friday, December 7, 2012

Bersediakah???

Pejam celik pejam celik dah nak msk thn 2013.....owhhh thn 2013 sye & Mr. Razak ada planning lg besar iaitu pindah masuk rumah baru.....kabar2 angin dr sumber yg sahih m'beritahu bahawa kunci akan dpt end of this month atau next month....Alhamdulillah, siap gak umah ni....b'debar tau tunggu....coz takut la apa2 yg diingini b'laku mcm t'bengkalai ker kan....owh family sye mmg ada history rumah t'bengkalai ni.....rumah mak sye yg kitorg duduk skrg t'bengkalai belas2 thn gak la....beli time sye baru lahir thn 1984, sye dah darjah 6 kot baru siap.....tu la sye takut tu.....tp zaman skrg ni dah kurang kes2 mcm ni....lg2 klo beli dr developer yg establish kan.....
 
Persoalannyer sudah bersediakah kitorg nak masuk rumah baru ni?....owhhhhh....seriously mmg x b'sedia langsung.....dr excited terus jadik down.....mmg x bersedia physical, mental & financial.....mmg xder duit pon nak msk umah baru ni....niat nak kumpul duit lgsung x m'jd.....at least nak kena ada 20k ni.....mana nak cekau duit.....actually kitorg baru jer 't'kena' ngan investment yg x'mnjadi.....that's y planning larik.....tp xper, dah bkn rezeki & kitorg invest pon xder la byk sgt.....pulangan pon dah ada tp still la rugi skit.....malas nak pikir....hopefully ada la jln nnti....skrg ni sye dah start carik plan2 baru utk financial kitorg 2013 ni.....owhh agak pening gak.....calculator sntiasa kat tangan klo kat ofis ni, bila ada idea jer start la mengira & tulis2 budget.....dah mcm org x betul dah sye ni.....haha....tp nak wat cmner sye mmg minat bab2 duit & harta benda ni....layan.....

No comments: