Monday, December 31, 2012

3 tahun.....

Entry ni nak m'ceritakan kesedihan yg sye tgh rasa skrg.....but don't feel sorry for me coz sye just sharing jerk bkn mintak simpati.....last raya, I had this conversation with syafiq & mak dlm bilik.....time tu kat kampung raya haji, kitorg dok kat umh sepupu, & time tu hari kitorg dah nak blk kl.....syafiq bising2 psl sye x der anak lg.....pastu mak pon start bebel2.....tp sye biasa la kan msk telinga kiri kluar telinga kanan  coz mak sye mmg suka m'bebel, smpai la ada satu statement syafiq yg sye t'ingat2 smpai skrg....dia ckp "kwn2 aku nyer kakak yg dah 3thn kawen, xder ank semua dah BERCERAI".....owhhh bila kira2 time tu lg 7 bln jer kot usia p'kahwinan sye ngan Mr.Razak nak msk  3thn....so wajib la sye sgt sedeh....adakah lps 3 thn xder ank kitorg akan b'cerai?.....sye down giler lps tu & terapi plg baik adalah tido.....xder mood.....sye asyik tido jer smpai la time nak blk kl.....that's it cerita tu smpai kat situ jerk.....tp dlm otak sye asyik pikir2 psl tu.....sye ada la citer kat Mr.Razak but he didn't take it seriously, dia wat x tau jerk.....tp sye still lg la pikir psl tu....agak bengang jugak coz adik sye kan lelaki & sibuk jer nak campur hal org kan.....padahal time tu dia pon x kawen lg....w.pon niat dia nak caring psl sye tp sye sgt2 terasa.....yer la kan sapa la x terasa klo menda tu dah sentuh psl hal rumahtangga kita kan.....

Seriously sye rasa stress bila pikir & utk x stress sye malas dah nak pikir....huhu....smpai la 3minggu lps, time tu sye tdo kat ampang & sye dah nak blk puncak jalil....sye happy2 jer time tu, tetb smpai satu conversation tu, sye ckp Mr.Razak slalu ckp dia sedeh klo sye suka gi ampng tinggalkan dia sorg2.....then syafiq leh ckp "klo ko ada anak xder la dia kesah, dia leh dok ngan ank jerk".....how dare u?....seriously that's not my point....I just want to share how happy we are w.pon kitorg xder ank, tp kitorg still happy & try to spice up our marriage with our own way....so don't u dare mention about our kekurangan coz buat apa kitorg nak meratapi & bersedih ngan kekurangan kitorg ni klo Allah dah tentukan belum rezeki nya kitorg nak ada ank.....lps tu start la mak sye bebel2 ckp sye & Mr.Razak x b'usaha.....rasanya x perlu kot kitorg nak cerita psl usaha kat satu dunia.....sye dah wat blood test sekali.....dah pnh amik clomid.....dah pnh urut peranakan 3 kali.....dah pnh wat reflexology urat sekali.....dah pnh gi harun din skali.....dah pnh minum air tasik dayang bunting.....doa.....jgn ckp la.....setiap waktu sye b'doa......pnh gak org dok ckp maybe sye lmbat dpt ank coz sye langkah bendul....owhhh sedeh giler kot time tu x dpt digambarkan ngan kata2....b'salah ker sye kawen klo dah t'surat jodoh sye dtg dulu?.....& start dr situ, sye x berhenti2 b'doa, wat solat hajat supaya shiela b'temu jodoh....hanya Allah jer tau betapa byk air mata sye b'doa supaya shiela b'temu jodoh....sye rasa b'salah sgt coz xtunggu shiela kawen dulu & anggap tu mcm balasan kat sye.....then finally shiela jumpa helmy....sye b'syukur sgt....i'm so happy for her.....& skrg pon bila dia dah pregnant dulu, i'm still happy for her....xder la sedetik pon dlm hati sye nak jeles ker coz sye yg kawen dulu, dia yg pregnant dulu.....sama la mcm bff2 sye & org disekeliling sye yg dah pregnant, sye slalu happy utk diorg.....slalu jer doakan semuanya dipermudahkan utk diorg......sye mmg suka doakan org....so xpyh la pelik pon....even sye  pon doakan siti nurhaliza dpt ank w.pon dia x tau sye doakan dia.....sye doakan jiran2 w.pon diorg xknl sye, & sye pon xknl diorg.....bila sye tgk ibu2 yg ada ank yg cacat or sakit, sye doakan Allah bg ketabahan kat diorg.....mmg tu kot p'kara plg baik dlm diri sye, slalu ikhlas m'doakan org.....dan semua tu Allah balas ngan rezeki2 yg sye slalu x sangka2....& yg plg ketara, sye slalu dikelilingi ngan org2 yg baik x kira la kat tpt keje or kat mana2 sye gi.....tp tu bkn la point sye.....point sye kat sini, x boleh ker org2 sekeliling sye, yg rapat ngan sye, mendoakan yg baik2 utk sye....xperlu la nak stress2 kan sye ngan statement yg lgsung x sensitif ngan prsaan sye.....owhh time mak & syafiq bising2 tu sye pon bengang la & m'jwb2 then sye terus blk puncak jalil.....otw blk sye menangis sepanjang p'jlanan 30minit tu.....sye ingat nak nangis lg bila dah smpai umh, tp bila tgk Mr.Razak terus la sye x jd nangis.....dia mcm tau jer sye tgh sedeh & dia wat sye happy.....sye just forget bout it & lps beberapa hari baru sye citer kat dia.....as usual dia malas nak pikir.....dia just bg kata2 semangat jerk.....& try to make me feel better....

Dannn menda tu jadi wake up call la kat sye & 2 minggu sye x blk ampng coz sye sgt sedeh.....tp mak sye ada la sms ckp "xpyh la nak kecik2 hati ngan mak".....time tu dia call pon sye malas nak jwb.....bkn marah tp lbh kpd jauh hati.....actually bkn kat mak sye pon, tp kat syafiq....sye sedeh la coz sye rasa dia sgt kejam ngan sye.....tp bleh plak diorg wat mcm2 spekulasi coz 2 minggu sye xblk ampang.....sye x tau la kan 2 minggu tu mcm 2 thn kot bg mak sye....smpai dia sms "mana gi lama xdtg, mak dah rindu"....adehhhh....so last week time Mr.Razak blk kg. ngan family dia, sye pon blk jer ampang tdo sana.....sejak sye kawen tiap2 minggu sye blk ampang.....bila mak sye call, ajak gi sana sini, slalu jer sye ikut.....mak sye mntak tlg sye kemas umh dia, xpnh pon sye x wat....skrg dah smpai tahap Mr.Razak dah boring coz menda tu dah jd rutin & tiap2 minggu pon sye gi sana.....so apa la salahnyer skrg sye nak fokus kat rmhtangga sye plak kan & actually sejak 6bln ni, rumhtangga kitorg sgt2 happy....dah xder dah gangguan2 dr mcm2 pihak....so kitorg leh la fokus trying to conceive.....& tu pon yg mak sye nak kan....so sye pon xnak dia susah hati psl sye....time sye period aritu sye nangis giler2 kat Mr.Razak.....sye peluk dia & nangis puas2 pastu dia ckp nangis la....lps kan semua.....serius sedeh kot.....hati sye sgt fragile skrg ni.....tp Mr.Razak bg sye semangat dia percaya time will come & he said "don't stress urself"....belum rezeki kitorg.....kwn2 kat ofis dia pon ramai yg phm & bg semngat.....so dia ckp dia dah x kesah dah psl ni....janji kitorg happy.....& each day our love to each other become stronger.....seriously....sye rasa tu kot hikmah nyer kitorg lum dpt ank.....coz dgn ujian Allah ni, kitorg jd kuat & lbh menyayangi & m'hargai satu sama lain.....coz at the end of the day, hidup sye akan b'sama Mr.Razak jer so sye rasa utk complete kan hidup kitorg ngan zuriat, sye perlu jd selfish & xperlu dah pikir psl org lain....kitorg dah t'lalu byk kot pikir psl org.....so dah tiba masanya kitorg just fokus jer on our marriage & usaha utk dpt ank klo diizinkan olehNya.....psl perasaan org lain, lama2 semua org cool down la kot.....susah sgt nak puaskan hati semua pihak....bila sye ngan family, sye abaikan Mr.Razak.....bila sye ngan Mr.Razak, family sye plak x phm yg sye nak kan space.....

Owhh skrg ni pon mak sye tgh kecik hati ngan sye....sedeh giler kot.....smlm dia nak dtg ngan shiela, tp sye x bg.....bkn x nak bg dtg....tp sye malas la bila diorg dtg sini boring jer pon kat sini.....sye sorg2 jer kat umh coz Mr.Razak keje.....sye wat laundry jerk dr pg smpai ptg & masak utk Mr.Razak mkn blk keje....malas la klo diorg byk tanyer, yg plg sye malas skali klo isu ank ni diorg sebut2 lg.....seriously sye dah xtau cmner nak pujuk hati sye....sye malas dah nak sedeh2....sye nak happy2 jer ngan Mr.Razak....we really need some space...& i hope family in law pon phm psl ni.....tp biasa la mak sye, mesti dia pikir bkn2 kan....xkesah la....ckp la apa korg nak ckp....lama2 korg cool down jugak.....sye dah xnak pikir psl prsaan org coz skrg ni the most important thing is perasaan sye & Allah jer tau semua....

Skrg kitorg tgh usaha.....klo p'tghan thn 2013 x b'hasil jugak, sye akan gi klinik pakar....actually sye lum ready nak accept if there's smthing wrong with me....tp hati sye kuat ckp yg kitorg xder problem....my period pon on time...& sye x nak la klo sye gi jumpa pakar & wat apa2 procedure then my period lari & i can't determine my ovulation anymore....we'll see....let us try naturally by taking some supplements to increase our fertility & of course ngan b'doa kpdNya.....pls pray for us....In Sya Allah....so to mak, xyah la nak merajuk2....mcm sye x phm jer mak sye....dia mmg slalu cmtu....esok2 ok la tu....td smpai abah kat langkawi pon bleh call & sms sye ckp mak sye ngadu mcm2 kat dia....pls grow up mak....hahaha....bleh x sye srh mak sye yg grow up....but sometimes i do thing my mom suka pikir menda2 yg nonsense yg at the end wat dia sakit hati.....owhh i know her coz sye mewarisi byk perangai dia....just relax & chill....you can't control the world....That's what i learn from Mr.Razak ;) 


Huhu....sye xpnh tgk citer Up ni smpai habis....serius x sanggup....baru tgk sikit pon dah nangis....owhh nama dia pon ellie....takut nya klo nasib sye pon mcm ellie dlm citer Up ni.....

Huhuhu.....

8 comments:

shiela said...

mak nak dtg umah ko sbb kat umah xde air laa..so, broing..aku pun mcm plan nak mandi kolam kat umah ko tu..pastu dah 2 kali lak ko rejek bile mak ckp nak dtg..tu la mak marah..lgpun time tu ajaq kan keje..pasal sapid tu xyah la ko nak amek ati sgt..dah die mmg cmtu nak wat cmne..ayat die mmg selalu saktkan ati org..aku da bgtau da die aritu ko sedeh sbb die ckp cmtu..aku xtau die pujuk ko blk ke x..hehe...

YaTie IzaTie said...

sabar ye elly.. abg akak 6 thn xde anak.. bykkan doa.. sabar ye.. shila, sile pujuk elly balik.. hahha

mafuza said...

xmao la sedih. i pun sedih bila baca. sbb i pun rasa apa yg u rasa before this. xpelah. boleh cuba lagi. In Sha Allah ada rezeki. or maybe u ada rezeki yg lain. mcm u dah beli rumah, u dpt kerja baru. benda2 mcm tu pn kira rezeki jugak.. so kita mmg tak tau apa yg Allah rancangkan untuk kita. adik u xde niat tu..lelaki ni kdg2 kurang sensitive. so bersabarlah ok ? :) i pun doakan u jugak ;)

Azura Ayu said...

Sabar banyak2 elly, think +ve dan jgn terlalu fikir sangat pasal benda ni.. Rezeki tu semuanya dah tertulis, Allah dah tentukan. Sekurang-kurangnya Allah dah bagi rezeki lain mcm rumah, kereta, duit etc2... Org lain mebi ade anak tp rezeki lain belom lagi.. And then one more thing, ape2 pun usaha yg dijalankan try to have fun. Hehehe...good luck elly

kaSih.CinTa.GadiS said...

Elly... Xmohla cmnie. Serius aku nanges bc post ko nih! Mebi nk soh ko sabar is not a good word anymore. Tp seriusly, btol ckp dorg sume. Rezeki ko Allah bg ikot lain. Aku nie dh 2ank, tp hub ng suami n umi jd teruk. Brenti keje. N mcm2 aku kena build up blk. Xmoh sedih2 k? Aki sbg kwn ko xputus doakn ko&bestfren aku yg lain dikurniakan anak.. Supaya dpt kita share kemeriahan ni sama2. Xmo sedih ek. Aku ada. Sapid xnk doa, aku doakan! Hehe.. Chill.. Senyumm... Ko kan chomey?!

haslinda said...

il....sedey giler baca entry ko ni...siap meleleh air mata..xtipu nii...xper.rezeki smua dr Allah. hanya dia yg tahu apa yg bakal terjadi. at least ko dh kawin. aku ni kawin pun x lg.xper..aku doakan smoga ko cepat2 dapat baby yg comel, soleh n solehah, sihat walafiat.

ELLY said...

wahhh byk nyer komen...thanks a lot semua di atas kata2 semangat & doa kalian...hanya Allah yg dpt m'balasnya...syg korg sgt ;)

ELLY said...

Linda: don worry In Sha Allah jodoh ko akan dtg nnti...aku doakan ko supaya dipermudahkan jodoh & diberi jodoh yg terbaik ;)