Friday, December 14, 2012

12.12.12 yg malang....

Huhu....time tarikh cantik ni la menda malang nak jadik kat sye....sedeh tul....mmg ingat smpai mati la tarikh ni....cmni2 actually kerete sye mmg dah x parking kat dlm sejak bln 5 aritu.....kete sye kena turun pangkat, bg kete Mr. Razak plak parking dlm.....kat sini, satu umh leh dpt satu parking jerk....tu yg susah tu....so kete ke 2 mmg xder choice, kena la parking kat tepi jln kat bwh....owhh rumah sye ni mcm naik bukit skit.....w.pon parking ni x jauh sgt tp letih gak la b'jln gi ke kete hari2 lg2 klo sye bwk byk brg....mmg semput weh.....that's y la skrg sye mmg dah x masak blk keje....klo dulu blk keje, leh la beli brg2 nak masak kan....skrg mmg xleh, coz nak cpt2 smpai tpt parking supaya dpt parking yg depan skit, dkt ngan guard....slalu sye smpai mmg dah kul 7 lbh cmtu so mmg susah la nak dpt parking depan unless ada tetb org kluar parking.....klo pg2 sye gi keje tu mmg slalu la gak nmpak kaca tingkap pecah kat tepi2 parking ni.....mmg tau tpt ni bahaya slalu kete kena pecah.....klo time mlm mmg sunyi skit kat jln dpn ni....lampu jln pon cm x terang sgt.....mmg tunggu nasib jerk nak kena kat kete sye....last2 smpai gak turn sye....huhuhu...

ok2 cmni, blk keje hari selasa tu sye singgah ampang jap amik brg t'tinggal....pastu mkn2 bubur jap mak masak, then terus blk puncak jalil....smpai kat puncak jalil dlm kul 7 lbh, kete dah byk parking so sye kena parking jauh.....nak msk parking tu sye nmpak la ada motor kat dpn, pastu motor tu tetb dtg kat kete viva yg parking dpn parking yg sye nak msk tu....jln tu one way, so agak pelik gak knp motor tu dtg dr arah b'tentangan., ptt dia terus jer la kan....sye lak jns suka parking msk blkg dulu klo parking tgh2 antara 2 kete.....so sye dah ada kat sblh viva, msk gear reverse nak msk parking.....tetb motor td tu ada dpn kete sye & sye t'perasan lampu viva tu menyala.....india yg bwk motor tu pndang2 sye.....sye pon suspicious la kan....apahal plak ko ni, aku nak msk parking.....owhh memula sye ingat dlm viva tu ada org.....tp tgk2 xder, & tetb lampu viva t'tutup & motor tu pon cabut.....so sye xtau la apa status viva tu.....bila siap2 parking sye jenguk2 gak viva tu....atas seat viva tu ada kotak & byk brg dlm tu....ada safety helmet skali....time tu sye dah t'detik, ntah2 india td nak pecah kete kot.....mmg rasa x sedap hati gak....tp sye malas nak pikir....think positve jer la.....sye citer kat Mr. Razak psl kerisauan sye tu....tp dia mmg dah biasa ngan paranoid sye ni....so dia wat x tau jer la.....keke....

Esok pg nyer sye nak gi keje dlm kul 7.20....Ya Allah....tingkap kete aku!!!....kete sye jadik mangsa gak akhirnya....dlm kete b'sepah2 ngan kaca.....sye terus bukak bonet kete tgk klo ada brg hilang.....actually brg 1st yg sye check ialah safety helmet sye....keke...nsb baik ada, ofis punya tu....xpsl2 kena ganti plak kan....pastu sye check kasut adidas sye, pon ada....ok, dua tu jer kot brg b'harga sye dlm kete ni....haha....sye bukak laci dashboard, mmg sepah2 la kena punggah smpai Al-Quran kecik sye yg jns zip tu pon dia bukak....maybe carik duit kot xpon carik smart tag or GPS.....wajib la sye xder semua tu.....bongok giler kan, mmg keje sia2 jerk dok pecah kete org xdpt apa2.....aku gak yg kena setel menda ni.....pastu sye biar jerk kete ni cmni coz nak gi repot polis so x nak la sentuh apa2.....biar polis amik pic....pg tu Mr. Razak antar sye gi keje, nsb baik dia mmg tgh off.....balik tu, dia gi wat repot kat balai polis kinrara.....time lunch, Mr. Razak amik sye bwk kete ni gi kedai wat tingkap kat jln pahang sana....sye dah search2 dah be4 tu kat ner tpt yg ok nak wat tingkap....ramai suggest kat jln pahang tu & parents sye pon srh gi situ.....sye call org kedai tu tanyer brapa RM klo nak pasang tingkap.....dia ckp RM100.....so ok la kan....repair dlm sejam jerk so sempat la sye larik jap time lunch gi sana pastu blk ofis blk....

Owhhh keretaku.....

Repair kat kedai ni....servis ok, cpt gak dia wat & dia mmg akan vacuum skali kaca2 tingkap tu...dpt harga RM95.....kedai ni kat sblh 7E kat ngan hspital tawakal jln pahang tu....

Cermin kete xleh tinted & bukak 2 hari....lps ni nak kena gi tinted lak.....

Mr. Razak ckp bkn kete sye jer yg kena aritu....ada kete savvy selang 2 kete dr kete sye pon kena.....yg pelik nya time buat report, polis mcm x tau jerk area umh sye ni byk kena pecah kete.....xtau la org2 yg kena sblm ni ada wat report ker x.....polis ada amik pic & time tu gak dia call org tanyer sapa yg jaga area sini....so ok la kan ada gak la tindakan pantas dr polis, takut diorg simpan jerk repot tu.....hopefully polis wat rondaan la kat sini coz sye dah mula rasa x selamat.....menda2 cmni wat prob paranoid sye makin m'jadik lak....adehhh....

1 comment:

dhinai adnan said...

Kalau sampai 2,3 kali kene cam ni sapa leh tahan....hehehe...kene pasang grill pada semua tingkap kereta.