Monday, December 31, 2012

3 tahun.....

Entry ni nak m'ceritakan kesedihan yg sye tgh rasa skrg.....but don't feel sorry for me coz sye just sharing jerk bkn mintak simpati.....last raya, I had this conversation with syafiq & mak dlm bilik.....time tu kat kampung raya haji, kitorg dok kat umh sepupu, & time tu hari kitorg dah nak blk kl.....syafiq bising2 psl sye x der anak lg.....pastu mak pon start bebel2.....tp sye biasa la kan msk telinga kiri kluar telinga kanan  coz mak sye mmg suka m'bebel, smpai la ada satu statement syafiq yg sye t'ingat2 smpai skrg....dia ckp "kwn2 aku nyer kakak yg dah 3thn kawen, xder ank semua dah BERCERAI".....owhhh bila kira2 time tu lg 7 bln jer kot usia p'kahwinan sye ngan Mr.Razak nak msk  3thn....so wajib la sye sgt sedeh....adakah lps 3 thn xder ank kitorg akan b'cerai?.....sye down giler lps tu & terapi plg baik adalah tido.....xder mood.....sye asyik tido jer smpai la time nak blk kl.....that's it cerita tu smpai kat situ jerk.....tp dlm otak sye asyik pikir2 psl tu.....sye ada la citer kat Mr.Razak but he didn't take it seriously, dia wat x tau jerk.....tp sye still lg la pikir psl tu....agak bengang jugak coz adik sye kan lelaki & sibuk jer nak campur hal org kan.....padahal time tu dia pon x kawen lg....w.pon niat dia nak caring psl sye tp sye sgt2 terasa.....yer la kan sapa la x terasa klo menda tu dah sentuh psl hal rumahtangga kita kan.....

Seriously sye rasa stress bila pikir & utk x stress sye malas dah nak pikir....huhu....smpai la 3minggu lps, time tu sye tdo kat ampang & sye dah nak blk puncak jalil....sye happy2 jer time tu, tetb smpai satu conversation tu, sye ckp Mr.Razak slalu ckp dia sedeh klo sye suka gi ampng tinggalkan dia sorg2.....then syafiq leh ckp "klo ko ada anak xder la dia kesah, dia leh dok ngan ank jerk".....how dare u?....seriously that's not my point....I just want to share how happy we are w.pon kitorg xder ank, tp kitorg still happy & try to spice up our marriage with our own way....so don't u dare mention about our kekurangan coz buat apa kitorg nak meratapi & bersedih ngan kekurangan kitorg ni klo Allah dah tentukan belum rezeki nya kitorg nak ada ank.....lps tu start la mak sye bebel2 ckp sye & Mr.Razak x b'usaha.....rasanya x perlu kot kitorg nak cerita psl usaha kat satu dunia.....sye dah wat blood test sekali.....dah pnh amik clomid.....dah pnh urut peranakan 3 kali.....dah pnh wat reflexology urat sekali.....dah pnh gi harun din skali.....dah pnh minum air tasik dayang bunting.....doa.....jgn ckp la.....setiap waktu sye b'doa......pnh gak org dok ckp maybe sye lmbat dpt ank coz sye langkah bendul....owhhh sedeh giler kot time tu x dpt digambarkan ngan kata2....b'salah ker sye kawen klo dah t'surat jodoh sye dtg dulu?.....& start dr situ, sye x berhenti2 b'doa, wat solat hajat supaya shiela b'temu jodoh....hanya Allah jer tau betapa byk air mata sye b'doa supaya shiela b'temu jodoh....sye rasa b'salah sgt coz xtunggu shiela kawen dulu & anggap tu mcm balasan kat sye.....then finally shiela jumpa helmy....sye b'syukur sgt....i'm so happy for her.....& skrg pon bila dia dah pregnant dulu, i'm still happy for her....xder la sedetik pon dlm hati sye nak jeles ker coz sye yg kawen dulu, dia yg pregnant dulu.....sama la mcm bff2 sye & org disekeliling sye yg dah pregnant, sye slalu happy utk diorg.....slalu jer doakan semuanya dipermudahkan utk diorg......sye mmg suka doakan org....so xpyh la pelik pon....even sye  pon doakan siti nurhaliza dpt ank w.pon dia x tau sye doakan dia.....sye doakan jiran2 w.pon diorg xknl sye, & sye pon xknl diorg.....bila sye tgk ibu2 yg ada ank yg cacat or sakit, sye doakan Allah bg ketabahan kat diorg.....mmg tu kot p'kara plg baik dlm diri sye, slalu ikhlas m'doakan org.....dan semua tu Allah balas ngan rezeki2 yg sye slalu x sangka2....& yg plg ketara, sye slalu dikelilingi ngan org2 yg baik x kira la kat tpt keje or kat mana2 sye gi.....tp tu bkn la point sye.....point sye kat sini, x boleh ker org2 sekeliling sye, yg rapat ngan sye, mendoakan yg baik2 utk sye....xperlu la nak stress2 kan sye ngan statement yg lgsung x sensitif ngan prsaan sye.....owhh time mak & syafiq bising2 tu sye pon bengang la & m'jwb2 then sye terus blk puncak jalil.....otw blk sye menangis sepanjang p'jlanan 30minit tu.....sye ingat nak nangis lg bila dah smpai umh, tp bila tgk Mr.Razak terus la sye x jd nangis.....dia mcm tau jer sye tgh sedeh & dia wat sye happy.....sye just forget bout it & lps beberapa hari baru sye citer kat dia.....as usual dia malas nak pikir.....dia just bg kata2 semangat jerk.....& try to make me feel better....

Dannn menda tu jadi wake up call la kat sye & 2 minggu sye x blk ampng coz sye sgt sedeh.....tp mak sye ada la sms ckp "xpyh la nak kecik2 hati ngan mak".....time tu dia call pon sye malas nak jwb.....bkn marah tp lbh kpd jauh hati.....actually bkn kat mak sye pon, tp kat syafiq....sye sedeh la coz sye rasa dia sgt kejam ngan sye.....tp bleh plak diorg wat mcm2 spekulasi coz 2 minggu sye xblk ampang.....sye x tau la kan 2 minggu tu mcm 2 thn kot bg mak sye....smpai dia sms "mana gi lama xdtg, mak dah rindu"....adehhhh....so last week time Mr.Razak blk kg. ngan family dia, sye pon blk jer ampang tdo sana.....sejak sye kawen tiap2 minggu sye blk ampang.....bila mak sye call, ajak gi sana sini, slalu jer sye ikut.....mak sye mntak tlg sye kemas umh dia, xpnh pon sye x wat....skrg dah smpai tahap Mr.Razak dah boring coz menda tu dah jd rutin & tiap2 minggu pon sye gi sana.....so apa la salahnyer skrg sye nak fokus kat rmhtangga sye plak kan & actually sejak 6bln ni, rumhtangga kitorg sgt2 happy....dah xder dah gangguan2 dr mcm2 pihak....so kitorg leh la fokus trying to conceive.....& tu pon yg mak sye nak kan....so sye pon xnak dia susah hati psl sye....time sye period aritu sye nangis giler2 kat Mr.Razak.....sye peluk dia & nangis puas2 pastu dia ckp nangis la....lps kan semua.....serius sedeh kot.....hati sye sgt fragile skrg ni.....tp Mr.Razak bg sye semangat dia percaya time will come & he said "don't stress urself"....belum rezeki kitorg.....kwn2 kat ofis dia pon ramai yg phm & bg semngat.....so dia ckp dia dah x kesah dah psl ni....janji kitorg happy.....& each day our love to each other become stronger.....seriously....sye rasa tu kot hikmah nyer kitorg lum dpt ank.....coz dgn ujian Allah ni, kitorg jd kuat & lbh menyayangi & m'hargai satu sama lain.....coz at the end of the day, hidup sye akan b'sama Mr.Razak jer so sye rasa utk complete kan hidup kitorg ngan zuriat, sye perlu jd selfish & xperlu dah pikir psl org lain....kitorg dah t'lalu byk kot pikir psl org.....so dah tiba masanya kitorg just fokus jer on our marriage & usaha utk dpt ank klo diizinkan olehNya.....psl perasaan org lain, lama2 semua org cool down la kot.....susah sgt nak puaskan hati semua pihak....bila sye ngan family, sye abaikan Mr.Razak.....bila sye ngan Mr.Razak, family sye plak x phm yg sye nak kan space.....

Owhh skrg ni pon mak sye tgh kecik hati ngan sye....sedeh giler kot.....smlm dia nak dtg ngan shiela, tp sye x bg.....bkn x nak bg dtg....tp sye malas la bila diorg dtg sini boring jer pon kat sini.....sye sorg2 jer kat umh coz Mr.Razak keje.....sye wat laundry jerk dr pg smpai ptg & masak utk Mr.Razak mkn blk keje....malas la klo diorg byk tanyer, yg plg sye malas skali klo isu ank ni diorg sebut2 lg.....seriously sye dah xtau cmner nak pujuk hati sye....sye malas dah nak sedeh2....sye nak happy2 jer ngan Mr.Razak....we really need some space...& i hope family in law pon phm psl ni.....tp biasa la mak sye, mesti dia pikir bkn2 kan....xkesah la....ckp la apa korg nak ckp....lama2 korg cool down jugak.....sye dah xnak pikir psl prsaan org coz skrg ni the most important thing is perasaan sye & Allah jer tau semua....

Skrg kitorg tgh usaha.....klo p'tghan thn 2013 x b'hasil jugak, sye akan gi klinik pakar....actually sye lum ready nak accept if there's smthing wrong with me....tp hati sye kuat ckp yg kitorg xder problem....my period pon on time...& sye x nak la klo sye gi jumpa pakar & wat apa2 procedure then my period lari & i can't determine my ovulation anymore....we'll see....let us try naturally by taking some supplements to increase our fertility & of course ngan b'doa kpdNya.....pls pray for us....In Sya Allah....so to mak, xyah la nak merajuk2....mcm sye x phm jer mak sye....dia mmg slalu cmtu....esok2 ok la tu....td smpai abah kat langkawi pon bleh call & sms sye ckp mak sye ngadu mcm2 kat dia....pls grow up mak....hahaha....bleh x sye srh mak sye yg grow up....but sometimes i do thing my mom suka pikir menda2 yg nonsense yg at the end wat dia sakit hati.....owhh i know her coz sye mewarisi byk perangai dia....just relax & chill....you can't control the world....That's what i learn from Mr.Razak ;) 


Huhu....sye xpnh tgk citer Up ni smpai habis....serius x sanggup....baru tgk sikit pon dah nangis....owhh nama dia pon ellie....takut nya klo nasib sye pon mcm ellie dlm citer Up ni.....

Huhuhu.....

Sunday, December 30, 2012

Honeymoon...

Dlm diam (xder la diam sgt kan) rupanyer dah 2thn setgh usia perkahwinan sye & Mr.Razak.....hehehe....skema giler ayat....actually dlm 2thn setgh tu la kitorg plan real honeymoon tp x pnh m'jd....owhhh susah weh disebabkan kekangan kewangan & masa & byk lg la rintangan & halangan......sedeh x bila sye ckp sethn lbh gak la sejak kawen bln 6, 2010, sye dok search2 psl krabi & dok mengadap website airasia tp x pnh b'jaya smpai sana.....last2 sye terima la hakikat mmg xder rezeki nak gi sana....yer la  kan.....time baru2 kawen struggle kumpul duit nak sewa umah.....pastu struggle lg penuhkan brg2 dlm umh.....then struggle nak beli umah plak....thn ni struggle beli family car.....bila ntah nak ada duit....ehhh tp bln 5 last year w.pon x dpt gi krabi tp kitorg b'jaya gak la b'cuti ke jakarta-bandung.....tu pon gi reramai ngan family sye....spend dlm 3k gak gi sana ngan tiket flight & pakej semua utk 2 org.....klo nak gi sndiri mmg x confident la kan coz takut x cukup duit lak....bila gi ngan abah, wajib la abah top up sini sana.....hahaha....gi bandung pon dah 3k, sye budget klo gi krabi mesti dkt 5k.....coz syafiq honeymoon baru2 ni gi bali spend dlm 5k.....so abaikan jer la niat tu.....owhh actually bkn kitorg x honeymoon lgsung time baru kawen tu.....ada la gi PD satu mlm, tu pon mmg x plan lgsung.....haha....yer satu mlm jerk....kitorg gi sehari lps wedding reception kitorg....tu pon coz mak srh....diorg la yg sponsor secara x lgsung coz duit org bg belah Mr.Razak diorg x amik, diorg bg kitorg coz ksian sgt agaknyer.....haha...so ada la dlm 1k lbh yg kitorg guna jimat2 coz byk lg menda yg short nak bayar.....time tu sye lak baru sebln keje kat company lama sye, so not nice la nak amik cuti lama2.....baru sebln keje dah nak amik cuti kawen kan....tu pon nsb baik bos sye ok....dia x kesah pon tp unpaid leave la kan....huhu.....pastu time tu gak cuti skolah & semua hotel tgh mahal & penuh.....actually sye ada book kat corus hotel (saja2 book time tu) tp sye dah pnh gi situ so malas la nak gi lg then kitorg gi jer la lagend water chalet (nama skrg Lexis PD) ni....ni pon sye dah pnh gi....adehhh serius hotel kat PD byk yg sye dah pnh gi....coz time kecik2 dulu byk tul family day opis abah yg kitorg join kat PD ni.....haaa rasanyer hotel avillion jer sye btul2 nak sgt gi tp x pnh gi....hehe....ada gak tanyer time tu tp hotel dah penuh yg ada pon bilik rm800 lbh.....xmoh la kan....sye pnh gi lagend water chalet ni skali time nyibuk ikut shiela family day opis dia.....time tu bilik shiela tu kat water chalet tp time sye gi ngan Mr.Razak ni kitorg amik tower seaview.....interior dlm still sama la ada jacuzzi semua cuma xder la nmpak air laut kat lantai tu....klo water chalet kan atas laut pastu lantai dia ada transparent skit so leh la nmpak air....owhh actually bilik ni sesuai gak utk family yg ada ank kecik 2 org coz kat tingkap tu ada day bed.....so muat la nak tdo....owhh dua2 katil kitorg guna.....hahahaha.....lawak2....overall best la gi situ....serius x cukup la satu mlm....tp apakan daya tu jer duit yg ada.....time kitorg dok tu peak rate so rm300 lbh la & klo msk tax semua rm400 lbh gak la....klo normal rate rm200 lbh jerk....actually klo bleh diputarkan masa, sye wish sye xdok hotel ni.....tahu kah anda time dok sini sye menangis mcm kena dera coz sye sedeh bila teringat blk time sye dtg situ ngan shiela & syapid pon ada.....owhhh i miss that moment & i'm married!....owhh sedeh giler rasa mcm xnak kawen dah & of course time baru2 kawen married life sgt la x best (bg sye la kan, lain org lain experience).....hahaha.....so moral of the story....jgn sekali2 gi honeymoon kat tpt yg korg pnh gi ngan family korg.....serius weh....sgt sedeh....sye rasa sye xpnh citer kat sapa2 kot psl ni (ker ada bff sye yg sye pnh citer...lupa)....shiela pon x tau rasanyer....hahaha.....so that's y i really need a real honeymoon with Mr. Razak yg xder kenangan ngan family sye.....hehehe.....jom layan pic kitorg time bln 6, 2010.....kekeke....

Mrs. Razak.... 

I love the jacuzzi & of course i'm the one who teach Mr.Razak how to create romantic moment with the jacuzzi....hahahaha....bengong erk.... 

 yg ada private swimming pool tu grand lexis PD....

Me & Mr. Razak....time ni berat sye 7kg kurang dr skrg....huhu....bila la nak kurus blk ni....

Ok....tu semua citer lama....sajer jer citer blk coz sye xpnh citer lg & nnti xder lak kenangan dlm blog sye ni kan.....kita lupakan jer semua tu....skrg nak citer psl honeymoon yg btul2 plak.....setelah pikir2 kitorg decide nak gi Pangkor Island Beach Resort nx week for our honeymoon.....i'm not sure to consider this as our 1st or 2nd honeymoon....nv mind la kan....but if people ask, sye akan ckp jerk 1st honeymoon sye kat PD.....hehe.....mcm sedeh sgt plak klo ckp kitorg xpnh gi honeymoon....owhh kitorg gi ni pon coz boleh claim ofis Mr.Razak utk hotel....hotel 2 nights dlm rm600 lbh & maybe nak amik b'fast & dinner skali kat hotel (we hvn't decide yet) so total around 1k....just nice ngan balance yg Mr.Razak leh claim.....so total cost for this honeymoon around 1.5k including transport semua (drive sndiri)......sye klo gi mana2 mesti nak wat budget klo x, xtenang hidup sye.....actually still ada hati gak nak gi krabi or ho chi minh aritu.....tp balance yg boleh claim dah kurang coz Mr.Razak ada claim optical utk FIL aritu.....so xper jer mana2 pon ok....plan memula nak gi cherating tp tetb shiela gi pangkor & dia ckp cuaca ok jerk....so last minute kitorg decide gi pangkor jer la coz Mr.Razak mmg suka gi pulau.....owhh yg merisaukan sye skrg, Mr.Razak tgh demam, dah 3 hari & takut jangkit lak kat sye.....ermm....hopefully everything perfect ;)

Pangkor Island Beach Resort.....klo x best, siap la ko.....hahaha....

Friday, December 14, 2012

Tak la semalang mana.....

Baru kelmarin sye meratapi hari yg malang bg sye, tetb smlm hari sye berubah jadik lucky....keke....serius hidup sye mcm roda 2 minggu ni....ada ups & downs.....smlm time nak balik keje sye dpt surat dr bos....owhh actually bln ni genap 6 bln sye keje ngan company ni....so bln ni la sye akan confirm....so sye ingat surat tu surat confirm la kan.....rupanyer bila baca title "Tokan of Appreciation".....Alhamdulillah sye dpt bonus....w.pon x byk, xsmpai segth bln gaji pon tp syukur sgt2 coz x sangka sye dpt.....klo ikutkan bila dah sethn keje baru dpt.....tp rezeki kita mmg x leh nak jangka kan.....so sye dah x sedeh psl kejadian kete kena pecah tu coz rupanyer Allah nak bg rezeki lain....owhh ptt la tangan sye asyik gatal2 jerk minggu ni....hahaha....

12.12.12 yg malang....

Huhu....time tarikh cantik ni la menda malang nak jadik kat sye....sedeh tul....mmg ingat smpai mati la tarikh ni....cmni2 actually kerete sye mmg dah x parking kat dlm sejak bln 5 aritu.....kete sye kena turun pangkat, bg kete Mr. Razak plak parking dlm.....kat sini, satu umh leh dpt satu parking jerk....tu yg susah tu....so kete ke 2 mmg xder choice, kena la parking kat tepi jln kat bwh....owhh rumah sye ni mcm naik bukit skit.....w.pon parking ni x jauh sgt tp letih gak la b'jln gi ke kete hari2 lg2 klo sye bwk byk brg....mmg semput weh.....that's y la skrg sye mmg dah x masak blk keje....klo dulu blk keje, leh la beli brg2 nak masak kan....skrg mmg xleh, coz nak cpt2 smpai tpt parking supaya dpt parking yg depan skit, dkt ngan guard....slalu sye smpai mmg dah kul 7 lbh cmtu so mmg susah la nak dpt parking depan unless ada tetb org kluar parking.....klo pg2 sye gi keje tu mmg slalu la gak nmpak kaca tingkap pecah kat tepi2 parking ni.....mmg tau tpt ni bahaya slalu kete kena pecah.....klo time mlm mmg sunyi skit kat jln dpn ni....lampu jln pon cm x terang sgt.....mmg tunggu nasib jerk nak kena kat kete sye....last2 smpai gak turn sye....huhuhu...

ok2 cmni, blk keje hari selasa tu sye singgah ampang jap amik brg t'tinggal....pastu mkn2 bubur jap mak masak, then terus blk puncak jalil....smpai kat puncak jalil dlm kul 7 lbh, kete dah byk parking so sye kena parking jauh.....nak msk parking tu sye nmpak la ada motor kat dpn, pastu motor tu tetb dtg kat kete viva yg parking dpn parking yg sye nak msk tu....jln tu one way, so agak pelik gak knp motor tu dtg dr arah b'tentangan., ptt dia terus jer la kan....sye lak jns suka parking msk blkg dulu klo parking tgh2 antara 2 kete.....so sye dah ada kat sblh viva, msk gear reverse nak msk parking.....tetb motor td tu ada dpn kete sye & sye t'perasan lampu viva tu menyala.....india yg bwk motor tu pndang2 sye.....sye pon suspicious la kan....apahal plak ko ni, aku nak msk parking.....owhh memula sye ingat dlm viva tu ada org.....tp tgk2 xder, & tetb lampu viva t'tutup & motor tu pon cabut.....so sye xtau la apa status viva tu.....bila siap2 parking sye jenguk2 gak viva tu....atas seat viva tu ada kotak & byk brg dlm tu....ada safety helmet skali....time tu sye dah t'detik, ntah2 india td nak pecah kete kot.....mmg rasa x sedap hati gak....tp sye malas nak pikir....think positve jer la.....sye citer kat Mr. Razak psl kerisauan sye tu....tp dia mmg dah biasa ngan paranoid sye ni....so dia wat x tau jer la.....keke....

Esok pg nyer sye nak gi keje dlm kul 7.20....Ya Allah....tingkap kete aku!!!....kete sye jadik mangsa gak akhirnya....dlm kete b'sepah2 ngan kaca.....sye terus bukak bonet kete tgk klo ada brg hilang.....actually brg 1st yg sye check ialah safety helmet sye....keke...nsb baik ada, ofis punya tu....xpsl2 kena ganti plak kan....pastu sye check kasut adidas sye, pon ada....ok, dua tu jer kot brg b'harga sye dlm kete ni....haha....sye bukak laci dashboard, mmg sepah2 la kena punggah smpai Al-Quran kecik sye yg jns zip tu pon dia bukak....maybe carik duit kot xpon carik smart tag or GPS.....wajib la sye xder semua tu.....bongok giler kan, mmg keje sia2 jerk dok pecah kete org xdpt apa2.....aku gak yg kena setel menda ni.....pastu sye biar jerk kete ni cmni coz nak gi repot polis so x nak la sentuh apa2.....biar polis amik pic....pg tu Mr. Razak antar sye gi keje, nsb baik dia mmg tgh off.....balik tu, dia gi wat repot kat balai polis kinrara.....time lunch, Mr. Razak amik sye bwk kete ni gi kedai wat tingkap kat jln pahang sana....sye dah search2 dah be4 tu kat ner tpt yg ok nak wat tingkap....ramai suggest kat jln pahang tu & parents sye pon srh gi situ.....sye call org kedai tu tanyer brapa RM klo nak pasang tingkap.....dia ckp RM100.....so ok la kan....repair dlm sejam jerk so sempat la sye larik jap time lunch gi sana pastu blk ofis blk....

Owhhh keretaku.....

Repair kat kedai ni....servis ok, cpt gak dia wat & dia mmg akan vacuum skali kaca2 tingkap tu...dpt harga RM95.....kedai ni kat sblh 7E kat ngan hspital tawakal jln pahang tu....

Cermin kete xleh tinted & bukak 2 hari....lps ni nak kena gi tinted lak.....

Mr. Razak ckp bkn kete sye jer yg kena aritu....ada kete savvy selang 2 kete dr kete sye pon kena.....yg pelik nya time buat report, polis mcm x tau jerk area umh sye ni byk kena pecah kete.....xtau la org2 yg kena sblm ni ada wat report ker x.....polis ada amik pic & time tu gak dia call org tanyer sapa yg jaga area sini....so ok la kan ada gak la tindakan pantas dr polis, takut diorg simpan jerk repot tu.....hopefully polis wat rondaan la kat sini coz sye dah mula rasa x selamat.....menda2 cmni wat prob paranoid sye makin m'jadik lak....adehhh....

Thursday, December 13, 2012

Hadiah itu adalah.....

Cuba teka apa dlm ni.....
 
Hadiah utk lucky draw rasanyer ada dlm 16 hadiah kot....pastu ada lg hadiah utk lucky draw  spouse, best dress pompuan & laki....best dress couple...& hadiah p'hargaan utk staff....hadiah 1st best tau, dpt trip gi bankok....hadiah 2nd trip gi ho chi minh klo x silap.....pastu semua staff dpt goodie bag, ada kek coklat & red velvet dlm tu.....

Dan hadiah 4th place yg sye dpt ni adalahhhhh.....jeng je jeng.....

LAPTOP HP 10"

Yahooo....Best giler....w.pon sye x suka laptop kecik sgt, tp sye kena try gak la biasa kan....nak bg Mr. Razak tp dia x nak coz dia ckp tu sye punya.....best kot 1st time gi dinner dpt hadiah....xpnh seumur hidup sye selucky ni....haha...

Yeaaaa....pendrive HP sye dah ada kawan.....
 
Sye suka HP sejak Mr. Razak bwk sye gi tour ofis dia aritu....best kot campus HP ni....kekeke....klo x be4 ni mcm xheran pon psl HP....

Annual Dinner Ofis....

Sabtu lps company sye wat annual dinner kat Intercontinental Hotel kat jln ampg nun....tema adalah Arabian Night....sye mmg malas nak pikir nak pakai baju apa time dinner tu.....time wedding syafiq aritu, sye ada la carik2 baju nak pakai time dia nikah....carik kat tesco ampang.....pastu jumpa la jubah hitam merah ni....pastu try2 mmg ngam2 jerk ngan ketinggian sye....owhh susah  okay nak carik jubah yg sesuai ngan ketinggian sye....pastu sye pikir, leh la pakai jubah tu time dinner coz sye mmg dah malas nak carik2 lg....tp sblm dinner tu, sye pakai time syafiq nikah dulu....keke....see jimat kan 2 in 1.....x pyh pening2 carik baju lain.....sye cuma beli tudung jerk yg ada unsur2 arab....sye beli tudung few days be4 dinner....beli on9 kat FB....tp agak m'debarkan coz hari sabtu tu jugak la baru tudung tu smpai.....nsb baik mmg match ngan baju & try2 mmg ok gak ngan muka sye....so hentam saja la labi....ptg tu dlm kul 6 ptg sye gi make up kat lancome sogo.....mak sye ada membership lancome so mmg leh make up free kat situ.....time sye dtg tu make up artist lancome tu dah tunggu....chinese yg make up kan & sye bgtau kat dia nak make up ikut theme arabian so kena lebihkan make up kat mata....dia make up ok la gak....puas ati la gak....owhh sye suka giler make up lancome ni coz x pecah, even bila sye dah blk dr dinner pon still ok lg make up sye & x b'minyak pon muka.....sye smpai hotel dlm kul 7 lbh.....lepak2 kat luar junior ballroom tu pastu kul 8 mlm cmtu dah leh msk.....semua org dress up cantik2 & sye rasa baju sye plg boring.....kekeke....tp xper la ni 1st time join dinner company, kira mcm warm up la kan....next time sye try pilih baju yg x boring.....hehehe....owhh Mr. Razak last minute xdpt join dinner company sye ni.....so sedeh ok....nasib baik x belikan dia baju lg....

Saya.....

ngan kwn2 ofis....

Sye x tau la sapa yg arrange meja sye ni satu meja ngan big bos....adehhh....2 kali sye check betul ker meja sye ni, x kan la kena dok satu meja ngan big bos kan....rupanyer mmg btul....dah la meja plg depan....huhu....nak mkn byk2 pon segan....owhh big bos aka MD yg serban merah & sebelah dia tu wife dia....

Actually sye mmg x tau lgsung Adibah noor perform time dinner ni.....mmg surprise giler la, pndai Admin simpan rahsia erk....ingat kan dia mcm nyanyi jer tau rupanyer dia MC the whole dinner kitorg tu....mmg best giler tahap x ingat dunia coz sye mmg minat  dia.....x dpt mkn pon xper la, tgk dia nyanyi live pon dah cukup....

Kitorg kena wat performance tau time dinner ni....ada 3 department...department kitorg wat sketsa kassim baba ngan lagu ali baba....sye jadik pak pacak jerk....menari2 skit....pastu dok senyum2 tahan gelak.....hahaha.....ok la gak activity cmni leh mengeratkan lg silaturrahim antara staff2....

Best2....owhh antara lagu yg dia nyanyi, terlalu istimewa, jai ho ngan nour el syam....

Layan....

pic semua staff.....

Time ni la plg best coz sye menang lucky draw dpt hadiah 4th place tau....t'kejut giler time Adibah Noor sebut "Pn. Noorilyana"....nak tau hadia apa?....tunggu entry seterusnya....kekekeke....

heeeee.....

Wednesday, December 12, 2012

Dating with Mr. Razak...

Citer dah lama tp still nak citer.....so layan....actually dah lama tau sye & Mr. Razak x gi dating2 tgk movie....slalu klo kluar pon mesti coz gi beli brg dapur & asyik2 gi alamanda....x pon gi tesco ampang....klo rajin skit, ada la gak gi IOI mall.....serius dah boring tp nak gi tpt lain mmg la sgt malas....sye rasa dah dkt sethn kot sye x gi mid valley....last month gi klcc pon coz ada exhibition fire fighting klo x, mmg x jejak pon....sye dah xingat bila last sye gi OU & kwsn2 yg sewaktu dgnnyer....tp kali ni kitorg dating kat tpt baru, Paradigm Mall.....xpnh gi pon lg....xtau la bila P.mall ni bukak....tau psl P.mall ni pon coz Mr. Razak dpt tiket free movie life of Pi kat situ....movie time weekdays plak tu, hari selasa.....movie start kul 9.30 pm....sye memula agak malas gak nak gi coz tau jer la klo ikut Federal Highway tu mesti jam kan time blk keje....tp kitorg gagah kan gak, dah la hujan plak tu.....kitorg smpai P.mall dlm kul 7 lbh....senang rupanya nak carik coz P.mall ni kat tepi jln jerk & opposite giant kelana jaya....parking pon senang.....kat dlm tu pon convenience & senang la nak phm building dia....keke....

mencik tau klo jln jam....

kat dlm P.mall....x sempat explore pon semua floor coz smpai2 terus carik surau, pastu gi beratur amik tiket then gi mkn.....

Yeahhh dah dpt tiket....30minit gak la beratur....tp xper yg penting free....3D plak tu kan....jimat2....

 Mkn2....actually sye x explore sgt restoran apa yg ada kat situ....kitorg gi restoran yg dkt ngan GSC jerk....floor bwh GSC klo x silap....so kitorg pilih mkn kat pancake house.....ok la gak....set ni came with 2pieces of pancake & maple syrup....mmg kenyang giler smpai x larat nak habiskan pancake tu.....tp sye habiskan gak coz sedap.....

Lps mkn2, jln2 kejap jerk pastu terus gi GSC.....movie habis kul 11lbh....best la gak movie ni....actually movie ni adaptasi dr novel....dr start movie smpai habis mmg x boring la....jln citer mmg xleh nak jangka....gambar pon sangat cantik tp effect 3D tu mcm kurang.....movie ni citer psl hidup sorg lelaki nama Pi & cmner dia survive bila kapal yg dia naik ngan family dia karam coz dilanda ribut....pastu dia t'selamat coz sempat naik bot & rupa2nyer dia bkn sorg2 dlm bot tu....ada binatang2 lain & yg plg sye t'kejut tetb bengal tiger keluar dr bot tu.....keke....plot yg plg menarik bg sye, time Pi kecik & dia t'cari2 agama yg sesuai ngan dia & end u dia amalkan semua jns agama.....pastu time dia t'sadai kat tgh laut ngan bot & bengal tiger tu mmg agak m'debarkan la gak....ok tu jer citer sye....hehe....daaaa

Friday, December 7, 2012

Bersediakah???

Pejam celik pejam celik dah nak msk thn 2013.....owhhh thn 2013 sye & Mr. Razak ada planning lg besar iaitu pindah masuk rumah baru.....kabar2 angin dr sumber yg sahih m'beritahu bahawa kunci akan dpt end of this month atau next month....Alhamdulillah, siap gak umah ni....b'debar tau tunggu....coz takut la apa2 yg diingini b'laku mcm t'bengkalai ker kan....owh family sye mmg ada history rumah t'bengkalai ni.....rumah mak sye yg kitorg duduk skrg t'bengkalai belas2 thn gak la....beli time sye baru lahir thn 1984, sye dah darjah 6 kot baru siap.....tu la sye takut tu.....tp zaman skrg ni dah kurang kes2 mcm ni....lg2 klo beli dr developer yg establish kan.....
 
Persoalannyer sudah bersediakah kitorg nak masuk rumah baru ni?....owhhhhh....seriously mmg x b'sedia langsung.....dr excited terus jadik down.....mmg x bersedia physical, mental & financial.....mmg xder duit pon nak msk umah baru ni....niat nak kumpul duit lgsung x m'jd.....at least nak kena ada 20k ni.....mana nak cekau duit.....actually kitorg baru jer 't'kena' ngan investment yg x'mnjadi.....that's y planning larik.....tp xper, dah bkn rezeki & kitorg invest pon xder la byk sgt.....pulangan pon dah ada tp still la rugi skit.....malas nak pikir....hopefully ada la jln nnti....skrg ni sye dah start carik plan2 baru utk financial kitorg 2013 ni.....owhh agak pening gak.....calculator sntiasa kat tangan klo kat ofis ni, bila ada idea jer start la mengira & tulis2 budget.....dah mcm org x betul dah sye ni.....haha....tp nak wat cmner sye mmg minat bab2 duit & harta benda ni....layan.....

Wednesday, December 5, 2012

Peplum style....

Ramai yg puji baju sye & shiela cantik time majlis kawen syafiq aritu.....so sye nak story la psl baju tu.....hehe....kain rainbow tu kitorg beli kat gulatis ampang.....amik 3pasang utk sye, shiela & mak....sepasang harga RM200.....mak sponsor kain tu coz dia tau ank2 dia ni bkn la ader duit sgt....haha.....pastu baju tu sye & shiela tempah kat kwn mengaji mak.....dia ada kedai kat ngan LRT ampang nun....nama kedai, Kay Akmar....actually mak slalu tempah jahit manik ngan dia.....mak x pnh tempah jahit baju ngan dia coz baju mak semua tailor mak dr zaman ank dara yg jahitkan.....tp shiela pnh tempah baju nikah & sanding belah JB kat kedai tu.....sye mmg x pnh tempah situ be4 ni.....so time ni la nak try kan....konsep kitorg wajib la peplum coz tgh In skrg ni kan.....kakak yg jahit tu mmg kreatif la....kita bgtau jer nak mcm mana, dia dah tau apa yg kita nak....pastu siap bg idea.....mmg puas hati la.....memula dia srh beli renda utk letak kat baju sye & shiela tp end up baju sye jer ada renda, baju shiela just letak manik....maybe ikut kesesuaian baju kot.....sye nyer peplum kat pinggang, shiela lak kat bwh dada coz dia peknen & perut dia makin m'besar.....keke....

 Ni baju nikah shiela yg pnh tempah kat situ.....


 Ni lak baju sanding....

Owhh sye rasa harga kat situ sgt b'patutan coz harga 2 baju shiela ni lg murah dr harga baju nikah sye dulu yg sye x puas hati sgt.....huhu....cantik kan dia jahit?.....

Ni la baju sye....harga tempah RM300 pastu renda pink kat pinggang ngan lengan tu mak sye belikan 1meter kat  gulatis, harga RM100....so total baju sye utk wedding syafiq ni adalah RM600.....guullllppp.....nasib baik sye byr RM300 duit tempah baju tu jerk....lemah lutut den klo slalu nak tempah baju mahal2 cmni....rasanyer ni yg last kot...tp sye dah t'addicted plak mcm mak sye dah addicted dok jahit manik kat baju2 dia....cmner erk.....haha....owhh baju sye ni kakak tu wat mcm dress 1 piece coz dia ckp lg kemas klo wat cmni....shiela nyer lak 2 piece...

Baju shiela....tempah RM300 gak....sye suka giler manik2 kat baju dia tu....

Hehehe.....sye suka pic ni tp kualiti pic x bagus coz guna hp jerk amik.....semua pakai baju rainbow...keke....tema wedding syafiq ni adalah colourful ;)

Selamat sudah...

Alhamdulillah....Ahad lps selamat lah sudah majlis kawen adik sye, syafiq kat belah Ampang.....Maka dgn itu  bermakna telah selamat la kesemua anak2 pak dollah berumah tangga.....maka senang la hati Pn.Noraihan....keke....spt biasa sye malas nak citer detail psl majlis coz skrg ni mmg kemalasan sgt nak taip blog....tp kakak sye, shiela ada la citer psl majlis....klo nak baca, sila la ke blog dia kat sini.....

Majlis nikah-Sg Petani, Kedah-23/11/2012

Majlis sanding-Sg. Petani, Kedah-24/11/12

Majlis sanding-Ampang-02/12/12

To Syafiq & Tiqa, Tahniah....semoga berbahagia hingga akhir hayat ;) 

 Maka complete la sudah family sye.....happy dpt ahli baru lg....skrg dah meriah coz dah ramai....next year b'tmbah lg sorg, baby shiela.....Yeaaa....hehe ;)