Thursday, November 8, 2012

Mkn Steak...

Kali ni kita gi try2 mkn kat Wadihana Islamic Kitchen Bangi Section 9 (sebelah restoran yati ayam percik) plak....dah 2 kali mkn kat situ....memula gi awal bln 10 aritu time nak gi beli tv kat bangi....time tu tgh lapar then tgk restoran ni kat sebelah kedai tv tu jerk so rasa nak try mkn situ....tp time tu budget mcm nak mkn simple2 jerk, bila tgk harga steak kat situ agak bleh tahan la plak.....mmg average RM25 keatas....so malas nak mkn steak....kitorg amik platter yg ada seafood, daging, ayam & nasi....pastu ada 2 sos, black pepper ngan lemon sos....leh mkn 2 org harga klo x silap dlm RM30 lbh.....air kitorg amik ice lemon tea jerk.....so total mkn aritu dlm RM50.....

Wadihana.....

Yeahh ni la dia.....not bad la....klo mkn kat Manhattan fish market, amik yg seafood platter tu rasa muak skit...tp yg ni x, coz dia combine seafood ngan daging....sos dia pon dua2 sedap.....

Oleh krn kitorg nak try mkn steak plak kat situ, kitorg pon gi la lg, 2 minggu lps.....Mr. Razak baru dpt bonus.....sye request dia blanjer kat bubba gump shrimp....coz sye xpnh mkn kat situ lg....Mr. Razak dah pnh mkn situ time farewell kwn ofis dia....tp bila calculate2 blk budget bln tu rasa mcm burst la plak.....hahaha....mmg slalu cmtu pon....so kita mkn la yg murah skit....gi pon dah lewat dkt kul 10 mlm....tp restoran tu still penuh org....nasib baik ada seat, xyah tunggu.....sye order sirloin steak ngan air apple lemonade....Mr. Razak plak order Rib eye ngan air strawberry lemonade klo xsilap....sye amik sos mushroom & Mr. Razak amik black pepper....pastu kitorg tambah seafood chowder coz teringin nak rasa mkn sup dlm roti tu....keke....

Seafood Chowder.....harga RM12 lbh....sedap....smpai habis semua roti kitorg mkn...

Lemonade.....Harga RM5 lbh klo x silap....owhh harga drinks kat restoran ni ok gak la.....x mahal sgt..... 

 Sirloin steak ngan sos mushroom....sos ni mmg sedap.....tp daging ni liat skit la.....mmg senaman muka la nak mengunyah.....klo lembut lg daging tu, baru la perfect....tp ok la, sedap la gak.....harga RM25 lbh.....

Rib eye steak ngan sos black pepper.....sos mushroom lg sedap....tp sos ni ok la, sedap la gak....yg ni pon liat gak daging dia.....tp ketebalan daging ok la.....harga RM25 lbh.....

So kesimpulannyer....ok la restoran ni....rasa nak gi lg...kali ni nak mkn chicken chop plak atau apa2 la selain daging.....service kat restoran ni pon bagus.....restoran pon bersih.....total kitorg mkn aritu RM80 lbh.....so ok la harga dia.....

2 comments:

Wak Gelas™ said...

wak pon sukak makan steak.. ehhHHHe

BABY(MAMA AMANA&ARIEF) said...

hai salam.. saya pun beli hillpark.. rumah dah nak siapkan? tak sabar nak pindah..katanya bulan 1 akan masuk .. kalau nak tengok progress bolehla tgok kat link nie.. saya rajin gak tgok umah hihi http://kokoadik.blogspot.com/search/label/NEW%20HOUSE%20-%20KAJANG