Sunday, October 14, 2012

TV baru....

Owhhh 30 sept aritu tamat la riwayat tv kotak sye.....tgh tgk muka najib kat tv tetb jer muka dia hilang, suara jer ada.....haha....lawak giler.....pastu tutup semua suiz dgn harapan bila bukak blk, ader la gambar....tp hampeh....dah rosak terus rupanya tv tu.....pastu esok2 pon sye try bukak lg x leh.....dan akhirnya baru la sye dpt terima kenyataan tv dah rosak.....actually tv ni syafiq yg punya.....dia guna kat umh sewa dia time study dulu.....bila dah habis study dia bg sye coz sye pon mmg xmampu nak beli tv time baru2 kawen dulu.....pnh gak hmpir2 nak wat instalment ngan court mommoth tp last minute sye cancel bila tgk interest dia tinggi sgt.....good decision coz sbb x beli tv dulu tu la kitorg leh beli rumah.....serius, klo xder duit baik xyah beli lgsung, xpyh nak b'hutang2 wat pening jerk.....lgpon tv skrg dah murah.....dulu time sye nak beli tu harga dkt 4k rasanyer....tp yg kitorg beli ni LED 40" RM1500 jerk....kitorg amik brand samsung.....skrg kan dah ada smart tv baru keluar....tu la harga LED dah murah....mmg best la smart tv tu.....tp malas la nak m'bazir, yg ni pon ok jer....janji xder la boring umh ni xder tv.....yg best tv skrg ni leh tukar astro ngan hypptv guna remote jerk....tv kotak sye dulu nak kena tukar wayar la bagai....leceh skit la....pastu tv ni klo nak tgk movie leh guna thumdrive jerk copy dr pc.....so Mr. Razak suka la tu coz dia mmg suka download movie....actually klo ikut sye, sye nak repair jer tv kotak tu coz nmpak cm leh guna lg jerk....dok argue2 ngan Mr. Razak coz dia nak beli baru....dia siap dah gi survey sorg2 harga tv tp dia x nak beli coz sye xder, takut dia wat wrong decision....last2 bila dah discuss2 baru la sye setuju beli baru....sye kan seorg yg b'jimat kedekut....so apa2 nak beli kat umh ni kena dpt approval dr sye dulu....kekeke....

Keboringan coz tv rosak.....rindu la tv kotak ni..... 

Tv baru kami.....rasa besar giler time baru2 beli tu.....haha....

No comments: