Wednesday, October 17, 2012

Owhhh keretaku.....

Dua minggu lps sye t'libat ngan kemalangan kecik....xteruk mana pon tp bila tgk kete sye ni, sye sakit hati la gak.....huhu....dlm pic xnmpak sgt....klo tgk dkt2 akan nmpak kemek yg klo repair rsenya mahal gak kot....tp sye x repair pon.....wat x tau jerk....malas nak pikir....kesian kete ni.....dah byk calar2....tp nak wat cmner kan.....umur dia pon dah 5thn lbh....nak jaga2 sgt pon dah x t'jaga skrg ni.....huhu.....

Ok back to the story tentang kemalangan kecik tu.....satu mlm sye nak blk puncak jalil dr umah parents sye.....kejadian b'laku 500m jer dr umh mak sye....keke....ada t.light sblm smpai Axis tu.....t.light tu klo amik kanan nak ke tmn cempaka tp sye nak straight.....mmg green light pon time tu.....sye pon jln jer la dlm 30km/h.....tetb kete sye ada bunyi kuat ngan hentakan.....b'derau darah sye....sye pon x pasti apa yg lggar sye coz sye nmpak mcm bayang hitam jerk.....pastu sye bg la signal kiri....berentikan kete kat ngan t.light dpn Axis tu....sye x keluar kete....just tgk kat side mirror sye jerk.....sye x nmpak sgt coz side mirror kena cahaya lampu kete2 yg lalu kat situ....so sye rasa ada org bwk motor jatuh kat tepi jalan tu.....sye suspek motor dia xder lampu that's y sye xnmpak jelas time dia langgar sye tu.....sye tunggu jer la motor tu dtg jln ke depan kan....xder pon.....sye pon drive kete sye turn left msk lorong rumah2 kat situ utk patah balik jln yg sye lalu td.....xnmpak pon motor td.....pastu sye berenti kat sebelah kedai mamak nak tgk kete sye teruk ker x.....dannn....sye tgk xder apa2 pon.....time tu sye mmg tgh m'gigil lg.....pastu sye msk blk kete, call Mr. Razak (selalunya apa2 sye cal mak sye jerk tp kali ni sye cal Mr. Razak ngan mode wanita lemah.....dia mmg suka wanita lemah......sye selalu jadik wanita tough so dia x suka.....nnti mesti dia ckp what r u trying to prove?.....hahaha....kecoh mamat tu)....sye citer la kat dia....sye rasa mcm kena langgar tp xder apa2 pon kete ni.....betul ker sye kena langgar?.....ker perasaan sye jer.....ker bayang tu bkn org sbnrnyer.....dah start la plak citer seram.....keke.....owhh kat area tu mmg gelap skit.....then sye x puas hati sye keluar blk kete tgk lg.....laaa baru la sye nmpak dah kemek kete sye kat bwh tu.....then sye msk blk kete call Mr. Razak.....guess what??....Mr. Razak came with an idea "ntah2 motor tu dah jatuh dlm longkang".....eeerrkk boleh jadik jugak kan coz kat situ mmg ada longkang besar.....dah satu hal plak nak gi balik tpt excident tu tgk dlm longkang ada org ker x.....heeyyyy....motor....motor.....ko mmg b'jaya menyusahkan aku mlm tu.....pastu sye smpai blk tpt tu, sye kuatkan hati keluar kereta, pastu gi kat longkang tu.....owhhh wajib la sye dah bayang mcm2.....sye kan mmg suka b'imaginasi pastu suka sgt layan movie seram....mmg menambah ketakutan jerk.....pastu sye tgk dlm longkang tu xder apa2.....huh! lega....ni idea sapa yg srh aku tgk dlm longkang ni?.....so xder sapa2 la yg mati or cedera mlm tu.....hidup perlu diteruskan.....sye pon masuk blk dlm kereta & terus drive blk puncak jalil ngan hati yg still lg b'debar2......tgh otw tu sye wat assumption yg motor tu mmg xder lampu....that's y sye xnmpak.....dia mmg jatuh ke tepi jln....sye ada nmpak serpihan kain mcm baju kat jln time sye gi tgk longkang tu.....pastu lps dia bgn, dia bwk motor dia ke arah b'tentangan.....that's y sye xnampak dia & dia hilang jer tetb.....dann.....motor tu dtg dr arah taman cempaka & langgar lampu merah that's y dia leh langgar kete sye....ok setel.....boleh la sye hidup ngan aman.....xyah la wat report polis coz xteruk pon.....lgpon org motor tu ok jerk.....

Owhh ni bkn 1st time sye accident ngan motor....pnh thn 2008 kete sye kena teruk gak la.....RM5k repair....nsb baik cover insurans....Org motor tu lari & sye amik no.plat tp rupanya no.plat palsu....so rugi insurans sye jerk....sejak tu sye fobia ngan motor....huhu....

No comments: