Sunday, September 23, 2012

Raya Temerloh...

Tak habis lg citer pasal raya.....ok ni last....serius....hehe....Raya ke-21 sye ke temerloh plak.....Kg. parents Mr. Razak....Mr. Razak mmg org temerloh coz dia lahir pon kat sana....tp parents dia dah lama menetap di Cheras....klo mcm sye, w.pon abah org kelantan tp sye org KL coz lahir kat KL....keke....tp sye selalu confius nak jwb apa klo org tanyer asal mana?....klo ckp kl rasa mcm xbest coz mcm sye xder kg....klo jwb kelantan rasa xbest gak coz sye mmg xreti lgsung kecek kelate....so sye slalu jwb, "asal kl, tp abah org kelantan"....hehe....thn ni FIL mmg plan nak raya kg. dihujung2 raya x mcm last year, raya 1st diorg dah blk kg....tp time tu sye & Mr. Razak raya kat kelantan, so otw blk dr kelantan kitorg singgah temerloh ngan family sye skali....temerloh dkt jerk, xsmpai 2 jam dah smpai....tp FIL xder la slalu sgt blk kg....nenek Mr. Razak belah mak dia jer yg ada lg....so motif utama blk kg ni pon coz nak ziarah nenek Mr. Razak....Mr. Razak x rapat sgt ngan makcik2 pakcik2 belah mak & abah dia pastu sepupu sepapat pon mmg x rapat & sye pon x kenal sgt diorg.....ni pon kali ke3 sye gi kg Mr. Razak sepanjang 2thn kawen ni....hehe....tp kg dia best la coz mmg btul2 kg....klo kg sye kat kelantan tu dah mcm bandar....so x feel sgt la mcm kat kg....

Kitorg gerak blk kg. pagi kul 9 lbh....pastu singgah Mc D petronas tmn melati b'fast, then terus la ke kg mak Mr. Razak dulu....kitorg konvoi skali ngan adik2  Mr. Razak....abg2 dia xdpt join skali blk kg ni....PIL mmg dah ada kat sana coz diorg dah gi awal 2 hari kot naik bas....smpai2 sana, lepak2  jap pastu mkn tghari MIL masak....yg penting ikan patin mesti ada....hehe....sye mmg suka ikan patin, slalu mkn yg gulai....tp kali ni yg goreng lak....mmg sedap la kan....lps solat zuhur terus la ke kg guai, kg FIL lak, nenek Mr. Razak pon ikut sama....p'jlanan dlm 30minit lbh cmtu....kat sana kitorg gi raya umh arwah nenek Mr. Razak....skrg FIL nyer adik yg dok umah tu....pastu gi ke kg. apa ntah x ingat, raya umah adik pompuan FIL (rasanya la).....coz sye tanyer la Mr. Razak, yg mana satu adik abah dia kan, dia pon x sure....adehh....so sye confius....tu yg malas tu, bila tanyer apa hubungan org ni ngan org tu, mesti dia x tau....so layan kan ajer....kat umh tu kitorg mkn nasi dagang....sedap giler kot....sye pon lum jumpa lg nasi dagang raya kali ni....owhh sye hanya mkn nasi dagang yg kat kg. jerk....sye x pnh beli nasi dagang kat KL....keke....lepak2 situ smpai kul 6 lbh ptg baru kitorg blk....kitorg terus blk kl, yg lain2 blk kg MIL coz diorg tdo sana esoknyer baru blk....suppose sye & Mr. Razak nak tdo sana tp esoknyer sye kena gi kertih plak, ada safety briefing....so x jd la overnight kat kg....kul 8 lbh mlm kitorg dah smpai KL....best gak kan kg dekat2 ni.....klo blk kelantan, sure 8 jam baru smpai....hehe....

Time otw....sye b'ckp x berenti2 sepanjang p'jlnan coz xnak Mr. Razak boring....pastu last2 sye plak yg boring byk sgt b'ckp....pastu baru nak tdo, dah nak smpai....keke....apakah motif amik pic sndiri pastu wat2 tdo?....haha....

Sye kat kg. guai....apsal gemokkk sgt ni?....huhu...

Mr. Razak....rumah ni mmg still ada ciri2 kekampungan.....so sye suka....hehe...

No comments: