Saturday, August 25, 2012

Raya 2012....

Pagi raya sye mmg x best coz sye x leh solat raya....rasa x excited jer nak bgn tido pg tu....kul 7 sye dah t'jaga, dok carik Mr. Razak.....dia ckp nak blk awal dlm kul 6pg....tp kul 7 x smpai2....rupa2nyer dia t'tido kat ofis....time sye call tu baru dia nak siap2 blk ampang....sye pon sambung la tido blk...hehe...baju semua dah siap iron so xder la nak t'kejar2 sgt....lgpon bg la org2 yg nak solat raya b'siap2 dulu....kul 7.30 baru Mr. Razak smpai....dia siap2 mandi pakai baju melayu semua, pastu gi makan....sye plak baru la t'hegeh2 nak b'siap....lps siap2, turun bawah....abah, syafiq & Mr. Razak tgh siap2 pakai samping nak gi solat raya kat surau dkt ngan umh ni jerk....pastu kitorg wat sesi b'salam2an & bg duit raya kat parents....yg best giler syafiq bg sye duit raya....x sangka gak la....hehe....pastu tetb dgr surau tu dah start solat raya, maka b'lari la mereka ke surau b'kejar2an.....haha....

Lps diorg balik dr surau, sye & mak siap2 la nak gi ziarah kubur arwah nenek kat jln ampang tu (semua ahli keluarga mak yg dah meninggal, dikebumikan kat sini)....agak frust coz sye x dpt baca yasin....

Syafiq & mak tgh baca yasin....

Kitorg gi 2 kete coz lps tu sye & Mr. Razak terus ke Cheras, umah PIL....diorg lak terus blk umah coz ada sepupu sye nak dtg beraya....kat rumah PIL diorg ada beli lemang....pastu mak sye ada bg rendang & semua yg dia masak tu utk PIL....BIL ada bwk mknan sabah yg sye xpnh mkn, ala2 mcm lemang tp bungkus mcm lepat & mkn ngan kari, so sye mkn la yg dia bwk tu....sye mmg suka try mknan2 baru ni....dok cheras smpai kul 1ptg cmtu....MIL ada wat nasik minyak gak ngan kari tulang....lps Mr. Razak mkn2, kitorg pon balik....

Sampai rumah tgk semua org tgh tido....so kitorg pon tido....hehe....kul 5lbh ptg cmtu baru bgn....giler x best kan raya sye....mlm tu sye gi ronda2 KL ngan Mr. Razak...lalu la kat jln TAR...semuanya lengang....tetb rasa frust coz sye xgi jln TAR pon....selalu mesti gi mlm raya klo raya kat KL....mmg x sempat lgsung nak gi....huhu....pastu kitorg gi lepak2 minum kat old town ampang point....kul 2pg baru blk & terus tido....begitulah b'akhirnya raya 1st kitorg....raya ke2 kitorg gi jln2 ke penang....nnti sye citer kat entry lain....

Lepak2.....

Owhh sye mmg xder amik gambar raya pon....malas nak amik gmbar coz sye pakai baju yg sama time wedding shiela....so sye letak jer la gmbar sye & Mr. Razak time wedding shiela....hehe....klo amik gambar pon sama jer la mcm ni....klo shiela ada mesti excited nak amik2 gmbar....huhu....kesimpulannyer mmg x excited raya klo ahli keluarga x cukup kan.....

Hehe...selamat hari raya semua ;)

Dan lagi....

No comments: