Sunday, August 26, 2012

Progress Rumah...

Just a short entry to update about our house progress be4 i go to sleep (ayat sedapkan hati padahal bila dah taip nnti mesti b'jela gak ko m'bebel kan)....smlm sye & Mr. Razak gi site visit....lama x gi, last kitorg gi bln 5.....pastu bln 5 & 6 developer xder claim utk progress...so meaning that these 2 months mmg xder progress la....tp last month ada diorg claim 5%....so skrg progress dah 90% kot...ntah la sye pon dah lost track...dulu rajin la dok kira2 klo bank antar statement.....tp skrg bila dah lama2 ni malas la pulak...hehe....memula ingat dah 95% tp bila tgk site smlm rse mcm x logik plak 95%....ntah2 baru 85% tp sye salah kira kot....kekeke....kena check blk surat2 bank & developer....jom layan pic....owhh entry progress rumah sblm ni sye tunjuk pic dlm rumah kan, entry ni sye tunjuk kwsan sekeliling plak....taman kat sebelah area rumah sye tu pon developer dah start wat.....monthly payment skrg ni still lg 800 lbh, lum smpai 900 lg....

Pintu pagar dah ada....yeaaa ;)

 Jalan depan rumah dah rata....tp lum tar lg....

Luas jugak jln depan rumah ni.... 

Jalan belakang rumah pon dah rata.... 

View depan rumah....kat kwsan lapang tu la tapak surau & dewan.....tp tapak jer la.....bkn under developer utk construct....dulu time beli ingat diorg construct sekali....rupanya x....huhu 

Taman ada dinosaur & anak2 dia....keke....comel la pulak....jgn 2, 3 bln guna dah rosak...

Ada 2 court kat sini....maybe court basketball ngan badminton kot....sekeliling tu ada track jogging.....

Taman ni kat sebelah area rumah jerk.....dekat la gak....rumah sye yg 1st row depan tu....

Actually x digalakkan la b'keliaran kat site cmni tanpa pakai safety shoes....tp oleh kerana sifat ingin tau yg amat m'dlm, kita redah jer la....kekeke....ok itu ajer....

No comments: