Sunday, August 12, 2012

Masak Rendang.....

Skrg dah kul 3 pagi.....sye still lum tido.....knp?.....owhhh sye tgh tolong mak sye wat rendang ngan kuah kacang ni....hehe....eh awal sgt la plak kan....raya lg seminggu kot....actually mak sye wat rendang ni utk uncle sye yg dok kat penang....jap lg dia nak dtg amik....mak sye ank perempuan sorg dlm adik beradik dia.....so resepi rendang, kuah kacang & lain2 mknan time raya dia sorg jer yg mewarisi dr arwah nenek....so semua adik beradik request nak mkn rendang dia.....ni mesti semua tgh rindu arwah nenek ni.....t'masuk la sye.....tu la dia penangan masakan kan.....smpai bila2 kita x kan lupa w.pon arwah nenek dah lama meninggal....

Ni kuah kacang dah siap.....tgh tunggu rendang jerk....smpai pagi la kot ni.....sye pon tgh tunggu ni coz nak bwk blk puncak jalil kul 4.30 nnti utk sahur ngan Mr. Razak....tp rasa mcm x sempat la plak coz daging x empuk lg.....kul 1pg td baru start masak.....huhu.....sye x der tlg sgt pon....just potong2 bawang ngan kacau2 dlm kuali tu coz mak sye x larat b'diri sgt, sakit kaki.....shiela dah tlg shift siang so sye tlg shift mlm la plak smbil temankan mak sye ni....hehe....actually plan nak dtg ampang pagi td....tp sye bgn pon dah lewat pastu wat keje2 umah skit kat umah sye tu, kul 5 lbh baru smpai ampang.....

Owhh ok.....tu jer nak citer....hehe....raya ni sye & family x blk kg. pon....so raya kat KL jerk....sye pon xder amik cuti....shiela raya kat JB....rasa mcm boring jer raya ni....huhu....

No comments: