Sunday, August 5, 2012

15 Ramadan...

Wahh cepatnya masa b'lalu.....diam x diam smlm dah 15 Ramadan dah kan....smlm 1st time sye b'buka sorg2 dlm bln ramadan thn ni.....hehe.....actually thn ni sye nak wat ops b'buka & b'sahur sorg2 di mana sye nak try avoid la sahur & buka sorg2....last Ramadan slalu la jugak....tp Ramadan ni sye belum pnh lg sahur sorg2....owhh tu la advantage nya ofis dkt ngan umah mak.....bila Mr. Razak keje mlm, sye blk keje siap kan mkanan utk b'buka pastu dlm kul 10mlm cmtu gerak blk umah mak.....so dr umah mak 10minit jer gi ofis....xpyh nak struggle jem semua kan....klo Mr. Razak keje pagi lak, balik ofis jer terus gi umah mak b'buka kat sana.....so heaven giler la x yah redah jem pastu t'kejar2 kan.....dlm kul 10mlm cmtu baru sye blk puncak jalil....cmtu la aktiviti Ramadan sye kali ni.....smlm sye masak 3 lauk jerk....ala simple2 jerk....budak sekolah pon bleh masak cmni....haha....nak wat hebat2 xmampu la kan....sye pon bkn nyer hari2 masak....ni pon dok struggle masak time puasa ni....yer la kan bkn nya leh rasa mknan tu masin ker manis ker pedas ker kan....main masak jerk....klo x puasa pon masak x sedap sgt, ni lak time puasa....hahaha....layan kan ajer....nasib baik Mr. Razak x cerewet.....dia tu semua menda dia mkn....klo sye rebus kayu, sye bgtau dia tu ubi kayu pon sye rasa dia percaya....hahaha....lawak....lawak....owhh jom layan pic lauk yg sye masak mlm....hehe....

B'buka sorg2.....huhu....sedeh....ni ayam msk merah, sayur goreng ngan telur dadar....


Sye masak mcm byk la gak ni coz Mr. Razak ckp dia nak mkn sikit jer kat ofis, blk keje dia nak mkn sye masak....rupanya x, dia leh mkn nasi arab la plak coz dia ckp dia lapar sgt....haha....apa2 ajer la....time sahur leh mkn lg kan.....

Smlm 1st time sye terawih kat surau kat umah sye ni.....serius best....makcik2 kat situ pon ok....peramah la gak....xtau la knp last year sye x pnh terawih kat situ....slalu terawih pon kat umah mak jerk....padahal kat surau ni lg la dekat....naik lift turun bwh terus jumpa surau....lps2 ni sye nak terawih lg kat situ....dah dkt 2 thn rupanyer sye dok sini....tp serius rasa mcm org baru pindah jerk...jiran2 semua sye x kenal....nmpak sgt x cmpur ngan masyarakat sye ni....owhhh yg plg kelakar, sye nyer HR manager yg interview sye kat ofis baru sye ni adalah jiran sye gak....tp dia dok floor lain....tp be4 ni x pnh pon jumpa....time interview tu baru kenal....haha....padahal lift ada 2 jer kot kat blok ni....x pnh plak t'serempak kan....what a small world....hehe....ok tu ajer....nak siap2 gi buka puasa umah mak.....malas nak masak arini....lauk2 dlm fridge pon dah habis.....lum sempat gi beli....this week x tau la nak masak apa.....adehhh.....

No comments: