Wednesday, July 11, 2012

Handphone baru saya.....

Yahooo.....akhirnya dpt jugak sye tukar hp baru.....hehe....dah 4thn sye pakai hp sony ericson sye ni....serius hp ni mmg t'baik.....dah bayak kali jatuh & t'pelanting sana sini t' tp x pnh rosak....x pnh menyusahkan sye....sye tukar hp ni pon bkn sbb hp ni rosak.....tp rupannya yg sudah uzur m'buatkan abah mcm x puas ati jerk tgk sye still pakai hp ni.....hahaha.....actually abah yg belikan sye hp baru ni.....advance birthday present katanya......coz dia ckp kerani2 kat ofis dia pon pakai hp canggih2.....hehe.....thanks a lot to abah.....shiela sila jgn jeles.....keke....owhhh actually sye pnh cuba nak tukar hp sblm ni....bln 7 thn lps sye ada beli blackberry....ingat x?....klo x ingat sila baca sini dan sini...sye pakai 2 weeks jer BB tu pastu terus nak jual.....sbb utama coz sye x selesa ngan BB tu.....& actually ada sbb ke2 yg sye rasa sye xpnh citer kot.....time tu sye sye nak guna duit....sye ada tempah gelang emas kat kelantan pastu sye short dlm 500....nak bayar dkt 3k kan....so jual jer la hp tu....emas lg penting kan.....sok2 leh tlg kita mana yg t'short ker kan....ank2 nak skolah, nak msk U, nak kawen....nak beli kete ker utk ank2 nnti....mana nak tau kan....hahaha.....mood mak2 zaman dulu2.....ok sila abaikan.....tp rezeki sye la gak ni coz xpyh dah pening pikir nak beli hp.....tup2 abah dah belikan.....hehe....Mr. Razak nak sgt bg sye hp tp kan kitorg byk nak guna duit thn ni....mmg xder budget la kan.....abah beli hp ni kat VIVA jumaat last week.....sye & mak pon ikut....actually abah belanja hp utk mak skali tp mak amik nokia.....mak sye x percaya hp lain selain nokia.....dia mcm musykil gak sye nak amik sambung galaxy mini 2 ni....coz memula sye ckp kat abah sye nak nokia E6 mcm abah nyer hp....camera dia cantik giler kot 8MP....tp bila tanya2 harga mcm 800lbh kan....so x nak la....org nak belikan, xkan la amik mahal2 kan.....so sye amik jer la samsung ni harga 500 lbh....ada gak t'ingin pakai samsung galaxy ni tp ingatkan harga semua 1k keatas kan.....rupanyer ada gak yg murah.....hehe....owhh ada cerita sedeh disebalik hp ni tau.....sye baru pakai satu mlm, esok dah rosak.....huhu.....sedeh giler....belum sempat godek2....mlm tu sye charge la kan....pastu pg esoknyer dah xleh on....sye try byk kali pon x leh.....hp tu xleh on coz bateri kong tp bila charge xleh....pastu sye gi la kedai hp tu blk.....pastu diorg tukar ngan bateri baru kot2 bateri sblm ni rosak.....pastu sye balik umah, charge lg.....still x boleh....pastu hari ahad mlm sye gi lg kedai tu.....mmg dah marah2 la kan....sye siap nak srh dia pulangkan duit.....tp diorg ckp x leh....diorg nak gi antar samsung blk coz under warranty lg....memula sye mcm takut la gak kot2 diorg tipu ker kan....tp no choice la....redha jer la.....malas nak gado2 kat situ.....lgpon diorg dah janji seminggu mesti siap.....tp sye mmg x bgtau abah & mak hp sye still rosak.....klo x mesti mak bebel2 coz x beli nokia......hahaha.....tetb dah nak t'kena kan.....xpnh lak sye beli hp rosak mcm ni.....memula sye dah pikir, x kan la x jadi lg nak tukar hp kan.....ntah2 sye mmg ditakdirkan pakai hp lama ni smpai bila2.....tp mlm smlm sye dah gi amik hp samsung tu....dah ok....sye x try charge lg coz bateri full, maybe diorg dah test charge full kot smlm....tp tgk mcm ok jer....so xper la....sye pon happy la dok godek2 hp kat ofis td....dah seminggu beli, harini baru dpt guna.....tp sye still bwk hp lama sye as back up kot2 hp ni rosak lg ker kan....sye lum p'caya lg ngan hp baru ni....per2 pon hp zaman2 dulu lg best....hp skrg ni fragile sgt.....guna touch screen ni x tau la tahan brapa lama.....coz Mr. Razak nyer hp pon dah jam2....baru pakai 2thn kot.....ok tu ajer....citer psl beli hp pon pnjg b'jela kan.....keke......

 Ni la rupa hp yg dah guna 4thn.....hehe...


Hp samsung galaksi mini 2 sye.....

p/s: Mr. Razak ada search2 psl hp samsung ni.....ada byk complaint psl bateri.....maybe coz hp ni model baru so diorg belum find out problem hp ni lg kot.....actually harga hp ni bleh dpt lg murah kat tpt lain so xyah la beli kat kedai2 hp kat VIVA tu.....mahal....sye ada tanyer kat pandan capital, diorg jual RM50 lg murah.....huhu

No comments: