Friday, July 27, 2012

Luahan Perasaan....

Kewajipan anak lelaki, pertama kepada Allah, kedua rasul, ketiga emak dan emak mentua, keempat bapa dan bapa mentua dan kelima baru isteri. Isteri kena faham, kalau suaminya sayang dan melebihkan ibu bapa, itu memang wajar. "Sebaliknya anak perempuan, yang pertama Allah, kedua rasul dan ketiga suami...

Td tgk2 FB t'jumpa statement ni yg dipos oleh cikgu sejarah sye....then sye copy paste kat sini.....sbnrnyer hati tgh pikir psl menda ni....tiap2 bln sye slalu ingatkan Mr. Razak supaya bg duit kat parents....serius sejak dr b'cinta sye mmg slalu ingatkan....dah kawen ni lg la sye slalu ingatkan....time susah baru2 kawen dulu pon sye ader la gak topup mana x cukup, x byk sikit pon jd....yg penting bagi kan....baru berkat....smlm gi rumah in law….sye rasa x best plak coz diorg mcm m’hrpkan Mr. Razak bg lebih….mmg selalu mcm tu….yer la skrg kan harga brg dah mahal….mmg byk belanja lg2 klo kita xder sumber kewangan yg lain….sye plak susah nak phm situasi ni coz both my parents bekerja & mmg x pnh mintak duit….tp sye & shiela mmg ader la bg kat mak sebln masuk dlm akaun tabung haji dia….kat abah mmg jarang sgt bg….klo belanja2 mkn tu ader la….tp lain plak ngan parents Mr. Razak coz dia jer la anak yg leh diharapkan utk bg duit….Klo sye mskkan duit tiap2 bln kat akaun tbg haji mak sye, sye akan sms bgtau dah msk duit….& dia mesti ckp TQ very much….sye plak mesti akan rasa best sbb dpt bg duit w.pon mmg x byk….tp rasa dihargai….korg phm x prsaan tu?....mak sye plak klo tau sye agak sesak bln tu, mesti akan tanyer “ader duit x ni, klo xder x pyh la bg”…..kira mcm caring & memahami….tp bila ngan parents Mr. Razak lain plak….mesti still lg ada prsaan mcm “x cukup ker aku bg ni”….”sikit sgt ker aku bg ni”….kdg2 sye x phm keadaan mcm tu….tp percaya la, sye cuba paham situasi tu....sye ada suarakan prsaan sye tu kat Mr. Razak….dia just ckp mcm tu la hidup org susah yg hidup kat KL….ok, maybe sye x letak diri sye kat tpt diorg….tp ntah la….dah sethn lbh kawen still menda ni b’main kat hati sye wat sye rasa x best….sye pon harap Mr. Razak leh bg diorg duit yg cukup & wat diorg happy....sye nak sgt tgk kemesraan diorg....sye x nak dingin2 psl duit....it's not worth it.....
Kdg2 sye rasa nak lari jer ke gunung ledang menyendiri di sana….tp apa kan daya….sye bkn puteri gunung ledang…...sekian (sye xder mood utk teruskan entry ni….sye tau ni b’sifat sgt peribadi tp sye just nak luahkan perasaan…sorry kwn2)…..
(hujan2 ni tetb t'ingat arwah nenek.....sye pnh bg dia RM50 gaji 1st sye masa sye keje kontrak lps diploma dulu....dia cium2 duit tu smbil ckp terima kasih....smpai skrg sye still ingat reaksi muka dia yg sgt hargai duit yg sye bg tu.....sye tau, klo sye bg RM10 pon nenek dah happy.....actually it's not about money, it's how u show ur children that u'r really proud of him/her coz they always remember u & no matter what they still want to make u happy....owhh I miss her so much...thanks nenek for the precious moment, I'll keep it in my heart & I'll tell this story to my children one day)....

Agen Al-Quran Digital....

Secara rasminya start harini sye telah m'jadi agen jualan Al-Quran digital....actually yg wat bisnes ni adik sye, syafiq....skrg dia tgh cari2 lg agen utk jual Al-Quran ni....so sapa b'minat boleh la contact sye kat yana_elly84@yahoo.com....kami adalah org2 yg jujur yer....hehe....owhh sapa nak order Al-Quran digital ni leh email sye kat email yg sama...bayaran COD (cash on delivery) yer....ada warranty setahun juga....td syafiq dah bg sye flyer utk sye edarkan area rumah sye ni....hopefully adalah org b'minat yer....promotion bulan Ramadan ni harga RM220 tp lps Ramadan harga RM249.....


Sunday, July 22, 2012

Selamat Berpuasa 2012....

Selamat Berpuasa semua......semoga amalan kita di bulan Ramadan thn ni lebih baik dari thn lepas......


Wednesday, July 18, 2012

Al-Quran Digital.....

Ramadhan Promotion!!!
Al-Quran Digital for sale at only RM220...Email me at yana_elly84@yahoo.com  for any enquiries or to make an order....shipping & delivery (ampang, cheras, puncak jalil, bangi) available...tq ;)


Friday, July 13, 2012

Jumaat....

Hari ni hari jumaat & sye berada di rumah mak sye skrg ni.....hehe....saja blk lunch kat umah.....td tapaw nasi & teh ais pastu mkn kat sini.....1st time sye keje kat company yg lunch lama hari jumaat (12.10-2.30pm).....best la jugak kan....w.pon kdg2 confuse gak nak wat per smpai 2jam lbh ni.....ok....nak blk ofis blk.....daaaa

Wednesday, July 11, 2012

Kebetulan....

No comments:  

Handphone baru saya.....

Yahooo.....akhirnya dpt jugak sye tukar hp baru.....hehe....dah 4thn sye pakai hp sony ericson sye ni....serius hp ni mmg t'baik.....dah bayak kali jatuh & t'pelanting sana sini t' tp x pnh rosak....x pnh menyusahkan sye....sye tukar hp ni pon bkn sbb hp ni rosak.....tp rupannya yg sudah uzur m'buatkan abah mcm x puas ati jerk tgk sye still pakai hp ni.....hahaha.....actually abah yg belikan sye hp baru ni.....advance birthday present katanya......coz dia ckp kerani2 kat ofis dia pon pakai hp canggih2.....hehe.....thanks a lot to abah.....shiela sila jgn jeles.....keke....owhhh actually sye pnh cuba nak tukar hp sblm ni....bln 7 thn lps sye ada beli blackberry....ingat x?....klo x ingat sila baca sini dan sini...sye pakai 2 weeks jer BB tu pastu terus nak jual.....sbb utama coz sye x selesa ngan BB tu.....& actually ada sbb ke2 yg sye rasa sye xpnh citer kot.....time tu sye sye nak guna duit....sye ada tempah gelang emas kat kelantan pastu sye short dlm 500....nak bayar dkt 3k kan....so jual jer la hp tu....emas lg penting kan.....sok2 leh tlg kita mana yg t'short ker kan....ank2 nak skolah, nak msk U, nak kawen....nak beli kete ker utk ank2 nnti....mana nak tau kan....hahaha.....mood mak2 zaman dulu2.....ok sila abaikan.....tp rezeki sye la gak ni coz xpyh dah pening pikir nak beli hp.....tup2 abah dah belikan.....hehe....Mr. Razak nak sgt bg sye hp tp kan kitorg byk nak guna duit thn ni....mmg xder budget la kan.....abah beli hp ni kat VIVA jumaat last week.....sye & mak pon ikut....actually abah belanja hp utk mak skali tp mak amik nokia.....mak sye x percaya hp lain selain nokia.....dia mcm musykil gak sye nak amik sambung galaxy mini 2 ni....coz memula sye ckp kat abah sye nak nokia E6 mcm abah nyer hp....camera dia cantik giler kot 8MP....tp bila tanya2 harga mcm 800lbh kan....so x nak la....org nak belikan, xkan la amik mahal2 kan.....so sye amik jer la samsung ni harga 500 lbh....ada gak t'ingin pakai samsung galaxy ni tp ingatkan harga semua 1k keatas kan.....rupanyer ada gak yg murah.....hehe....owhh ada cerita sedeh disebalik hp ni tau.....sye baru pakai satu mlm, esok dah rosak.....huhu.....sedeh giler....belum sempat godek2....mlm tu sye charge la kan....pastu pg esoknyer dah xleh on....sye try byk kali pon x leh.....hp tu xleh on coz bateri kong tp bila charge xleh....pastu sye gi la kedai hp tu blk.....pastu diorg tukar ngan bateri baru kot2 bateri sblm ni rosak.....pastu sye balik umah, charge lg.....still x boleh....pastu hari ahad mlm sye gi lg kedai tu.....mmg dah marah2 la kan....sye siap nak srh dia pulangkan duit.....tp diorg ckp x leh....diorg nak gi antar samsung blk coz under warranty lg....memula sye mcm takut la gak kot2 diorg tipu ker kan....tp no choice la....redha jer la.....malas nak gado2 kat situ.....lgpon diorg dah janji seminggu mesti siap.....tp sye mmg x bgtau abah & mak hp sye still rosak.....klo x mesti mak bebel2 coz x beli nokia......hahaha.....tetb dah nak t'kena kan.....xpnh lak sye beli hp rosak mcm ni.....memula sye dah pikir, x kan la x jadi lg nak tukar hp kan.....ntah2 sye mmg ditakdirkan pakai hp lama ni smpai bila2.....tp mlm smlm sye dah gi amik hp samsung tu....dah ok....sye x try charge lg coz bateri full, maybe diorg dah test charge full kot smlm....tp tgk mcm ok jer....so xper la....sye pon happy la dok godek2 hp kat ofis td....dah seminggu beli, harini baru dpt guna.....tp sye still bwk hp lama sye as back up kot2 hp ni rosak lg ker kan....sye lum p'caya lg ngan hp baru ni....per2 pon hp zaman2 dulu lg best....hp skrg ni fragile sgt.....guna touch screen ni x tau la tahan brapa lama.....coz Mr. Razak nyer hp pon dah jam2....baru pakai 2thn kot.....ok tu ajer....citer psl beli hp pon pnjg b'jela kan.....keke......

 Ni la rupa hp yg dah guna 4thn.....hehe...


Hp samsung galaksi mini 2 sye.....

p/s: Mr. Razak ada search2 psl hp samsung ni.....ada byk complaint psl bateri.....maybe coz hp ni model baru so diorg belum find out problem hp ni lg kot.....actually harga hp ni bleh dpt lg murah kat tpt lain so xyah la beli kat kedai2 hp kat VIVA tu.....mahal....sye ada tanyer kat pandan capital, diorg jual RM50 lg murah.....huhu

Sunday, July 8, 2012

Protective....

Ok....sye x tau la sye ni seorg yg caring sgt atau over protective....dlm diam sye suka check sms2 dlm hp Mr. Razak utk pastikan dia selamat dr ancaman atau bahaya.....even kwn2 dia sms sye akan baca klo2 sms tu ada unsur2 yg sakitkan hati Mr. Razak ker x.....yer tu la sye....sye ala2 mcm bini2 ku gangster la gak.....hahaha.....yer la kan....dia sorg jer kot husband sye....lain la klo sye ader 2, 3 husband xder la sye psiko smpai cmtu kan.....ok....actually bkn kwn2 dia yg sye risaukan tp org plg rapat ngan dia gak la.....sye risau giler bila skrg dia dah kembali dlm hidup Mr. Razak.....coz be4 ni diorg dah gado coz dia dah byk pinjam duit tp x bayar......last time bln puasa thn lps....tu mmg Mr. Razak dah hilang sabar sgt2 & maki2 dia.....pastu dia dah diam xder pinjam2 duit dah.....& since that sye rasa hidup kitorg sgt2 happy.....rasa hilang satu beban kat bahu.....tp ada la lg satu beban lain tp yg tu kitorg x b'kira sgt coz org tu pon pandai la bila kita b'budi dia b'bahasa kan.....sejuk la skit hati......tp ngan manusia sorg ni sye x tau la spesis apa.....yg budi pon xder, bahasa pon xder.....belagak mcm bagus jer bila dpn kitorg tp time nak pinjam duit bkn main lg.....dannn sye baru jer baca sms dia pinjam duit lg....Mr. Razak of cos la rahsiakan dr sye coz dia tau sye x suka.....ptt la Mr. Razak mcm moody jer arini mesti dia pening pikir org tu bayar ker x hutang tu coz hutang2 be4 ni pon mmg x bayar.....serius la....sye x paham la knp bila hidup kita happy, suami isteri xder prob tp ader jer unsur luar yg wat kita ada problem.....kitorg byk giler kot gado psl ni....xtau la apa la nasib kitorg ni, x habis2 layan problem org lain.....tp tu la....kena la sabar.....sabar.....sabar.....sabar.....sabar....5 kali yer sabar tu.....hahaha.....sye pon smpai dah fobia gak la....pnh sekali bila Mr. Razak jumpa org tu sye smpai berdoa supaya Mr. Razak selamat.....serius smpai mcm tu.....sye x suka bila org kacau hidup sye & wat sye rasa x selamat....cuma satu jer la....sye takut bila sye dah hilang sabar, sye akan pergi dr sini & tinggalkan semua yg ada.....huhu.....(mood sedeh + ngantok mamai2) nite korg.....ehh jap ni last ni....sye selalu rasa sye mcm bad person coz selalu bengang psl ni & ngadu2 kat family sye (kdg2 kat bff sye & of cos la kat blog ni.....korg tgh baca pon ni sye dok ngadu2 ni).....tp nak buat mcm mana kan sye pon manusia yg ada perasaan....sye cuma harap org dipihak sana sedar yg sye ni ada perasaan.....setiap kesabaran mmg ada batas.....dah 5thn sye sabar.....ok tu jer....daaaaa....ehh japp ada lg.....klo kitorg kaya, kitorg mmg x kesah....ni kitorg pon bkn nyer byk duit sgt....kitorg pon tgh struggle gak nak kukuhkan kewangan.....bkn senang yer....serius!....


Tuesday, July 3, 2012

Burger Bakar.....

Owwhhh kat equine park ni dah ada org jual burger bakar.....yeah!....so x pyh la nak gi dagang avenue (ampang) beli burger bakar.....lokasi gerai burger tu kat dpn restoran nasi beriani gam johor sebelah restoran ani sup utara.....sapa yg familiar area equine park tau la kot.....td Mr. Razak dah gi beli....actually kelmarin ada gak gi tp kitorg gi kul 6lbh.....diorg x siap lg.....tp td Mr. Razak gi kul 8lbh baru la dpt beli.....bg sye sedap la gak.....tp xder pic la nak tunjuk.....daging burger kecik skit la dr yg mkn kat dagang avenue tu.....tp padat la gak daging tu.....pastu daging pon mcm juicy jerk....harga yg biasa RM7.....tp Mr. Razak ckp dia lg suka burger kat fontana.....tp sye lg suka burger bakar ni coz x muak mkn.....ikut selera masing2 la kan.....hehe....Mr. Razak ckp x ramai org pon yg beli burger tu....maybe lum dpt sambutan kot....klo mcm yg kat dagang avenue tu, sye ngan shiela dah siap beratur kul 7 pastu order dulu then kena balik umah solat maghrib dulu pastu dtg blk baru burger siap.....2 jam okay nak tunggu.....ramai giler kot org.....tp tu time baru2 bukak.....skrg x tau la....ok tu ajer ;)

Hari Saya....

Hari sye harini adalah hangat dan x hangat.....haha.....

Pagi td tgh siap2 nak gi ofis pastu selok2 poket seluar jumpa RM10......wahhh best giler kot jumpa duit.....w.pon RM10 tp lps la nak lunch kan......happyyyyyy sgt.....

Pastu pg td nak b'fast so beli la roti tuna & egg tart kat king's kat pandan capital tu.....harga RM4.50.....so guna la RM10 yg jump dlm poket tu kan.....cashier bg balance RM5.50 & resit.....so sye pon b'lalu la menuju ofis....smpai kat tong sampah....sye konyot2 resit buang dlm tong sampah.....smpai2 ofis, selok2 poket jumpa 50sen tu jer.....ehhh mana RM5 ni????.....haaaaaaa sye dah t'konyot & t'buang sekali duit tu ngan resit dlm tong sampah......adehhhh....so sbg hukuman krn kecuaian diri sndiri, sye x gi lunch arini.....wat air milo ngan mkn jer la roti yg beli tu.....hahaha....ok tu jer citer sye arini.....owhhh x perlu kot nak cerita psl keboringan sye kat ofis arini coz sye pon dah boring nak citer......hehe....