Thursday, June 14, 2012

Last day & Birthday.....

Owhhh pejam celik pejam celik, rupanyer dah sebln b'lalu.....so arini 14 jun 2012 adalah hari terakhir sye ngan company yg sye dah keje selama 2thn 2 bln ni.....hehe.....actually sedeh jugak nak tinggalkan company ni.....mesti sye akan rindu suasana keje kat situ w.pon mmg boring tahap gaban jerk hari2.....hehe.....tp yer la kan dah lbh 2thn kat situ mesti rasa janggal bila kat tpt baru nnti.....klo skrg sye xpnh pikir baju apa yg sye pakai gi ofis, kasut apa nak pakai, tudung apa, cmner rupa sye gi ofis.....tp kat company baru nnti mesti sye kena pikir semua tu.....adehhh....ni yg x best ni.....yer la company sye ni kecik jerk, shop office....parking kete, terus naik ofis....kdg2 klo dah tapaw nasik lemak, ptg nak blk keje baru sye turun parking masuk kete & balik umh.....best kan....x perlu amik tau ribut ker hujan ker kat luar tu.....klo lunch pon x yah pening coz sblh tu kedai mamak.....company baru nnti x tau la cmner......kat sana mcm susah nak parking kete, nak lunch pon sye x sure kat mana.....dah la masuk keje kul 8pg.....adehhh.....kul 6lbh kot sye kena gerak dr rumah tiap2 hari.....agghhh malas nya......serius sye malas giler nak keluar dr comfort zone sye ni.....serius x healthy attitude mcm ni......mmg kemalasan menguasai diri.....

Harini sye halfday....lps lunch sye dah leh blk coz sye dh tolak balance cuti sye....actually sye tak pikir sgt psl last day ni.....yg sye tgh pikir skrg ni psl birthday Mr. Razak.....arini b'day dia yg ke 30 tau.....i repeat.....30....so mcm xbest plak klo x 'c'brate.....tp prob nyer sye mmg dah pokai.....smlm kena service kete & tukar bateri habis 500lbh.....cmner sye nak c'brate ngan x m'gunakan duit yg byk tp meaningful yg dia leh ingat smpai bila2.....owhhh actually since sye half day arini, sye plan nak masak....coz dia blk pon kul 8 lbh so sempat la sye nak prepare apa yg ptt kan....tgk la cmner nnti....nak masak western kot....tp still rasa nak belikan hadiah jugak.....tp apa erk.....dia nak sgt perfume tp sye dah bg last year....xkan tiap2 thn nak bg perfume kan....tp lately ni dia suka mengadu xder baju coz baju dia semua dah mengecil.....ingat nak belikan kemeja....tp klo x try kemeja tu, takut dia x b'kenan plak.....haaa lg satu, yg ni mmg dia nak sgt2....kerusi komputer....aritu nyer dah patah pastu sye ganti ngan kerusi pink ikea....tp ni pon dah patah.....serius lawak giler la....sye rasa kerusi2 ni semua dah xdpt menampung Mr. Razak.....hahaha......aritu ada servey2 kat kedai perabut....harga plg murah dlm rm170 tp prob nyer sye benci giler tokey kedai tu....serius w.pon kedai tu murah, tp sye x suka coz dia layan kitorg mcm nak x nak jer aritu....pastu bila mintak kurang, dia marah2....ntah apa2 ntah.....so kesimpulanyer sye buntu.....hehe....ok la korg nite2....arini tdo kul 1pg lg.....skrg susah tul nak tdo awal....xtau napa....daaaaa ;)

2 comments:

YaTie IzaTie said...

teringat lg mase 1st day elly.. pagi2 dh g keje baru tp balik umah sbb terlupe pakai perfume..

ELLY said...

hehe :) segan I....