Monday, June 11, 2012

Finally......

Alhamdulillah.....setelah sebln proses beli kereta ni, akhirnya 29 May aritu kitorg dapat kete ni.....ptg tu balik keje Mr. Razak amik sye terus gi toyota.....dlm kul 6.15 smpai situ.....janji ngan org sales tu kul 6.30.....tp tunggu punya tunggu punya tunggu org sales tu x dtg2.....lama tunggu kat ofis toyota tu.....last2 kitorg lepak minum kat mamak area situ tunggu.....pastu call org sales tu dia ckp jln jam, dia otw.....geram giler la......sye dah la byk keje kat ofis pastu rushing kul 5.30 terus blk, klo sye tau dia lambat , sye stay jer ofis smpai kul 6lbh.....time kitorg smpai situ kitorg ada la nmpak kete vios G limited ni.....tp rasa mcm bkn kete kitorg coz xder no. plat.....lgpon time tu kitorg dah tau no. plat kitorg.....tgk gak la kete tu tp ingat tu bkn kete kitorg.....pastu tunggu la smpai dkt kul 8 baru la mamat sales tu sampai.....serius bengang.....muka sye dah mcm apa ntah coz bengang.....sye pon x phm knp mak sye suka sgt mamat sales ni.....bg sye dia ni x pandai jaga customer.....ni kete yg ke 3 beli ngan dia.....be4 ni shiela & abah pon beli kete ngan dia.....so ptt dia jaga la kitorg ni dah kira regular customer kan....ni x....wat nak x nak jerk......pastu bila org sales ni dtg baru la nmpak ada org pasang no. plat nak kete td tu....owhh betul la tu kete kitorg.....pastu dia explain la cmner nak guna lock kete tu.....pastu dia nmpak muka sye bengang pastu pandai plak amik hati sye ajar sye cara nak bukak & tutup safety lock kete tu.....pastu siap puji2 ckp no.plat kete tu bagus xder no. 4.....whatever la kan.....otak sye pikir nak cpt blk jerk nak kejar solat maghrib.....pastu lps bg kunci & semua dokumen, Mr. Razak pon gi masuk kete tu.....sye baca A-Fatihah & ayat kursi & ayat2 skit pastu sembur satu kete ngan Mr. Razak skali sye sembur.....hahaha....mak sye yg suruh wat cmtu.....dah mcm tok bomoh plak.....pastu Mr. Razak bwk kete tu blk umah parents sye coz nak blk puncak jalil xsempat nak solat.....lgpon mak sye masak aritu, bleh mkn kat umah skali.....mlm tu kitorg gi round2 ngan kete ni, bwk parents sye ngan shiela skali.....best la gak kete ni.....hehe.....owhh td baru la 1st time sye drive kete ni......dah seminggu baru ada chance nak drive kete ni....so far ok la....sye rasa kete ni sesuai drive dlm town, time jln jam.....best time turning, smooth jerk & steering pon best.....tekan minyak pon sikit jerk....owhhh kete ni dah jln 1000km pon coz last week Mr. Razak bwk kete ni blk kg. dia....dah kena servis ni.....ok tu ajer citer sye ;)

No comments: