Friday, May 11, 2012

Rezeki lain....

Sambungan dari entry sebelum ni......kan sye ada 2nd interview esoknyer tu (7hb).....so sye amik la half day....interview sye lps lunch.....tp serius sye mmg xder mood nak gi......ngan period pain yg sakit giler.....tp sye gi jer la coz dah bgtau nak dtg....klo nak cancel mcm x professional plak kan.....lgpon sye dah srh Mr. Razak tlg antar sye.....sye rasa mcm xder semangat nak wat sorg2.....so sye pon layan jer la interview tu.....memula sorg interview sye....xbyk dia tanyer just explain psl company jerk.....lps tu org 1st keluar, 2 org yg lain plak interview sye.....byk kot soklan dia tanyer.....sye pon mcm xleh nak fikir dah jwpan yg best.....jwb jerk ntah apa2..... tiga2 tanyer soklan yg sama "do u have kids?".....sye jwb la xder.....xtau la apa yg diorg fikir....adakah advantage klo sye xder ank lg so sye bleh bg full commitment utk company.....coz org 1st yg interview sye tu ada tanyer klo diorg hantar gi site brapa lama sye bleh dok kat site.....sye ckp jer la 3 bulan pon boleh....dan site tu kat bintulu......haha....apa2 jer la kan....dlm hati mcm "cepat la habis....bila nak habis ni".....dkt sejam gak interview....pastu last2 diorg ckp, nnti diorg contact klo b'jaya coz ada lg beberapa org diorg nak interview utk post tu & diorg nak habiskan interview semua dulu.....so sye pon mcm xletak harapan sgt....setelah satu harapan hancur.....xmungkin sye nak b'harap utk yg ni plak.....takut klo kecewa 2 kali, sye dah xtau mcm mana nak pujuk hati sye ni.....pasrah jer la.....sye mmg x puas hati ngan diri sye time interview tu....ntah apa2 ntah sye jwb....sye pikir lain, jwb lain.....diorg pon nmpak mcm doubt jerk.....x kesah la janji dah setel.....owhh time 1st interview dulu diorg ada bgtau yg apply utk post ni 80lbh org......yg diorg panggil 1st interview 8org......post cuma ada satu rasanya....so agak tough gak la & sye pon x sure brapa org diorg panggil utk 2nd interview tu.....

Td sye dah dpt call dr company tu.....Alhamdulillah sye dpt job tu......tp gaji diorg offer RM300 kurang dr expected salary yg sye nak tu.....tp benefit sgt byk compare ngan company sye skrg.....medical siap cover suami & ank2....dan company tu kat pandan indah, mmg dkt ngan umah perents sye......mak sye mmg suka la, dia siap ckp klo sye ada anak nnti bleh antar umah dia coz ofis dekat kan......sye pon ada fikir cmtu gak.....ntah la....doubt jugak la.....sye pon x tau apa yg sye nak skrg......dah dpt, tp x happy.....klo x dpt pon x happy.....owhh klo sye tukar keje ni, sye akan stop dulu usaha utk dpt baby......probation 6 bln kan.....lps dah confirm baru la bleh plan blk utk TTC.....tgk la cmner nnti....kena pikir btul2 ni.....sye dah 2thn tinggalkan oil&gas.....ni nak masuk blk....owhhh pening.....

3 comments:

mafuza said...

company ape u? see, rezeki tu ada, cuma lain2 dan kita x tau apa. InsyaAllah lps2 ni lain pula..

haslinda said...

tahniah Elly. wahh dpt keje baru, umah baru, kereta baru..tu smua rezeki. :) syukur Alhamdullilah

ELLY said...

gurl: company chiyoda...tu la kan...Allah tau apa yg t'baik utk kita ;)

linda: Thanks ;) Alhamdulillah...