Monday, May 7, 2012

Progress Rumah Kami......

Progress rumah dah 85% rasanyer....skrg monthly progress interest pon dah RM800lbh.....adehhh....mmg dah b'tambah beban.....hopefully cepat la umah ni siap pastu cpt2 leh pindah so leh focus bayar umah ni jerk....xpyh bayar umah sewa dah.....rasa2 awal thn dpn leh siap kot....klo ikut S&P be4 bln 4 la kot dah bleh pindah....InshaAllah.....Td sye & Mr. Razak gi lawat tapak lg.....actually arini sye half day coz ada hal tp hal tu abis cpt lak, kul 3 lbh dah setel so xtau nak gi mana kitorg pon gi la tgk umah.....coz mmg nak tau gak dah smpai mana progress umah ni coz byr bln2 pon dah tinggi kan.....so nak la tau apa hasilnyer.....hehe....maybe next month dah kena bayar 900lbh plak....tiap2 bln naik RM100.....owhhh kali ni best skit coz ni la 1st time kitorg jejak kaki dalam rumah kitorg sndiri.....Yea! be4 ni dok tgk show house jerk.....kali ni tgk umah sndiri plak.....pastu dah siap2 b'angan2 cmner nak hias umah ni nnti....hehe....perasaan sgt happy, excited & b'syukur ;) jom layan pic.....klo be4 ni sye letak pic2 ground floor show house, kali ni sye letak pic2 1st floor umah sye plak.....

Family hall kat atas....

Bedroom 1.....

Bedroom 2.....

Bedroom 1 & 2 share bathroom....

Belakang Rumah.....


Master bedroom....


Master bathroom....


View dr bilik sye....owhh ni la yg sye nak tgk sgt....sye mmg suka tgk bukit bukau.....nasib baik still leh nmpak....

View lg.....

Dan lg....agak panas gak bilik ni time ptg....cahaya matahari mmg agak direct gak masuk bilik.....


View depan umah.....lum siap lg jln tar.....


Our house ;)


Rumah2 bakal jiran....hehe....

Ok tu jer....rasanyer lps ni kitorg dah x dtg lawat dah kot umah ni.....coz td dah puas hati dah dpt masuk tgk sndiri.....lps ni tunggu jer la smpai dpt kunci....skrg ni tgh pening cmner nak carik duit nak masuk umah ni....kena ada at least 10k utk wat grill, pasang lampu kipas semua.....& klo bleh nak wat kitchen cabinet & plaster cieling siap2 dulu.....coz nnti senang x yah buat dah.....tgk la rezeki nnti cmner.....byk plan tp semua kena duit....adehhh.....tgk la mana yg mampu nnti ;) klo umah kosong time awal2 pindah pon xper.....redah ajer.....

4 comments:

YaTie IzaTie said...

akak pun pening ni.. camne la nk pindah dgn duit xde.. kitchen cabinet sgt la penting.. plaster silling lak kalau nk buat better sblm pindah n cat.. tp nasib baik bank x tolak lg duit until la umah dpt CF..

mafuza said...

bestnya elly! besar rumah u.. rumah i, u pun tau kan? hahaha.

ELLY said...

k.yati : tu la psl....mmg pening...mcm2 nak wat tp semua kena ada duit yg byk...hehe...tp best la xpyh byr lg smpai dpt CF...

gurl: xder la besar sgt...just car porch tu jer yg panjang...lbh kurang jer built up area ngan umah u ;)

myaini said...

tgh google pasal hillpark ni...terjumpa blog ni....dok cari2 untuk second house ni....tp takut loan tak lulus je kalau letak satu nama....masa rumah first guna loan husband..ingat ni nak guna loan sendir.tapi macam menarik area ctu...