Friday, May 11, 2012

Miserable......

A'kum kawan2......just nak wat luahan hati di mlm hari.....hehe....dah kul 11 lbh tp still xleh tdo.....baru habis kemas dapur, dah lama x masak tetb td rasa nak masak plak.....so agak blur & lembab plak keje kat dapur td......smpai periuk apa sye nak guna pon sye leh lupa.....puas sye dok pikir selama ni rasa mcm ada 2 periuk tp mana lg satu?.....hilang kat mana?.....sapa yg amik?.....5 minit b'diri kat dapur smbil ingat2 balik, baru la t'ingat sye mmg ader satu jer periuk sepanjang hidup sye selama ni......yg lg satu tu bkn periuk tp mangkuk corning ware yg sye guna sbg periuk....adeeehhhh apa la sengal sgt ko ni elly.....tp serius lately ni sye punya kesengalan mmg ditahap kritikal.....adakah krn faktor umur yg semakin lanjut?......owhh sye tidak tahu.....

B'balik kpd tajuk di atas......last month hidup sye agak miserable......that's y sye dah lama x tulis blog.....pastu tulis pon psl kete & rumah......actually tu jer yg wat sye happy skrg ni coz 2, 3 weeks sblm tu sye sgt kesedihan & huru hara tp sye malas nak share.....tp skrg sye dah ready nak share....ok....actually since my ovulation period last month sye dah rasa lain mcm.....perut rasa mcm period pain tp tipu la kan, baru 2weeks xkan period lg plak.....x pnh rasa cmtu, serius.....mmg pelik....ngan cramp la segala, mmg semua la simptom2 nak period tu ada.....so sbg seorg yg dah kawen selama 2 thn apa lg yg diharapkan mesti la rasa mcm "eh aku pregnant ker?"......serius....setiap saat, setiap waktu sye memikirkannyer.....tp xnak b'harap sgt, coz takut kecewa.....sye xshare ngan sapa2 psl ni.....xtau nak tanyer kat sapa.....then sye pon try la search2 internet forum2 yg ada discuss psl ni.....memula sye carik forum2 english coz sye ingat wanita malaysia xshare sgt psl ni....owhhh t'nyata sye bkn keseorangan dlm dunia ni.....ramai lg yg mcm sye & lg teruk pon ada.....then baru la sye carik forum2 m'sia & baru la sye tau semua wanita mmg share jerk psl menda2 ni.....apa la sengal sgt sye ni....serius sye mcm budak umur 12thn yg baru akil baligh.....hahaha.....sori la coz mcm jakun skit.....serius sye ni mmg kurang pengetahuan psl pregnancy & lain2 ni......sye xpnh nak amik tau pon....honestly baru last month sye & Mr. Razak decide utk all out to try to conceive....haha.....tp xder la all out sgt coz sye baca kat forum2 tu ada yg lg dasyat usaha mereka.....klo banding sye ni kira mcm main2 jerk, mcm suka suki jerk nak ker x nak pregnent sbnrnyer ni.....hehe.....yer la sesetgh org bkn senang kan nak pregnant.....kena la b'usaha kan.....yg sye ni plak usaha pon x sgt tp nak baby jer lbh.....ader ker mak sye ingat sye x nak pregnant.....dia slalu ckp "ala....pregnant jer la...ader la rezeki ank tu nnti".....maybe dia nmpak sye asyik kejar benda lain kot.....bistu sementara xder anak lg ni la sye & Mr. Razak kena b'usaha utk kesenangan ank2 di masa dpn.....kdg2 rezeki tu Allah bg dlm bentuk lain.....so kita kena la hargai & b'syukur, x lupa jugak b'sabar & redha.....usaha tu mmg la, xpyh ckp la....mmg usaha tu ada.....sapa yg x nak anak kan.....tp sye positif jerk......malas nak amik pusing w.pon sbnrnyer kdg2 hati sye sedeh gak la bila ada segelintir yg x sensitif & keep asking me psl baby w.pon diorg tau menda tu wat sye xselesa.....sye tau niat mereka baik utk caring psl sye.....tp xper la hidup perlu diteruskan & bila saat nyer tiba sye nak semuanya sempurna.....InshaAllah......

Ok b'balik kpd citer sye.....rasa period pain tu sye rasa smpai la hari yg patut sye period......lama weh.....dlm masa tu sye rasa nak jerk beli pregnancy test tp sye takut frust coz org2 kat forum ckp jgn check awal2 nnti frust.....haha....tp sye check jerk 3,4 hari seblm hari yg sye ptt period tu.....mmg negatif la kan.....sedehhh.....so sye b'tekad nak mula kan hidup baru (hahaha...tetb jerk).....kira mcm x nak pikir lg la psl ni.....ckp dlm hati "esok2 period la tu".....owhhh xder sapa yg tau psl sye dah wat test tu even Mr. Razak pon x tau.....so korg byangkan la betapa sengsara nyer hidup sye menanggung menda ni sorg2......pastu dah lebih 5 hari still x period gak & rasa period pain, cramp & kembung perut semua tu still ada lg.....ini sudah lebih kan coz period sye mmg on time.....xpnh lewat....time tu sye dah sedeh2 fikir "aku sakit apa plak ni.....dah x lama ker hidup ni....." mmg time solat sye b'doa "klo betul sye pregnant, permudahkan la tp klo x, beri la sye kesabaran & redha dgn ketentuan Mu"......beberapa hari lps tu pon still x period, so sye b'tekad beli 2 pregnancy test......sbnrnyer test yg seblm ni sye wat time malam.....hahaha....owhhh sye mmg bkn penyabar orgnyer......nak tunggu pagi tu rasa mcm azab......kali ni, sye b'tekad nak check coz sehari sblm tu sye dipanggi utk 2nd interview kat company yg sye gi interview bln 11 thn lps.....klo x ingat baca  sini....actually x sangka plak dia panggil 2nd interview coz dah 6bln kan since 1st interview tu......so mesti la hati sye lg m'berontak nak tau sye pregnant ker x.....mana ada org yg nak hire pompuan baru pregnant kan.....kali ni sye wat test pagi plak.....so ternyata la negatif.....2 kali sye wat pon negatif.....lps sejam sye kutip blk pregnancy test tu dr tong smpah kot2 b'tukar positif plak kan.....tp mmg tak la.....apa la miserable nyer hidup sye time tu......Dannnn akhirnya segala harapan MUSNAH.....mlm seblm sye pergi interview tu sye period.....period yg sakit giler....tp Alhamdulillah sye x der la frust sgt.....rasa lega la gak & yg plg lega bila sye dah cerita semua ni kat Mr. Razak dia pon sbnrnyer x b'harap pon.....dia cool jerk.....maybe dia nak sye fokus utk interview esok tu kot.....per2 pon sye sgt bertuah ada husband yg sgt memahami & sntiasa utamakan kebahagiaan sye.....Alhamdulillah.....rasanya nyer sye x perlu jadika isu baby ni sbg kekurangan dlm rumahtangga sye sebaliknya ni satu kelebihan utk sye & Mr. Razak lebih menyayangi & menghargai satu sama lain......

4 comments:

shiela said...

hehe..sbb tu ko dpt keje baru..allah ganti la tu..

mafuza said...

babe, sabar ye. i faham perasaan org2 mcm kita. ek? tetibe kita? hahaha. x payah fikir sangat. kita usaha, doa dan tawakal ye.. chill! congrats sbb dpt keje baru! ;)

ELLY said...

shiela: maybe kot...huhu...tp mak asyik bising2 jerk....

gurl: haha...i lg stress coz dah 2thn kawen...u xper lg coz baru sethn....tu la yg penting doa, InshaAllah ada rezeki nnti ;) thanks erk...

Cik Amal said...

akak cuma perlu banyak berdoa dan bersabar
inshaallah, tuhan akan makbulkan doa tu
saya follow sini

belog ni, amal tengok tak ade HEARTBEAT
HEARTBEAT tu macam nuffnang, boleh dapat duit even dengan blog
meyh tengok tuto yang amal buat
http://sayacikamal.blogspot.com/2012/05/cara-daftar-heartbeat.html
*tak ganggu status BE nuffnang