Saturday, April 14, 2012

Makan2 cari jalan....

Last week sye amat kebosanan ngan restoran2 yg ada kat area umah sye ni.....mmg x byk choice....asyik2 beli nasik b'lauk kat gerai makcik klate yg hanya peramah ngan org2 yg kecek klate.....xper la makcik, sye sedar sye x reti kecek klate tp nasik b'lauk mu mmg sedap.....keke.....

ok2 b'blk kpd citer kebosanan sye....so nak dipendekkan citer, sye & Mr. Razak pon gi la try jln2 carik mkn kat restoran yg x pnh kitorg gi.....restoran 1st tu diperkenalkan oleh kwn ofis sye lps sye baca citer dia mkn kat restoran tu dlm blog dia.....owhh korg mesti tau nyer la restoran ni....sye pon xtau rupannyer dah byk branch restoran ni.....dulu tau kat SS2 PJ jerk....klo sebut SS2 mesti korg dah leh agak kan....yer la restoran Murni tu....dulu time study slalu gak mkn situ.....lgpon dulu Mr. Razak keje kat bkt Damansara so pnh la gi mkn kat situ ngan dia.....ngan kwn2 ofis pon pnh gak coz sye keje kat seksyen 16 PJ.....so dkt la gak ngan situ.....kesimpulannyer sye rasa mesti ramai yg tau kan restoran ni....so x yah sye nak terangkan ngan lbh lanjut.....haha....cuma yg sye gi ni bkn kat SS2 tp kat ngan bukit jalil....serius lama x gi Murni....bila dah x keje kat PJ rasa jauh la plak kan nak ke sana....so bila tau, Murni ada kat area Bkt Jalil terus excited nak gi.....

 Ni la map nak gi situ....pic ni semua sye cilok kat FB murni coz xamik pic pon time mkn aritu.....sesat gak time gi ni coz x tgk map btul2 pastu call mmber ofis tanyer jalan....hehe.....

Antara menu yg ada.....owhh dulu mkn kat SS2 x pnh sekali pon tgk menu......bila tanyer nak menu, org yg amik order tu just ckp, order jer semua mknan ada.....aritu Mr. Razak  mkn nasi goreng soft shell crabs....xder la sedap sgt maybe coz sye x suka ketam kot.....harganyer rm15....tp x b'baloi sgt kot....

 sye lak mkn chicken nepoleon....tp rasa muak plak mkn....pon kureng....keke.....

air dia mmg plg best.....sye amik lily special....dah x ingat rasa dia cmner....tp masam2 manis la.....sedap la gak....semua air buah dia mmg sedap....

Murni ni ok la gak tp make sure time korang mkn tu mmg btul2 lapar la coz mknan dia mmg b'saiz besar yg  tahap memenuhi keseluruhan perut.....time sye & Mr. Razak mkn aritu x btul2 lapar so dua2 mkn x habis....hehe....

Ok esoknyer lak lps blk ofis kitorg gi jln2 cari mkn lg.....kali ni t'ingin nak mkn burger plak....kebetulan aritu ada tgk dlm citer jln2 cari mkn tv 3, restoran2 yg ada menu burger.....satu restoran ni mmg btul2 dkt area umah kitorg....pelik gak la kan coz x pnh tau pon.....puas dok carik restoran2 best area sini, tp mmg x der.....so bila masuk tv wajib la gi carik restoran tu.....actually x tau pon kat mana, just tau kat taman equine jerk.....kitorg pon jln jer area equine tu pastu dah nak smpai Mc D equine bleh plak sye ader sense restoran tu mesti kat area kedai2 sblh McD tu....tgk2 mmg betul....happy giler time jumpa tu coz mmg x harap sgt pon nak jumpa restoran tu....
Map restoran Fontana.....

 Menu....actually restoran ni bkn ada burger jerk....tp byk lg menu lain asian, western, chinese, italian, thai & middle east semua ada....tp motif nak mkn burger so kitorg order burger jerk, x t'pengaruh pon ngan menu yg byk giler tu......keke....


study menu mcm nak amik exam....keke....

sye order ice lemon tea jerk.....Mr. Razak order smoothies godzilla yg b'harga RM13 klo x silap.....mmg sedap giler, rasa hazelnut ngan coklat.....

Mr. Razak order Oz burger (RM13.50) sye lak order Fontana burger (RM8.50).....

 Dan hakikatnyer sye hanya mampu mkn setgh dr burger ni w.pon burger ni sedap.....mmg besar, serius x larat.....Mr. Razak bleh habis burger dia.....burger setgh ni kitorg tapaw bwk blk pastu Mr. Razak yg habiskan.....

Restoran Fontana dr luar.....

Ok.....burger tu mmg sedap & konsep restoran ni pon menarik....tp yg xbest nyer bila tgk bil, diorg charge RM2 utk extra mayonnaise ngan cili sos yg sye mintak time mkn tu.....padahal sos ngan mayo tu dia letak dlm bekas yg plastik kecik yg mcm Mc D nyer tu.....x kan tu pon sampai RM1 kot....so skrg sye mcm x pasti samada akan mkn kat situ lg ker x......it's not about the price....sye x kesah pon kitorg spend rm38 lbh mkn burger ni tp bila dah bayar ngan harga tu, cili sos ciput ni pon nak b'kira sye rasa x adil......tp xper la, maybe owner kedai ni ada alasan sndiri kot knp sos ni harga RM1.....bg sye, yg baru 1st time mkn kat restoran yg charge extra sos mcm ni, wajib la rasa pelik kan.....

Yer kawan2....seperti ini ngan harga RM1....adakah patut?.....

Ok tu sajer citer makan2 sye wat kali ni.....sehingga b'temu di lain entry ;)

1 comment:

Anonymous said...

maybe die ikut aussie style.if u ask for chilli sauce,u have to pay extra.