Saturday, April 14, 2012

Makan2 - Arabian pulak.....

Citer psl mkn lg.....cuti p'tabalan agong lps, sye, shiela ngan parents gi la lunch kat restoran Wadi Hadramawt....dah lama nak try mkn kat sini coz ader tgk offer dlm groupon so nak tau la gak sedap ker x....coz ada org ckp kat sini lg sedap dr saba ngan rawsha.....klo mknan arab ni, sye cuma suka nasik arab jerk....x kesah la lamb ker chicken sye mmg suka....yg grill2 & sup semua sye x brapa suka.....& sye plg suka chicken mandy coz bila mkn, sye akan t'ingat time mkn kat mekah dulu.....sye gi restoran W.Hadramawt yg kat jln ampang tu.....rasanyer ada kat tpt lain, tp xsure kat mana.....jom layan pic yg dicilok dr FB W.Hadramawt.....

 Ni la restoran tu.....cantik kan....rasa mcm kat negara arab.....tp nak parking kat sini susah yg amat.....nasib baik abah terer parking.....


Time gi tu dlm kul 1....mmg time peak hour lunch kot coz org penuh kat dlm ngan luar restoran.....siap ada list nama yg dah book lg.....tp nasib baik ada gak meja kosong......so klo nak mkn ramai2, family besar better call dulu kot wat reservation....

Drinks....shiela order tea pot....leh minum 3 org....cawan dia kecik2....sedap giler, sye suka.....hehe..... 

 Sye ngan mak minum mango with milk.....sedap la gak....tp kurang sejuk......klo lg sejuk, lg sedap.....

Mknan kitorg order lamb madghout leh mkn 3, 4org....pastu chicken mandy leh mkn 2org.....appetizer kitorg amik Fahsa, lamb yg masak ala2 mcm rendang & sekali ngan arabian bread.....bread tu besar 3 org leh mkn.....serius semua sedap.....mkn licin w.pon byk giler nasi tu.....keke.....tp sye rasa tomato yg mkn ngan nasik tu (xsure nama apa) x sedap sgt....Saba nyer lg sedap coz ada pedas2 skit.....klo sye mkn saba, kena ada tomato tu baru nasi tu jd sedap....tp yg ni, x pyh....nasi tu dah mmg sedap....maybe coz 1st time mkn madghout tu kot....rasa lain dr mandy ngan kabsa yg dah slalu mkn......lamb tu pon lembut & sedap....so kesimpulannyer semua mknan kitorg order sedap2.....perut kenyang gemuk senang hati.....total harga mkn 4 org RM100....kira dlm rm25 la sorg.....owhh bila dpt bil, abah ngan muka pelik ckp "murahhhh"......sye lg pelik, RM100 pon murah....adeh.....maybe dia compare ngan rawsha & saba that's y dia ckp murah kot....

Tapi....klo tanyer sye antara Rawsha, Saba & W.Hdramawt ni mana lg sedap.....jwpn sye, masing2 ada kelebihan masing2.....so xleh nak komen.....keke.....ok tu jerk....kitorg ada amik pic aritu tp kat dlm hp abah....xtau cmner nak t'sfer....jeles giler ngan camera hp abah, 8MP cantik giler pic dia.....cantik la klo compare ngan camera hp sye yg 2MP jer ni.....keke.....bila la nak beli hp baru.....cheh....tiba2 jerk.....

1 comment:

shiela said...

aku teringin nak makan roti arabian tu lagi..hee