Thursday, April 5, 2012

Bertukar!!!!

Yea! finally setelah sethn lbh dok umah ni baru la kitorg leh guna unifi.....time baru2 pindah dulu mmg nak guna streamyx tp nak masuk streamyx amik masa dlm 2 weeks so kitorg mmg x nak tunggu lama2 coz Mr. Razak xleh hidup tanpa internet so kitorg amik jerk P1 yg leh guna terus x yah tunggu2 tp ada kontrak sethn.....mmg x puas hati la guna P1 coz line mcm x ok sgt pastu nak download apa2 mmg b'janggut nak tunggu.....time tu unifi mmg lum ada lg kat area sini....yer la dok kat puncak bukit ni mmg lambat la nak ada unifi kan.....3bln lps baru la ada nampak org2 TM install unifi area puncak jalil ni.....so harapan m'gunung tinggi la kan nak guna unifi.....dah sebln kitorg register baru last week org TM call nak install unifi kat umah.....yahooo.....x payah guna P1 lg.....lps install jer unifi, esok nyer kitorg terus terminate P1....kitorg amik pakej yg rm 199 (10Mbps 90GB) sebln tu.....bln pertama ni hypptv dpt free semua channel....memula ingat nak terminate gak astro....tp bila pikir2 blk, mcm x best plak hypptv ni....astro lg best...so x jd terminate astro.....lgpon astro byr rm 80 lbh jer sebln.....so ok lg la kan.....so far ok la guna unifi ni....layan youtube & upload pic mmg laju la kan....sye x try lg download apa2, so x sure laju ker x.....tp hypptv kdg2 ada jam skit....xsure la klo faktor tv kecik zaman purba sye ni yg wat jam.....tp nak beli tv besar mmg x mampu.....haha....

Unifi sye.....phone tu sye mmg x suka....x best lgsung....rasa mcm bengang jer tiap kali tekan nombor, x tau napa.....hehe.....penguin tu hanyalah hiasan utk menambah kecomelan set unifi ni.....sila abaikan....alalala kuci kuci kuci.....comel giler penguin ni lg2 time dia menari2 ;)

Owhh....sye xtau la dah pnh citer ker x.....thn ni gak adalah sejarah di mana sye telah b'tukar dari maxis ke DIGI....yahoooo....knp digi?.....coz Mr. Razak mmg guna digi dari dulu sye lak p'guna maxis yg tegar.....sejak zaman b'cinta mmg gagah jer bayar bil dkt 200 sebln yg kebanyakkan nyer call nombor digi (nombor Mr. Razak).....tp still x nak tukar ke digi.....msk jer thn ni terus b'tekad nak tukar digi (tp still guna nombor sama 012).....azam thn baru la gak tu.....haha....skrg mmg jimat giler....bil RM 80 jer sebln coz nombor Mr. Razak jadik supplementary.....tetb t'pikir knp la zaman b'cinta dulu x nak tukar digi....m'kayakan maxis jer sye ni.....tp x leh wat apa la nama pon zaman b'cinta, mana pikir sgt bab2 duit ni kan.....bila dah kawen baru la m'gagau nak jimat sana sini....haha....

2 comments:

kaSih.CinTa.GadiS said...

Penguin tu leh menari2?? Chomel nyer!!!

ELLY said...

hahaha...mmg boleh am...comel giler...tp ajaq dah bg ank sedara dia...buruk plak org tua main penguin...haha