Monday, March 5, 2012

Tomyam Instant...

Ok....citer psl instant lg....knp instant?....coz sye dah malas nak masak btul2 skrg ni.....konon xder masa tp sbnrnyer MALAS.....haha.....smlm Mr. Razak keje so sye ditinggalkan tanpa kereta.....wajib la malas nak gi keluar beli mknan.....nak kena menyeberang jln lg kan......so mmg xsuka la kan.....tp klo t'paksa sye gi jerk.....tgh boring sorg2 kat umah smbil2 pikir nak masak apa utk lunch, pastu bukak peti ais nmpak sotong.....so apa lg tinnggggg!!! masak mehoon tomyam la kita.....owhh last week mak ader bg tomyan instant ni, dia beli kat Hatyai 2minggu lps.....55bath jer harganyer.....dlm RM5 la lbh kurang.....mak ckp org yg jual ni bgtau klo guna instant ni dah x yah letak apa2 bahan, mmg dah sedap & rasa la tomyam tu kan.....so mmg senang la keje sye....just masuk bwg putih, bwg merah jerk.....dah tu jer yg ada kat umah ni.....pastu masuk la sotong.....pastu mehoon.....tambah gula garam skit.....so siaaapppp!!!!

 Yerrr....ni la tomyam instant tu......Halal yer....klo hatyai ni sye percaya la gak halal dia coz kat sana pon mmg ramai islam......

Tadaaa....mehoon tomyam....sorry coz presentation agak comot....serius xleh dimmafkan....dah lap2 dah tepi2 mangkuk tu tp still gak comot coz tomyam ni agak byk minyak.....lantak la....time tu dah lapar giler kot....huhu....

Ok....kesimpulannyer sye bg 2 setgh bintang shj.....sye sgt cerewet tau ngan rasa tomyam coz sye sgt suka tomyam....so rasa tomyam ni biasa2 jerk......tp sedap la gak klo nak dibandingkan ngan rasa klo guna kiub tomyam & perencah adabi.....maybe still kena tambah bahan2 lain, tomato, serai, limau & lain2 baru kick.....ok next time leh try lg....lgpon sye mkn sorg jerk, Mr. Razak lum rasa lg....td pon dia dah tanyer bila nak masak tomyam lg.....keke.....

No comments: