Wednesday, March 14, 2012

Syafiq & Tiqa Bertunang...

Owhh....finally b'jaya gak upload semua pic utk entry ni....keke....tau2 jer la kawen ngan org IT ni.....x smpai sebln kuota internet ni mesti habis.....pastu klo nak tambah kouta nak kena topup RM10....tp Mr. Razak x kasi....dia srh tunggu byr hujung bln....huhu....bila la nak ada unify kat sini....aritu dah register tp belum ada yg dtg nak pasang.....hampeh....sabar jer la ngan P1 ni.....

Ok b'blk kat citer sbnr....hehe.....syafiq & tiqa dah selamat b'tunang 25 Feb lps.....majlis kat umah family tiqa kat Sg. Petani Kedah.....adik sye sorg ni jerk so wajib la excited kan.....lgpon ni 1st time family sye antar rombongan meminang, coz dia sorg jer lelaki dlm adik bradik.....kul 8 pagi sharp semua dah b'kumpul kat umah family sye, kat ampang....owhh tp sye plg lewat smpai....7minit lewat....sbb Mr. Razak pakai selipar jepun pastu dah tgh jln baru dia sedar "eh i pakai selipar buruk ni jerk" pastu xder selipar lain plak tu dlm kete, so t'paksa patah blk tukar selipar......adehhh.....laki sapa la ni.....haha....memula plan nak breakfast kat restoran  jejantas tp tetb mak tukar plan....just b'fast kat umah coz mak dah beli nasik lemak byk giler pastu dah wat sandwich sardin.....yg join rombongan ni 20lbh org gak la.....kitorg b'tolak dr KL 3 kete.....syafiq sewa vellfire sebuah utk uncle2 & untie2 coz vellfire kan selesa nak jln jauh, 7 org muat dlm tu....sye, Mr. Razak ngan shiela naik kete abah....syafiq ngan 4org lg naik vios......pastu ada kwn2 syafiq dlm 8org naik hiace tp diorg dah b'tolak mlm sblm tu coz nak lepak kat umh nenek kwn dia.....hiace tu pon syafiq sewa gak....kitorg b'tolak dr ampang dlm kul 9pg....pastu berenti kat R&R 2 kali....memula kat tapah pastu kat gunung semanggol....kitorg smpai umah tiqa tepat2 spt yg dijanjikan, kul 2ptg.....terer giler sapa yg organize ni, time semua sharp...hehe....jom layan pic....

Baca doa sblm b'tolak.....

Semua b'siap2 nak naik kete.....

Vellfire ready....

Lepak kat R&R....highlight bdk yg nak b'tunang....hehe.....

Peace....Me & shielalalala......

Me & Mr. Razak.....

Kwn2 syafiq.....

Sesi perbincangan.....semuanyer b'jln ngan lancar & mudah.....

Hantaran 5 balas 7....syafiq bg cincin time b'tunang.....time nikah nnti dia akan bg gelang....& time ni dah discuss psl tarikh nikah bln 11 thn ni....x ingat brapa hari bln....hehe....

Mak sarungkan cincin.....

Tiqa cantik sgt ;)

Pic sarung cincin.....

Yea! dah bertunang ;)

Tiqa & brg2 hantaran....semua brg hntaran ni tiqa yg gubah sndiri tau.....terer giler....sgt kreatif....cantik kan....semua fresh flower....i likeeee ;)

Syafiq & brg2 hntaran....dia tukar baju melayu utk amik pic lps majlis....yg best nyer hantaran yg tiqa bg syafiq, byk kek....ada kek rainbow, ada cupcake & pavlova.....sye mmg t'ingin nak mkn pavlova....x pnh mkn.....so dpt la rasa.....sedap!

Yea! makan time....ni semua rombongan kitorg.....penuh khemah.....hehe....

Yerrr....hobi sye makan.....sedap giler kot semua lauk2....family tiqa masak sndiri.....

Lps mkn amik pic....family pic....x perasan Mr. Razak xder dlm pic ni.....hehe.....ksian giler....tp mmg lupa lgsung nak panggil dia amik pic skali....tp xper, lps tu sye dah pggil dia amik pic b'dua ngan syafiq & tiqa......hehe.....cantik kan pelamin ni.....siap ada buaian....tiqa & family wat sndiri tau.....kreatif sgt.....

Kami 3 beradik....

Cantik giler door gift ni....tiqa wat gak....dia letak kacang2 dlm botol tu.....idea yg sgt bagus! 

Dan ini juga....so cute.....dia wat gak....sweet treats!

Alhamdulillah.....semuanya b'jln lancar & diorg dah selamat b'tunang.....lps majlis, kitorg sefamily & sedara mara gi singgah alor setar plak coz ziarah mak nyer mak tiri.....45minit jer drive dr umh tiqa.....dok situ dlm 2 jam.....kitorg b'tolak dr alor setar dlm kul 6....smpai KL dlm kul 11lbh.....rushing gak time otw blk coz nak pulangkan vellfire be4 12....kitorg smpai umah dulu, pastu baru uncle sye yg drive vellfire tu smpai dlm kul 12lbh....pastu mlm tu gak terus teman syafiq gi sunway antar vellfire kat owner dia.....dpt gak la sye merasa naik vellfire time tu.....best giler kot, sye siap jln2 dr belakang ke dpn dlm kete tu.....haha.....mmg selesa sgt, tau2 dah smpai sunway.....mcm x sedar.....shiela bleh siap tdo kat blkg.....kul 2 cmtu baru kitorg smpai umah.....2 lbh baru tdo.....what a long day....huh ;) 

Syafiq & tiqa ;)

Tahniah!

No comments: