Monday, March 5, 2012

Hantaran Shiela....

Entry ni xder kena mengena ngan sye....tp nak citer gak....haha.....kat dlm bilik ni ada brg2 hantaran tau....geram jer tgk....pastu sye pon amik la pic....ikut hati nak jer amik semua pic tp nnti shiela marah....so upload satu jer la erk.....nnti x surprise.....hehe.....

Hantaran shiela....lalalala =) theme kaler pink.....simple jerk dia wat....ok la tu....kaler pon sweet jerk....


Kedai Tepak sireh....

Sye tunjuk satu jerk.....kitorg gi tempah hantaran ni last month tau.....tempah kat nilai 3, nama kedai tu tepak sireh....dulu brg2 utk gubah hantaran sye time b'tunang pon sye beli kat situ.....kedai tu bagus tau.....layanan mmg superb.....mcm sye dulu, kan sye gubah sndiri brg hntaran time b'tunang coz nak jimat duit (nak tgk hntaran sye tu klik-sini).....so dia mmg ajar step by step mcm mana nak gubah pastu siap tunjuk contoh brg.....pilihkan reben & renda2 yg sesuai.....pastu siap estimate brapa byk brg yg sye perlukan....so xder la m'bazir kan.....tp mcm shiela ni dia tempah jer terus kat situ.....jimat masa & tenaga.....sye pon bengong gak dulu coz x tempah jer terus.....gagah giler gi wat sndiri....haha....padahal murah jer kot.....harga satu hantaran RM45 jerk....pastu tempah 4 hantaran so RM180 jerk....lgpon mmg lg jimat kot coz diorg kira cukup2 jer ikut brg2 yg diorg guna utk gubah hntaran tu.....

Memula janji ngan org tu nak amik 17 mac....coz majlis pon lambat lg, 24 Mac....tp 17 Feb dah siap.....haha....xtau la dia t'silap hb ker apa kan.....so smlm shiela & parents dah gi nilai amik brg2 hantaran ni.....dia sajer amik awal x nak kelam kabut....sye suruh amik 17hb nnti coz umah mak pon x kemas lg kan....nnti serabut la plak kan.....last2 diorg decide nak letak kat umah sye jer brg2 ni.....lgpon ada 4 brg jerk yg tempah gubah.....lg 3 brg tempah kat tpt lain coz sireh ngan buah nak kena guna fresh flower....pastu kek xyah dah nak gubah2.....

So tu jer la citer psl hantaran shiela.....rasanyer semua dah ready kot....baju pon dia dah tempah.....tinggal nak kemas umah mak jerk....huhu.....so sehari sblm majlis 23hb t'paksa la sye cuti nak tlg kemas umah tu.....adehhh byk keje tu nak wat.....serius byk.....owhh....b'ckp psl kemas umah, sye pelik tau knp mak sye suka bebel2 bila sye ckp sye tgh kemas umah.....mesti dia ckp "x habis2 lg ker kemas rumah"...."duduk b'2 jer pon nak kemas2 ker".....hahaha.....stress ok.....nak kemas umah pon xleh.....nak wat cmner sye kan mmg suka kemas umh....nama pon Cinderella....hikz!

6 comments:

kaSih.CinTa.GadiS said...

Rm45 tu upah gubah je ke termasuk brg skali? Ms aku nk kawen aritu, aku find out 1 kedai kt klang, beli bunga ng dia which is sgt murah then bwk brg jantaran ko, dia gubah for free!!

Yasmin Aris ♥ said...

eh canteknyee ! :D

shiela said...

am, rm45 tu sekali ngan barang die..pastu upah gubah rm10. tu yg jadik rm45 sedulang..

ELLY said...

am, tu harga dah t'msk gubah ;)

ARYANI NUR said...

tumpang lalu...he3...ni emel saya.. sketwa88.dayu@gmail.com...nak tanya..eh betul ke ni rm45 sekali barang...nak gi sana la..xda masa nak gubah,,,da xda masa..tolong pm saya apa yang dorg tawarkan masa awak gi sana..ples ples... :)

ARYANI NUR said...

salam wbt..awak.. tolong pm saya... sketwa88.dayu@gmail.com betul ke sekali barang hantaran...ceciter apa yang ditawarkan...saya da kesuntukan masa ni...help me ples :)