Saturday, March 17, 2012

gi Cameron ;)

Haaa baru la dpt tulis entry ni....payah benor nak upload pic....ok, sye kat ampang ni.....arini plan nak kemas umah tp shiela ngan mak kluar gi beli brg plak, x blk lg.....Mr. Razak dah gi cheras umh PIL....sempat la sye post entry ni....layan....

Actually kitorg x plan pon nak gi cameron ni.....tetb rasa nak gi....lgpon kan last week cuti sekolah so ingat mesti best klo gi cameron time ramai org so meriah la kan....tp seriously x best lgsung.....jln jam giler kot....kat mana2 pon crowded jer org....adehhh....ingat gi b'cuti ni nak relax2 & spend time together tp jd bengang plak sana sini jam.....lately ni Mr. Razak sgt bz keje pastu asyik kena stanby jerk so tinggal la sye dok umah sorg2.....serius sedeh....klo sblm ni mcm x kesah tp lately ni rasa lonely sgt.....huhu....tu la kitorg gi b'cuti ni....lgpon slalu b'cuti ngan family.....ni 2nd time kitorg b'cuti b'2 jerk.....w.pon gi sehari jer pon dah kira ok.....keke....

Hari sabtu tu kitorg b'tolak dr umah kul 8.30pg.....memula plan nak b'tolak lps subuh dlm kul 7 kan....tp mlm semlmnyer Mr. Razak bleh plak gi beli tiket wayang 3D citer john carter.....movie habis lewat kul 11 lbh.....kul 12 lbh baru smpai umah pastu kul 1pg baru tdo.....so  mmg x sempat nak kemas beg semua.....pg tu baru kelam kabut.....panic attack!....yer la sye kan mmg complicated klo nak tinggalkan umah w.pon sehari....hehe....kitorg b'fast BK kat restoran jejantas pastu terus la ke Cameron.....smpai kat Bharat teh tu dlm kul 12tgh.....lepak minum dulu kat situ.....kul 1 lbh baru check in hotel.....kitorg dok kat planters hotel tanah rata....t'paksa dok tanah rata coz sye call  hotel2 kat brinchang semua penuh, yer la cuti skolah kan.....pastu harga hotel pon naik smpai dkt rm100.....adehh....yg hotel planters ni pon kitorg bayar siap2 t'sfer duit kat akaun diorg sblm dtg tu....takut klo walk in xder bilik plak....owhhh susah gak kan klo x der kredit kad....nak book hotel payah benar.....huhu....jom layan pic....
kat Bharat Cameron Valley.....

Yea! minum teh tarik ngan cheese cake...

Makan....I likeeee......

Planters Hotel.....kat tanah rata....mmg senang nak carik, kat tepi jln tu jerk.....smpai2 situ terus nmpak.....yg best kat hotel ni dkt ngan kedai2 mkn.....

Bilik kitorg.....Bilik premium ni Rm220 time peak season.....klo x peak 100 lbh jerk.....bilik ni mmg besar ok la gak....tp yg x best agak bising coz facing main road.....

ada balcony.....

View kat luar....Kitorg dok bilik ni dlm 15minit jerk....pastu Mr. Razak x tahan bising pastu kitorg request tukar bilik....hehe.....nsb baik management ok bg tukar bilik.....so kitorg dok kat same floor cuma kat belah belakang.....bilik tu xder balcony....ada tingkap jerk....tp x kesah la kan.....

Tukar kat bilik ni....bilik ni kecik skit coz ader divider kat tgh2 bilik utk tv....

Actually sye rasa bilik ni lg bising coz lg byk tingkap.....mlm tu Mr. Razak mmg x leh tdo coz bising sgt.....sye ok jerk.....coz sye mmg bleh tdo dlm apa jua keadaan.....atas pokok pon sye bleh tdo.....klo time tgh b'diri pon sye bleh t'tdo.....sye mmg suka tdo.....hahaha.....tp Mr. Razak ni leceh skit, susah sgt nak tdo maybe coz faktor keje shift mlm kot.....waktu tdo dah x betul.....xleh wat apa la kan....ksian gak la kat dia, coz b'cuti nak rest2 tp x leh tdo plak.....per2 pon sye suka gak hotel ni coz bersih.....toilet pon mmg bersih.....klo sye yg komen cmni, trust me....mmg bersih.....klo sye, yg penting bersih jerk.....klo x, sye stress.....

Kitorg lepak dlm bilik smpai kul 3ptg.....time tu hujan la plak.....tp x lebat.....kejap2 hujan.....pastu kitorg lunch kat kedai mkn dpn hotel ni jer....

Tgh layan pakej2 utk gi jungle tracking.....minat gak nak gi tp x sempat kot esok nyer dah nak balik.....

Lps makan, terus jln2 smpai mlm.....memula gi carik bunga, MIL kirim bunga.....pastu dah boring sgt, layan jer la masuk butterfly farm....act sye ngan family dah selalu sgt gi cameron ni.....ni tpt fav kitorg selain langkawi.....tp x pnh plak nak msk butterfly farm kan....haha.....mcm klakar pon ada.....tp layan jer la....

Jalan2....cari bunga.....


Butterfly farm.....masuk ni kena byr RM5 sorg..... 

Yea! butterfly ;)

Kami....

Dlm ni ada gak seragga2 & haiwan2 yg lain.....ni fav sye....cantik kan....hehe...

Geli x?.....

Super cute....hehe....

Pastu ingat nak gi Boh tea tp dah lewat....coz kul 5 cmtu dah xleh dah naik atas tu.....so kitorg gi jer la pasar mlm.....jln2 situ, xder beli apa pon.....mcm was2 nak beli mknan2 kat situ coz ramai indonesia jual yg x tau halal ker x.....dah la ramai org, nak msk brincang tu pon dah jam.....

Jln yg jam....sabar jer la.....diorg wat lencongan jln sehala kat sini......so mcm leceh la klo dah x'lps jln msk brincang tu kena patah blk, ikut jln jam ni.....

Kat pasam mlm.....

Mlm tu kitorg carik kedai yg ada steamboat....tp xder, yg ada semua kedai cina....so t'paksa la gi kedai mkn yg ntah apa2....x sedap lgsung....RM40 mkn steamboat ni.....

Tak berbaloi lgsung mkn kat sini.....hampeh jerk.....

Kami.....

Jalan2.....

Mr. Razak.....

Lps mkn kitorg terus blk hotel....kul 9lbh dah smpai hotel pastu layan tgk citer drama kat tv 3....haha....

Esok pg kul 9lbh kitorg dah kluar, breakfast dulu pastu terus check out hotel.....tgh pg buta bos Mr. Razak dah call srh stand by....tp dia ckp xleh coz ada kat cameron....tp mlm tu Mr. Razak kena keje gak.....memula dia ingat nak cuti tp x leh.....so kitorg pon rushing la gak nak balik.....spoil mood btul....tp nsb baik la sempat gak kitorg singgah pasar kat kea farm tu beli sayur2 & lain2 pastu gi Boh tea.....

B'fast hotel provide....mkn kat bella cafe sblh hotel ni....x best pon buffet b'fast dia....ada ns goreng ngan roti jerk....

Singgah strawberi farm dkt ngan pasar tu....bz dok msg2 org ofis....huhu....

Nice view....otw nak ke teh boh....jam giler kot nak naik sini.....dlm 45minit baru smpai....ada kete stuck kat situ....pastu ada tanah runtuh skit wat jln jd sehala....nsb baik ada pekerja kat situ tlg setelkan kete2 jam ni....klo x, x b'gerak la kitorg.....tp kitorg cool jerk dah tpt tu pon mmg cool kan....haha.....ader gak manusia yg x sabar2 kat blkg kete kitorg....siap hon2 byk kali....gila ker, org tgh stuck ada kete kat depan.....dia dok bg isyarat srh kitorg ketepi, dia nak lalu....x reti sabar.....pastu Mr. Razak dok bg isyarat suruh dia terbang.....pastu kitorg sama2 wat aksi terbang dlm kete smbil gelak2.....hahaha.....kitorg mmg sengal ;)

Sampai gak akhirnya.....memula mcm give up dah nak gi.....tp sye nak gi gak coz Mr. Razak x pnh smpai sini.....sye dah pnh gi sekali, tu pon setelah b'kali2 gi cameron ni baru dpt gi sini.....ladang teh ni lg cantik dr Bhrat tea tu.....mmg puas hati la dpt lepak sini.....tp time ni ramai giler org so lps lepak minum2 teh kitorg terus blk.....nnti nak gi lg sini lepak lama2.....

Dpt gak dok kat port yg cantik ni....leh tgk view ladang teh.....

Minum teh.....

Ramai gila org.....nasib baik sye cpt dpt cop tpt ni.....coz nak bg Mr. Razak layan view.....kitorg mmg suka tgk view yg indah.....sbb tu suka dok umah atas bukit.....bukit x tinggi sgt pon xper....janji atas bukit.....haha


Us....

Bye2 Cameron.....lain kali dtg lagi.....tp frust la cameron dah x sejuk sgt.....sye bwk shawl pon x pakai, pegang jerk coz x sejuk.....huhu....Mr. Razak ckp umah kitorg lg sejuk klo hujan.....dia bleh bg idea poyo nak taman teh ngan strawberi kat umah....poyo jer kan.....hahaha....ngengada ;)

3 comments:

mafuza said...

aah la, abg i pun dah ckp aritu x boleh pg time cuti skolah. dia aritu jammed teruk. sampai sana pkl 6. bertolak pg.lg teruk kn? pastu x enjoy sbb sana sini jammed. so i plan nk pg weekdays sampai sabtu. tp x tau bila. HAHAHA. eh eh, tgk pic pn dah rasa nk pg sgt. I Jakun. x penah pg dgn husband. hahaha

ELLY said...

wahh...kul 6 baru smpai...kitorg aritu gi sana ikut tapah...x byk kete sgt...dan smpai cameron baru byk kete...tu la better gi weekdays...gi ngan husband mmg best ;)

kaSih.CinTa.GadiS said...

Gi ng husband best?? Hihi.. Mmg best then buat cameron highland's baby k?? Coz our baby is made in cameron! Hahahah..