Saturday, February 18, 2012

Tudung....

Actually kan sye ni mmg xreti la nak b'gaya2 ngan tudung....pastu mmg x pnh ikut trend t'kini....mmg ketinggalan zaman gak sye ni.....org dah pakai mcm2 fesyen tudung skrg ni tp sye still ngan bawal.....dlm byk2 tudung, tudung bawal jer yg sye plg selesa & wat sye rasa confident bila pakai.....daannnn.....klo sye pakai tudung bawal, sye akan rasa muda....haha....coz mmg dr umur 17 sye pakai t.bawal & smpai skrg sye pakai, muka sye akan kelihatan sama.....well, kira muda sntiasa xberubah ngan peningkatan usia....perasan....

ketika usia 21 or 22?.....

 usia 27....haha....see...still x nmpak berubah kan.....thanks to tudung bawal....

Klo masa study dulu, tudung hari2 sye pakai gi kelas mmg t.bawal....mmg senang kan nak pakai...sarung & selempang jerk....tp bila dating or bila sye rasa rajin nak melawa, sye suka pakai tudung mortada....sye still pakai smpai skrg w.pon dah jarang nmpak org pakai.....time raya aritu sye jumpa org jual tudung ni harga rm10 jerk....murah gler....time sye beli dulu2 rm20lbh kot.....

pic zaman dulu2....

yer....still pakai smpai skrg....

Pastu ader zaman dkt2 nak habis blajar sye suka pakai tudung cotton yg corak2 tu....xtau apa nama....bawal cotton kot....ntah...smpai la skrg sye still pakai coz mmg sye selesa pakai.....

 haa...tudung mcm ni la....apa ntah nama dia....

So kesimpulannyer ada 3 jns tudung jerk yg mmg rutin sye pakai....bawal, mortada & tudung jns pic kat atas ni....tp ader gak sye try jns2 tudung yg lain tp sye x tau la knp sye x brapa suka.....maybe mcm x sesuai kot ngan sye ker perasaan sye jerk....ntah....jom layan pic....

Tudung cmni sye pnh pakai sekali jerk seumur idup....haha....time grad nite dinner....


Tudung jns selendang lilit2 ni...owhhh ni bkn tudung sye yer....sye pinjam tudung opy coz time ni ada office dinner & theme kena pakai pakaian traditional dr kaum lain....so sye pilih pakai chongsam....tu pon sye pinjam shiela nyer....haha.....

 Tudung ni sye cilok dr almari tudung mak sye....sapa punya ntah....sye pakai time gi umrah dulu coz tudung ni kan labuh & x pyh iron....

Ni pon tudung mak sye....jns ala2 tudung ariani....sye x suka pakai tudung cmni....muka sye akan jadik mcm muka mak sye (tembam)....keke....sye ader satu jerk tudung cmni.....pelik kan padahal ramai kot yg pakai tudung jns ni....dann sye xpnh ada tudung ariani....sye x reti nak pakai....bleh x...

Tudung ni sye try pakai time am nyer wedding....sajer nak carik kelainan coz muka sye asyik sama jer kan....tp sye rasa x sesuai ngan sye....ni la 1st & last sye pkai...rasanyer la....

 Tudung ni pakai time raya...ader ker syapid ckp mcm nenek....dah x pakai dah lps tu....huhu....

Tudung ni pon sye suka pakai coz x pyh iron...time nak cpt dah lmbat gi ofis, tudung ni mmg penyelamat....owwhh tudung ni pon sye cilok dr almari mak sye.... 


Tudung ni sye pakai time nikah....beli pon coz dah xder idea...sye mmg x reti sgt pilih tudung2 ni.....tudung ni kan ader manik2 kat kepala tu so dah x pyh pening nak pikir apa nak pakai atas kepala tu....so beli jer la....hehe....

sye x pnh sangka sye akan pakai tudung jns ni time kawen....tp dah butik yg provide, sye pakai jerk w.pon sye x brapa suka sbnrnyer....tp nak pakai tudung bawal ngan baju ni, mmg x sesuai la kan....

Tudung ni sye pakai time amik pic outdoor time kawen aritu.....leceh gler kot nak melilit2....x kemas lgsung sye lilit....time b'tunang pon sye pakai cmni gak....beli ank tudung manik2 ni kat semua house....

 Percubaan t'baru....tudung syria....1st time pakai....sye beli online, coz tgk model tu pakai lawa sgt....haha.....tp sye pakai xder la lawa mana....ok ker erk?....

Sye rasa saye ni x suka perubahan sgt kot....sye suka muka sye nmpak mcm 10thn lps....haha....sbb tu sye malas nak  m'cuba fesyen2 tudung ni....per2 pon tudung bawal tetap di hati ;)

3 comments:

shiela said...

ko kalo x pakai tudung2 ko beli tu, bagi la aku..huhu

ELLY said...

hahaha...x leh....mana tau aku nak guna plak ker....ko dah byk tudung...ko leh share ngan mak...

mafuza said...

sama! beli tudung banyak tau. tapi tetap suka tudung bawal. he he