Wednesday, July 13, 2011

Me, Mr. Razak & Mc D Equine Park


Smlm baru mkn double cheese burger kat McD equine....ada promo buy 1 ala carte get 1 free....tp tu bkn citer yg sye nak citer kat sini, tu intro jerk....hehe....

Actually Mc D ni kan byk sgt kenangan....serius....mcm2....ada sedeh, suka, duka semua ada....citer nyer bermula pd thn 2006....sye kenal Mr. Razak Jun 2006....time tu dia adalah seorg penanam anggur t'kenal....haha...maknanyer jobless la....dah sethn lbh m'cari keje tp lum ketemui, so utk meneruskan hidup dia t'paksa wat freelance....di situ la b'mula p'knlan sye ngan Mr. Razak, di mana dia telah di hire oleh kwn baik sye (opy) utk menyiapkan project finalnyer....dlm 2, 3 kali menemani opy jumpa Mr. Razak, maka t'sangkutla sye dgn mamat hensem b'wajahkan serupa anuar zain (satu ketika dulu, ketika kurus).....cinta pandang pertama la katakan & maybank pandan jaya m'jd saksi bisu b'temunya 2 insan yg akhirnya ditakdirkan b'sama....haha....

17 September 2006 pula bus stop cheras dkt ngan rumah Mr. Razak m'jd saksi sye m'jwb "I do" setelah soalan "would u be my gf?" diajukan semasa kereta b'henti di t.light merah kat dpn PGRM cheras (ko ni xder time lain nak propose, time aku drive gak ko nak tanya soklan maut itu...haha)....smbil drive & m'argue tetang soalan maut tu selama sejam baru la kereta diberhentikan di bus stop itu utk m'beri jwpn yg di tunggu2....x tau hasutan syaitan mana yg menyebabkan sye jwb "I do" padahal hati mmg sudah x p'caya pd cinta setelah 2 kali ditinggalkan kekasih hati....tp krn x nak kehilangan satu sama lain & ingin sama2 m'cuba status baru in relationship ini, kami teruskan jua....x der chemistry, xder soul, xder cinta lg....yg ada cuma keinginan utk share suka duka b'sama....

Duka lbh byk kot....serius....6bln b'sama dgn status Mr. razak sbg seorg pengaggur & status sye sbg seorg pelajar yg memandu kereta gen2 & kancil pemberian ibu bapa, sgt la menguji hubungan....yer, time tu hidup sye sgt best, dikelilingi ngan kwn2 yg setia disisi tanpa ada sebarang masalah2 besar....tetapi b'lainan pula ngan kekasih hati yg setiap kali b'jumpa setiap kali tu la nak citer prob2, segala jns prob yg amat susah utk dimengertikan oleh seorg gadis b'usia 22thn yg hidupnya belum melihat dunia sebenar di luar sana....jd si gadis t'paksa mematang fikiran utk berada sama level dgn lelaki itu....dlm erti kata lain, atau bahasa yg mudah....kena la tolong mamat tu, bg moral support utk dia m'cari keje yg sesuai....nak mkn apa klo xkeje kan & Mr.Razak dtg dr family yg susah juga....dulu mmg x phm, tp skrg dah phm la....xsemua org b'nsb baik mcm kita kan....hikz!.....

Akhirnya pd satu hari dlm bln December 2006, panggilan telefon dibuat oleh si gadis utk memujuk kekasih hati yg merajuk krn si gadis meminta putus pd mlm semlmnya (mintak putus tu dah jd mainan hbgn kami...hehe), di kejutkan dgn berita gembira bahawa kekasih hati telah m'dpt kerja & sedang di dlm train utk blk ke cheras slps temuduga (on the spot terus dpt tau)....apa lg, terus la si gadis memecut kancil merah nya ke LRT cheras utk m'jemput kekasih hati & b'damai2 seterusnya meraikan berita gembira itu...(actually dr bln 9 smpai la 12 usaha cari keje secara drastik itu dibuat, ulang alik dr uniten amik Mr. Razak kat cheras bwk gi CC utk send resume coz dia xder komputer & kereta....dan kdg2 sye pon lepak CC utk carikan job2 vacancy....segala usaha m'buahkan hasil....susah tau nak bg semangat kat org yg dah down gler coz cari2 keje, x dpt....susah nak difahami coz sye study lg time tu, tp try gak la phm....& time tu la sye polish segala skill dlm m'cari keje....Alhamdulillah lps sye habis belajar, sye x pnh menganggur lbh dr 3 minggu....dulu kita tlg org, Allah akan tlg kita blk....)

Prob lg timbul bila job yg Mr. razak dpt tu kat cyberjaya & dia plak dok cheras.....xder kete, xder motor, & xder lesen juga....last2 abg dia bg dok menumpang rumah dia kat Equine Park....baru2 keje tu, abg dia hantar & jemput dia pergi balik keje tp lps dia dah ada lesen kete, dia pinjam kete abg dia lg satu & bayar bln2....

Time dia xder kete tu la sye menggagahkan diri m'jemput dia setiap kali jumpa....cabaran pertama ialah m'cari tpt dia dok ngan equine park tu....time tu sye mmg x tau menatang apa equine park tu....pd satu mlm, dgn b'bekalkan direction yg diberikan oleh kwn2 yg sntiasa ada disisi, sye pon m'gagahkan diri m'cari kekasih hati smpai ke equine park....spt selalu Mr. Razak mmg sgt x reti bg direction....dia cuma ckp jln nak gi situ ada 2 roundabout & atas bukit....nama apartment pon dia x tau....sye plak cuma tau jln smpai equine park....serius mcm treasure hunt....sorg2 mlm2, m'cari RAZAK....xtau plak sye jln ke equine tu sunyi & x ramai org (skrg dah meriah)....sye x ingat time tu jusco equine dah ada ke belum....smbil drive, smbil pndang kanan kiri, maka t'nmpak la sye satu apartment yg jauh nun di belah kanan sye & kedudukannyer spt di atas bukit....so sye pon ikut jer la jln ke situ....time tu la sye mula mengenali Mc D equine park coz sye lalu dpn Mc D tu....hehe....

(Bersambung....dah la penat taip....nak gi jemur baju.....sok2 la sye sambung.....daaa)