Monday, July 11, 2011

Blackberry

Ramai kan org pakai BB skrg...sye mmg ketinggalan coz baru nak pakai....last month baru beli blackberry curve....harga skrg dah murah, sye beli RM660 jerk....last year syafiq beli 800 lbh klo x silap....sajer jer nak try pakai coz tgk org sekeliling ramai yg pakai...& bila tgk syafiq dok b'BBM mcm best la plak....so sye pon beli la....last month sye dah dpt duit EPF sye, yg sye keluarkan coz beli rumah aritu....Alhamdulillah dpt gak merasa duit EPF tu....hehe....xder la banyak mana pon....lps tolak2 duit tunggakan MARA & YTN dan juga bayar lawyer rumah yg dkt 8k tu (share ngan Mr.Razak), dpt la sye beli blackberry ni....tp yg plg lega dpt bayar MARA tu...act tunggakan dlm RM650 jerk tp dah kena blacklist....pastu diorg dah call2 suruh bayar....strict gler MARA skrg....klo x bayar lebih 6bln jerk terus blacklist....so x nak carik pasal ngan diorg, sye setelkan ajer tunggakan tu & call MARA utk clearkan nama dr blacklisted....yeah!....

Sye beli BB tu kat pandan capital....amik yg kaler putih nyer....smart la gak....then lps pakai dlm 3 weeks sye naik menyampah plak ngan BB ni....yer la mana x nyer.....sehari jerk bateri dah kong....sye ni mmg jns malas gler nak charge bateri....sudah nyer t'paksa sye bwk 2 hp gi opis., hp lama sye guna & BB sye charge kat opis & bila bateri full baru sye tukar pakai BB plak....menyusahkan hidup sye....x suka....hp lama sye ni, sye beli 3thn lps tau time sye mula2 keje kat etiqa maybank dulu....pastu smpai skrg still ok lg w.pon rupanyer x seindah dulu...tp ada apa ngan rupa kan....janji still ok & x menyusahkan hidup....klo sye charge bateri full, bleh tahan seminggu tau....serius....tp sepanjang sye guna BB tu, sye mmg x aktifkan lg BIS coz sye xnak tambahkan bil maxis sye bln ni, so ingat bln dpn baru nak aktifkan since syapid byk kali ckp sye xsuka hp tu maybe sbb sye x aktifkan BIS lg....bln ni kopak skit coz sye baru renew roadtax....tp setelah difikir2 dr semua segi, sye telah mengambil keputusan utk jual jer hp ni....sye jual ngan harga RM500....dan dah ada pembeli iaitu Mr. Razak.....hahaha.....so start dr last week sye dah x pakai BB tu lg....so tu jer la kisah BB sye....hehe....Mr. Razak ingat sye nak jual coz nak beli hp lain, tp mmg tak kot.....sye ada benda lain yg lbh b'harga yg sye tgh aim skrg....yg pasti bkn gadget....sye kurang minat gadget & sgt b'kira klo nak spend duit nak beli menda2 gadget ni....no wonder smpai skrg pon sye x pnh ada digicam sndiri...hik!....sye rse minat sye sbnrnyer kat harta kot....benda yg sye nak beli tu pon kira harta gak....tp bkn la tanah or rumah ker....harta murah2 jerk tp leh guna time susah....hehe....hrp2 la kan ;)

Blackberry sye....bye2 BB....

No comments: