Friday, July 29, 2011

So Sweet....

Hahaha....lawak2....td lps jer post entry sblm ni, Mr. Razak call....dia otw blk dr stadium....dia ckp "I nmpak member u kat sini"....pelik gak la kan....x sempat2 nak smpai umah nak bgtau....rupanyer dia nak bgtau time mmber sye nmpak dia tu, dia tgh ngan mmber pompuan dia....so takut la klo2 mmber sye ingat dia kluar ngan pompuan lain.....hahaha....so sweet, mana nak dpt husband jujur cmni.....jujur la klo baru sethn kan....klo dah 10thn, x tau la kan....sye cool jerk....konon....haha....

p/s: xder idea nak letak title apa utk entry ni....slalu mmg title sye letak last skali....mmg x suka pikir psl title....main hentam sajer....nite korg....

Thursday, July 28, 2011

Bola....

Baru lps tgk bola sorg2 kat umah ni....boring la gak....Dah la kalah 6-4 plak tu.....lg la b'tmbah boring....adeh....

Mr. Razak gi tgk kat stadium ngan mmber2 opis lama dia....diorg yg belikan tiket....sye nak ikut, dia x bg....sedeh...
.
Semangat gler Mr. Razak beli baju smpai 2....yg biru tu ketat, x muat....tu yg beli kuning....Tp Kalah.....huhu

Td blk keje, nsb baik jln x jam sgt....kul 5.40 jer sye terus cabut, & 6.05 dah smpai umah....hari2 sye blk lalu stadium bkt jalil....td dah nmpak mcm jam kat dpn lrt sri petaling tu, sye terus msk tol kesas & ikut jln alternative & u-turn kat TPM....mmg x jam tp harga rm2.20 la....x suka nya...byk gler kete parking kat tepi2 jln....semangat gler semua penyokong2 harimau malaya....syabas rakyat m'sia....sye tgk pon, rse semngat jerk....tp sedeh x dpt join skali.....

Per2 pon tahniah la kpd semua pemain coz dah wat yg t'baik....kalah menang adat b'tanding....cuba lg next time....don give up!....sye tgk game td smbil baca gosip psl keeper tu....haha....dlm pd byk2 gosip pon performance dia tetap the best....good job la....

Nasib baik Mr. Razak tinggalkan password laptop dia ni....leh la sye b'fb & blogging....tau2 jer dia sye akan boring sorg2....owh Mr. Razak baru dpt laptop baru last week....ofis nyer laptop, so semestinya HP....dia request nak yg baru....sblm ni ada gak, tp diorg bg laptop lama jerk....x pnh plak sye tgk dia guna laptop tu kat umah ni coz dia tggalkan kat opis jerk....ni dah dpt yg baru, hari2 dia bwk blk umh....so leh la sye guna....tu la klo korg tgk, sye mcm rajin jer update blog skrg ni....hehe....laptop sye dah rosak, dah xleh on....sedeh la gak...tp mmg ptt rosak pon, dah 4 thn sye guna....huhu...

Blackberry nak jual....

"Bought this phone last month and wife much more prefer her old Sony Ericsson phone. Used 2 weeks and then its stay back in the box. :) "

Mr.Razak x jd nak beli blackberry ni kat sye....so t'paksa jual....tp sye nak jual RM550....klo minat, email la sye erk (yana_elly84@yahoo.com) TQ


p/s: harga beli RM650....

Durian...

Yer....setelah lama t'ingin nak mkn durian.....akhirnya smlm sye mkn gak ngan Mr. Razak....dia mmg x suka durian....klo mkn byk2 leh pening....sye lak hantu durian, klo mkn sebijik x cukup.....tu la susah nak ajak dia mkn durian....klo nak mkn pon kena tunggu mkn kat ampang, abah beli...tp smlm sye b'jaya pengaruh dia gi mkn...kitorg mkn kat tepi roundabout kat ngan Jusco equine tu....beli sebijik jerk & mkn terus kat situ....durian IOI 1 kg, RM8....durian yg sye mkn smlm 1kg lbh skit, so RM9....x tau lak ada durian nama IOI ni....rasa lg sedap dr D24, manis sgt.....kira puas hati la w.pon mkn 3, 4 ulas jerk....hehe.....lps mkn terus rasa nak gi IOI mall...haha....

gambar hiasan....

Tp xper coz sabtu ni sye & family nak gi karnival jom makan buah kat taman warisan pertanian putrajaya....so leh la mkn durian puas2.....karnival ni start 29-31 Julai ni....hari jumaat & sabtu kul 10pg-10mlm....hari ahad kul 10pg-6ptg.....jom2 ;)
RM18 all u can eat...tp beli timbang pon bleh....x pnh gi pon sblm ni....ni baru 1st time nak gi....x tau la best ker x.....

Sunday, July 24, 2011

Ramadhan 2011

Pejam jelik pejam celik, dah nak bln puasa...kejap jerk masa b'lalu....last year time bln puasa sye still dok umah parents....so ni la 1st time sye b'puasa b'2 jerk ngan husband....mmg lain la kot....last year even dah kawen, mak yg prepare utk sahur & b'buka pon mak yg masak....sye tlg basuh2 pinggan & hidang mknan jerk...tp thn ni sye kena la prepare semua sndiri....risau gak la cmner la sye nak masak time sahur....kul brapa nak bgn?....nak masak apa?....mesti pening gak la....klo masak weekdays pon sye dah pening kdg2 nak pikir apa nak masak, ni plak nak masak sahur & b'buka....mesti ketandusan idea nnti....sye ni plak dah la jns klo lauk tu dah mkn sahur, b'buka x nak dah mkn lauk sama & sebaliknya....tp rsenya dah x nak dah ngada2 cmtu, mkn jer la apa yg ada nnti....Klo bleh sye mmg x nak beli lauk kat luar klo sye larat nak masak, coz kat puncak jalil ni mmg susah btul nak cari mknan yg sedap....semua kedai meniaga mcm melepaskan batuk ditangga jerk....pasar mlm pon ntah apa2, x sedap lgsung....so masak sndiri lg puas hati, klo x sedap, duit x keluar pon...ni beli mahal2 pastu x sedap, mmg bengang la kan....

Tp sye x kan masak hari2 la kot coz Mr. Razak keje shift....hari 1st puasa nnti pon sye mmg x b'sahur2 ngan dia coz dia keje shift mlm, 8mlm-8pg...b'buka jer sama2....& bila dia keje shift pg plak, 8pg-8mlm, kitorg bleh sahur sama jerk...dia tukar shift setiap 2 minggu & klo dia keje 3 hari, dia cuti 4 hari & sebaliknya....sye lg suka klo dia keje shift pagi coz baru la rasa normal....gi keje sama time & blk keje leh jumpa...klo keje shift mlm sye sunyi la skit kat umah sorg2....time sye blk keje, leh jumpa dlm 2 jam jerk pastu dia dah kena gi keje & pg lak mmg x jumpa coz dia blk time sye dah gi keje....so selama 4 hari la sye cuma jumpa dia 2 jam jer sehari smpai la dia cuti....tp ok jer dah biasa....sye pon kdg2 lg suka dok sorg coz ada la space utk diri sndiri....actually bagus gak cmni coz bleh la rindu2 w.pon dok serumah....hehe....

Klo thn lps, time bln pose bos sye tukar working hour 8.30-4.30 coz lunch hour xder....thn ni x tau la cmner coz dia lum bgtau lg...hrp2 sama la kan....klo blk 4.30 sye ada byk masa nak relax2 pastu masak, xder la kelam kabut....time sahur tu mmg prob gak coz sye mmg malas gler nak bgn cpt2....adehh....slalu bgn 30min sblm habis waktu sahur....ada x lauk yg leh masak 15minit jerk....sye mmg x power lg masak2 ni, plg cpt pon sye masak satu lauk 30minit....klo korg ada cara masak yg secepat kilat & resepi2 lauk yg simple, share2 la erk kat sini....hehe....sye budak baru belajar....

Ok itu ajer citer sye....daaaa ;)

Saturday, July 23, 2011

Saya gemuk....

Actually lately sye sgt stress ngan berat badan sye....memula malas nak pikir tp bila kat umah, semua family sye pggil sye 'si gemuk' so x ker ko tension senah....yer sye tau berat sye dah naik 5kg sejak sye kawen.....huhu....ramai gak dah tegur....tp usaha utk menurunkan berat badan mmg xder....hehe....coz sye tgh enjoy mkn jerk skrg ni....berat sye naik sejak sye & Mr. Razak pindah dr umh family ker umah sewa ni....yer la coz sye masak mlm2 pastu awal2 dulu sye mmg xreti masak byk jns mknan....sye masak nasik & lauk jerk....so klo dah mkn nasik tiap2 mlm, xker berat naik kan....klo x mkn, x bleh coz rse x best bila husband mkn, kita x teman mkn skali....pastu bila dah lama2 tu, dah reti masak lain2, xder la sye masak nasik jerk....tp berat dah mmg xleh control dah....keke...start 3 minggu lps sye ada gak b'sukan main badminton ngan shiela, syapid & Mr. Razak kat sport planet ampang....kitorg main setiap hari sabtu kul 10mlm, dah 3 kali main....tu jer la usaha sye nak turunkan berat wat masa ni....klo nak control mkn mmg agak susah coz sye mmg suka mkn....hehe....lgpon sye x rasa sye mkn t'lalu banyak....sye rasa berat sye naik coz metabolisma dah makin turun sbb faktor penuaan & sye plak mmg xder b'sukan....hahaha (teori utk tidak menyalahkan mknan)....so mulai skrg sye kena byk kan b'sukan....try nak consistent main badminton tiap2 minggu....klo malas nak gi jogging, sye akan b'sukan dlm umh jerk ngan m'buat keje2 umah (sapu umh, mop lntai & basuh toilet)....pastu nak kurangkan mkn mlm....klo mkn pon x nak lbh kul 8mlm....huhu....hrp2 b'jaya....

Klo korg nak tau, sye ni mmg x pnh kurus dlm hidup sye....sye mmg lahir jer saiz sye dah besar....haha....maybe coz mak sye suka minum susu & soya kot time ngandung sye dulu....mak sye ckp mmg sye berat smpai dia pon x larat sgt nak dukung sye....so abah yg byk dokong sye time sye baby....see, lahir2 dah gemuk....jom layan citer sejarah berat badan sye.....

Time baru lahir....nampak x, kepala sye pon dah mcm 3 kg....hahaha....

Time skolah rendah, sye mmg berisi la gak dr kwn2 sekelas....kira x gemuk, x kurus la.....sedang2 ajer...

Pic ni time sye form 1....time ni sye dok skolah asrama, smpai form 2....mknan kat asrama mmg x sedap so sye still lg x gemuk sgt, x kurus sgt....klo x silap sye time form 2, berat sye 42-45kg....

Dan....bila sye keluar dr skolah asrama, time form 3 sye skolah ampang girl maka b'mula la zaman kegemukan sye.....sye keluar dr sekolah asrama coz sye x leh bwk subject bahasa arab....tu sekolah agama, ada 4, 5 subject bahasa arab.....byk hafal2, sye mmg lemah smpai semua subject lain teruk gler....dr kelas pertama turun kelas ke3, & last2 xder cara lain, elok la sye masuk sekolah biasa jerk....

Yer....tengok lah kegemukan sye.....ni time form 5....time ni dah dkt nak exam SPM.....ni la berat sye yg plg berat 65kg....serius x tipu....sye pakai seluar saiz 34....mmg susah gler nak cari baju time ni....sedeh la gak....sye mmg x m'besar mcm remaja2 lain....zaman org tgh dok blaja melawa, try mcm2 fesyen, sye plak mmg susah gler nak carik baju....smpai pernah satu hari tu, kitorg nak shopping baju raya, cari2 baju kat sogo semua xder.....sye plak time tu dah x nak pakai baju2 t-shirt BUM yg besar2 tu....sye nak pakai baju2 yg lbh keperempuanan....yer la time tu dah remaja kan....smpai mak sye tanya budak sales tu kat mana nak carik baju2 utk saiz sye ni....byk tpt cari x jumpa....last2 kitorg gi lot10....jumpa la kat isetan klo x silap....baju2 blouse cantik2....tp baju2 tu act x sesuai ukt remaja, tu baju2 keje utk org2 keje la kan.....umur 20-35 cmtu....tp sye pakai jerk coz time tu kan mmg xreti nak melawa2 semua ni.....time tu sye pakai saiz XL....

sye rse sye btul2 start b'tekad nak kurus coz 2 kejadian ni.....1st, time sye tgk pic graduation day form 5 sye yg sgt gemuk....sye malu giler ngan pic tu & sye sorokkan dlm almari baju sye....2nd, ada satu hari tu, sye tgh chatting MIRC (xtau korg ingat ker x psl mirc ni, tp dulu lps SPM dok umah x tau nak wat apa, sye mmg aktif gler mirc ni, siap ada channel sndiri & ada group chat sndiri)....time tgh2 chatting2 tu ada org tegur sye nak b'kenalan ajak jumpa....sye mmg x nak la kan....mmg x suka nak jumpa2, sye chatting pon coz nak kwn borak2 jer.....then dia taip "elly gemuk, dah la gemuk....bla bla bla" (xingat apa dia taip lg)....rupa2nya tu kwn syapid yg dok setaman ngan sye gak....sye mmg sedeh gler, sye nangis gler2 dpn pc tu....mmg serius sedih, maybe start dr tu berat sye makin turun....sye pon x sedar, coz sye cuma b'tekad nak kurus jerk, tp usaha nak kurus tu mmg xder....rupanyer niat jer dah cukup utk sye turunkan berat sye.....haha.....lgpon sementara nak tunggu result SPM tu sye ada gi kursus PKSN (skrg diorg dah jdkan PLKN & wajib gi....dulu x wajib & kursus pon 2 weeks jerk)....dlm 2 minggu kursus tu mmg tiap2 pagi ada lari satu padang & mcm2 aktiviti....tu yg sedar x sedar berat sye turun ngan sndirinya.....smpai la time sye nak masuk uniten, berat sye dah jd 55kg....yer turun 10kg.....sye pon x tau mana gi 10kg tu.....owhh, lg satu maybe faktor hormon juga coz time tu gak sye dah start b'cinta ngan 1st BF sye yg sye kenal dlm MIRC juga....hik hik hik.....

Time berat 55kg, 1st year kat uniten, umur 19...zaman seluar levis, kasut converse & beg radioactive....sye dah start pakai baju saiz M....& seluar saiz 29 klo x silap....dah bleh pakai baju mcm2 brand....dah start la melawa coz dah ada bf....hehe....

Ni final sem diploma kat uniten....time ni umur 21....berat still maintain 55kg....

Sye habis diploma awal coz sye habiskan 2thn setght jerk, ikut plan terus smbung degree tp uniten wat rombakan plak time tu so sapa yg habis diploma awal tu, x leh terus smbung degree kena break 1 sem then baru leh smbung....so 1 sem xder wat apa tu, sye keje kat ofis mak sye....keje dlm 3 bln rsenya....time tu sye baru break ngan 1st bf lps 3thn couple....time tu berat sye turun 5 kg....x diet pon, just emosi jerk....mkn hati, mkn hati, mkn hati maka turun 5 kg...maybe air mata yg hari2 mengalir tu kot wat hilang 5 kg....haha.....lama gak sye maintain ngan berat 50kg tu.....

Time berat 50kg....

Tp x lama lps sye break ngan bf sye, sye jumpa org baru plak....tp dah happy pon still lg maintain ngan berat 50kg....mmg x naik2....smpai la sye dikecewakan lg....time tu 1st year degree....berat sye turun lg 3kg jd 47kg....tu la berat plg ringan yg pnh sye capai....hahaha....mmg sye rse sgt best ngan berat sye tu, tp time tu la sye single, xder bf....hati pon x happy....hari2 sedeh....frust, emosi mmg x stabil....serius x suka....asyik dok nangis jerk kat bridge putrajaya sana...haha....masalah mental btul....

Zaman emosi yg x stabil....haha....

47kg....umur 22....

Tp semua tu x lama....sye maintain 47kg tu dlm beberapa bln sajer & lps tu muncul lelaki ini yg m'happykan kembali diri ini....& berat sye naik blk 50kg & bertahan selama 4thn.....smpai la sye kahwin ngan lelaki ini.....haha....dia gak la yg wat naik lg 5kg skrg ni....adeh....

Time 2008, umur 24....time ni btul2 baru habis degree....berat 50kg....

Time b'tunang 2009, umur 25 berat 50kg.....time ni ada gak niat nak turunkan berat coz nak b'tunang tp x b'jaya.....

Time kahwin 2010....umur 26....berat 50kg....sekali lg ada niat nak turunkan berat coz nak kawen....still lg x leh turun....bila happy sye berat....

Dlm 2 bln lps kawen....still lg maintain 50kg....

Pic time kat jakarta, bln 5 2011....Semakin hari semakin happpy....maka naik la 5kg.....so cuba teka berapa berat sye skrg?.....hahahaha.....

So kesimpulannyer....sye bkn x nak turunkan berat sye, tp mmg susah....bila happy sye berat, bila sedeh berat turun.....tp xper, sye akan cuba gak turunkan 5kg ni....bln puasa ni x nak mkn byk2....wish me luck.....

Wednesday, July 13, 2011

Me, Mr. Razak & Mc D Equine Park


Smlm baru mkn double cheese burger kat McD equine....ada promo buy 1 ala carte get 1 free....tp tu bkn citer yg sye nak citer kat sini, tu intro jerk....hehe....

Actually Mc D ni kan byk sgt kenangan....serius....mcm2....ada sedeh, suka, duka semua ada....citer nyer bermula pd thn 2006....sye kenal Mr. Razak Jun 2006....time tu dia adalah seorg penanam anggur t'kenal....haha...maknanyer jobless la....dah sethn lbh m'cari keje tp lum ketemui, so utk meneruskan hidup dia t'paksa wat freelance....di situ la b'mula p'knlan sye ngan Mr. Razak, di mana dia telah di hire oleh kwn baik sye (opy) utk menyiapkan project finalnyer....dlm 2, 3 kali menemani opy jumpa Mr. Razak, maka t'sangkutla sye dgn mamat hensem b'wajahkan serupa anuar zain (satu ketika dulu, ketika kurus).....cinta pandang pertama la katakan & maybank pandan jaya m'jd saksi bisu b'temunya 2 insan yg akhirnya ditakdirkan b'sama....haha....

17 September 2006 pula bus stop cheras dkt ngan rumah Mr. Razak m'jd saksi sye m'jwb "I do" setelah soalan "would u be my gf?" diajukan semasa kereta b'henti di t.light merah kat dpn PGRM cheras (ko ni xder time lain nak propose, time aku drive gak ko nak tanya soklan maut itu...haha)....smbil drive & m'argue tetang soalan maut tu selama sejam baru la kereta diberhentikan di bus stop itu utk m'beri jwpn yg di tunggu2....x tau hasutan syaitan mana yg menyebabkan sye jwb "I do" padahal hati mmg sudah x p'caya pd cinta setelah 2 kali ditinggalkan kekasih hati....tp krn x nak kehilangan satu sama lain & ingin sama2 m'cuba status baru in relationship ini, kami teruskan jua....x der chemistry, xder soul, xder cinta lg....yg ada cuma keinginan utk share suka duka b'sama....

Duka lbh byk kot....serius....6bln b'sama dgn status Mr. razak sbg seorg pengaggur & status sye sbg seorg pelajar yg memandu kereta gen2 & kancil pemberian ibu bapa, sgt la menguji hubungan....yer, time tu hidup sye sgt best, dikelilingi ngan kwn2 yg setia disisi tanpa ada sebarang masalah2 besar....tetapi b'lainan pula ngan kekasih hati yg setiap kali b'jumpa setiap kali tu la nak citer prob2, segala jns prob yg amat susah utk dimengertikan oleh seorg gadis b'usia 22thn yg hidupnya belum melihat dunia sebenar di luar sana....jd si gadis t'paksa mematang fikiran utk berada sama level dgn lelaki itu....dlm erti kata lain, atau bahasa yg mudah....kena la tolong mamat tu, bg moral support utk dia m'cari keje yg sesuai....nak mkn apa klo xkeje kan & Mr.Razak dtg dr family yg susah juga....dulu mmg x phm, tp skrg dah phm la....xsemua org b'nsb baik mcm kita kan....hikz!.....

Akhirnya pd satu hari dlm bln December 2006, panggilan telefon dibuat oleh si gadis utk memujuk kekasih hati yg merajuk krn si gadis meminta putus pd mlm semlmnya (mintak putus tu dah jd mainan hbgn kami...hehe), di kejutkan dgn berita gembira bahawa kekasih hati telah m'dpt kerja & sedang di dlm train utk blk ke cheras slps temuduga (on the spot terus dpt tau)....apa lg, terus la si gadis memecut kancil merah nya ke LRT cheras utk m'jemput kekasih hati & b'damai2 seterusnya meraikan berita gembira itu...(actually dr bln 9 smpai la 12 usaha cari keje secara drastik itu dibuat, ulang alik dr uniten amik Mr. Razak kat cheras bwk gi CC utk send resume coz dia xder komputer & kereta....dan kdg2 sye pon lepak CC utk carikan job2 vacancy....segala usaha m'buahkan hasil....susah tau nak bg semangat kat org yg dah down gler coz cari2 keje, x dpt....susah nak difahami coz sye study lg time tu, tp try gak la phm....& time tu la sye polish segala skill dlm m'cari keje....Alhamdulillah lps sye habis belajar, sye x pnh menganggur lbh dr 3 minggu....dulu kita tlg org, Allah akan tlg kita blk....)

Prob lg timbul bila job yg Mr. razak dpt tu kat cyberjaya & dia plak dok cheras.....xder kete, xder motor, & xder lesen juga....last2 abg dia bg dok menumpang rumah dia kat Equine Park....baru2 keje tu, abg dia hantar & jemput dia pergi balik keje tp lps dia dah ada lesen kete, dia pinjam kete abg dia lg satu & bayar bln2....

Time dia xder kete tu la sye menggagahkan diri m'jemput dia setiap kali jumpa....cabaran pertama ialah m'cari tpt dia dok ngan equine park tu....time tu sye mmg x tau menatang apa equine park tu....pd satu mlm, dgn b'bekalkan direction yg diberikan oleh kwn2 yg sntiasa ada disisi, sye pon m'gagahkan diri m'cari kekasih hati smpai ke equine park....spt selalu Mr. Razak mmg sgt x reti bg direction....dia cuma ckp jln nak gi situ ada 2 roundabout & atas bukit....nama apartment pon dia x tau....sye plak cuma tau jln smpai equine park....serius mcm treasure hunt....sorg2 mlm2, m'cari RAZAK....xtau plak sye jln ke equine tu sunyi & x ramai org (skrg dah meriah)....sye x ingat time tu jusco equine dah ada ke belum....smbil drive, smbil pndang kanan kiri, maka t'nmpak la sye satu apartment yg jauh nun di belah kanan sye & kedudukannyer spt di atas bukit....so sye pon ikut jer la jln ke situ....time tu la sye mula mengenali Mc D equine park coz sye lalu dpn Mc D tu....hehe....

(Bersambung....dah la penat taip....nak gi jemur baju.....sok2 la sye sambung.....daaa)

Monday, July 11, 2011

Blackberry

Ramai kan org pakai BB skrg...sye mmg ketinggalan coz baru nak pakai....last month baru beli blackberry curve....harga skrg dah murah, sye beli RM660 jerk....last year syafiq beli 800 lbh klo x silap....sajer jer nak try pakai coz tgk org sekeliling ramai yg pakai...& bila tgk syafiq dok b'BBM mcm best la plak....so sye pon beli la....last month sye dah dpt duit EPF sye, yg sye keluarkan coz beli rumah aritu....Alhamdulillah dpt gak merasa duit EPF tu....hehe....xder la banyak mana pon....lps tolak2 duit tunggakan MARA & YTN dan juga bayar lawyer rumah yg dkt 8k tu (share ngan Mr.Razak), dpt la sye beli blackberry ni....tp yg plg lega dpt bayar MARA tu...act tunggakan dlm RM650 jerk tp dah kena blacklist....pastu diorg dah call2 suruh bayar....strict gler MARA skrg....klo x bayar lebih 6bln jerk terus blacklist....so x nak carik pasal ngan diorg, sye setelkan ajer tunggakan tu & call MARA utk clearkan nama dr blacklisted....yeah!....

Sye beli BB tu kat pandan capital....amik yg kaler putih nyer....smart la gak....then lps pakai dlm 3 weeks sye naik menyampah plak ngan BB ni....yer la mana x nyer.....sehari jerk bateri dah kong....sye ni mmg jns malas gler nak charge bateri....sudah nyer t'paksa sye bwk 2 hp gi opis., hp lama sye guna & BB sye charge kat opis & bila bateri full baru sye tukar pakai BB plak....menyusahkan hidup sye....x suka....hp lama sye ni, sye beli 3thn lps tau time sye mula2 keje kat etiqa maybank dulu....pastu smpai skrg still ok lg w.pon rupanyer x seindah dulu...tp ada apa ngan rupa kan....janji still ok & x menyusahkan hidup....klo sye charge bateri full, bleh tahan seminggu tau....serius....tp sepanjang sye guna BB tu, sye mmg x aktifkan lg BIS coz sye xnak tambahkan bil maxis sye bln ni, so ingat bln dpn baru nak aktifkan since syapid byk kali ckp sye xsuka hp tu maybe sbb sye x aktifkan BIS lg....bln ni kopak skit coz sye baru renew roadtax....tp setelah difikir2 dr semua segi, sye telah mengambil keputusan utk jual jer hp ni....sye jual ngan harga RM500....dan dah ada pembeli iaitu Mr. Razak.....hahaha.....so start dr last week sye dah x pakai BB tu lg....so tu jer la kisah BB sye....hehe....Mr. Razak ingat sye nak jual coz nak beli hp lain, tp mmg tak kot.....sye ada benda lain yg lbh b'harga yg sye tgh aim skrg....yg pasti bkn gadget....sye kurang minat gadget & sgt b'kira klo nak spend duit nak beli menda2 gadget ni....no wonder smpai skrg pon sye x pnh ada digicam sndiri...hik!....sye rse minat sye sbnrnyer kat harta kot....benda yg sye nak beli tu pon kira harta gak....tp bkn la tanah or rumah ker....harta murah2 jerk tp leh guna time susah....hehe....hrp2 la kan ;)

Blackberry sye....bye2 BB....