Tuesday, March 8, 2011

Letih....

Huhu...sye sgt exhausted....smlm sye amik AL coz sabtu sye gi JB (my bff opy kawen) & ahad kul 11 mlm baru smpai rumah....owh Mr. Razak x ikut coz kitorg xder budget utk gi sama2 since kitorg baru jer spent almost 1k bln ni utk beli tiket airasia ke Jakarta....nak gi bln 5 nnti....jgn ko tanya knp tiket tu mahal sgt....coz sye xder jwpn lain selain kesengalan diri sndiri.....so sye gi JB ngan linda & dzakira (mmber ampang girls)....leh jimat skit coz kitorg tong2 duit minyak, tol & hotel....kitorg stay kat Kozi Hotel Danga Bay....jauh gak la dr umah opy about 20min kot....tp xper best gak leh jln2 sekitar JB....hehe....per2 pon puas hati gi sana w.pon journey agak meletihkan drive 4 hours pergi & blk tp happy sgt coz opy&hafiz selamat diijabkabulkan....hehe....then ahad blk2 jer rumah perkara pertama yg sye wat adalah lap dapur, sinki semua....smpai Mr. Razak srh sye kawen jer ngan dapur tu.....huhu....serius sye mmg dah xleh wat per ngan prob mental sye ni....sye x leh tgk brg2 sye t'alih....cmner sye x letih....& prob sye ni makin parah bila sye sedar time sye m'berus toilet, sye memberus berus....phm x? sye x nak berus sye kotor so sye amik berus satu lg utk berus berus tu.....hahaha....phm x?....dah la sye dah bengong.....just forget it....Mr. Razak gelak jer bila sye citer prob sye ni....lately sye bleh jer control prob sye ni cuma kdg2 jer sye x leh control....so jgn pelik la klo rumah sye b'sepah sejak kebelakangan ni....coz sye mmg x b'daya nak mengawal segalanya.....ok smlm w.pon cuti tp sye telah wat appoinment ngan Produa.....nak repair kete myvi kesayangan sye tu.....kul 12 sye gi ke produa keramat then kena tinggal kete situ coz take time nak repair so sye pon amik teksi blk ampang umh parents....lepak ampang smpai ptg kete siap....pastu naik teksi lg gi amik kete....owh sye telah spend RM19 naik teksi smlm.....pastu nak blk puncak jalil xleh coz mrr2 jam giler....mmg memenatkan....separuh jln, sye patah blk umh parents....lepak smpai kul 10.30mlm baru blk puncak jalil....kul 1pg baru tdo....pastu td keje....blk2 terus masak mee hailam....pastu kemas2 dapur, skrg penat gler.....k la....nak tdo....nite....sye btul2 nak gi b'cuti skrg....serius....penat kan hidup ni....owh tahu x? sye agak bengang coz produa tu bleh wat keje smbil lewa, diorg x sedar ker steering sye x straight....ptt diorg wat la balancing ngan alignment coz sye skim disc break so klo tgk steering tu dah lari, wat la sesuatu kan ni biar jerk....td sye dah complaint....so sabtu ni kena gi blk....adehh malas nya.....sye dah spend dkt rm500 bln ni utk kete sye.....coz last 2 weeks dah gi service....pastu ni repair lg....tp xper....bkn slalu pon....kete sye mmg jarang wat prob....mcm tuan dia gak....cool jerk ;) ihikz!

2 comments:

LeeN said...

hahahahahaha. part berus kepada berus tu yg tak tahan tu! btw, sabarlah ya. mmg penat dgr cerita elly. dulu time akak keje, balik rumah ngn anak pulak mmg rasa cam nk nangis. haha. tp kata org, alah bisa tegal biasa. mcm akak harini, mmg da tak kerja. tp ya ampun penatnya jaga anak dua. org asik kata akak da kurus. mana tak. bb boy amatlah lasak. living room tu jap2 kena sapu. dah tu, jap2 sepah makan biskut la roti la buah la. tak masuk lagi mainan yg maha banyak tu. ada hari, ya. akak akur. ada hari, wah. gua buat2 tak nampak je. kita org pompuan mmg nak rumah cantik n kemas selalu. tapi kadang2 tu mmg x daya dah. dari celik mata sampai tido. non-stop. :)

yg paling tension, bila akak tension, rasa nk taip entry tapi bila dah penat campo tension, takde langsung masanya nak duduk lama2 depan pc utk satu entry. asik kena kacau. last2 pendam je la sniri. haha. kasik tido dan hilang. huhu.

sabar elly! :)

ELLY said...

hehehe...tu la...ni pon belum ada anak tp rasa penat gler nak kemas itu ini, nak masak lg...xtau la dah ada ank nnti cmner...rasanya mcm nak berenti keje gak nnti jaga ank...mmg xleh bg komitmen kot nak keje lg, jg ank lg....mcm mana la mak2 kita dulu bleh manage semua....hehe...psl taip entry tu mmg sama la...mcm2 nak update tp x t'update pon...mmg xder masa lps kawen ni...huhu