Saturday, October 9, 2010

Teater muzikal Tun Dr. Mahathir...

24 September lps 1st day tayangan teater musikal Tun Mahathir kat Istana Budaya....mmg memula x plan lgsung nak gi tgk hari tu....tp tetb shiela bgtau dia dah beli tiket online tgk 24hb tu....dia beli tiket diam2 xnak ajak kitorg...huhu....ini tidak adil coz kitorg mmg nak sgt gi tgk tp x tau bila tayangan nyer start.....hehe....so sye pon ajak la mak sye gi tgk, x tau plak dia nak gi tgk hari yg sama ngan shiela.....tu pon t'paksa beli tiket yg rm30 lbh tu coz tiket2 yg mahal skit semua dah sold out.....huhu....shiela beli awal that's y dpt tiket rm80lbh tu.....xper la redha jer la janji dpt tgk & yg penting tiket fully sponsored by mak....hehe....so jom layan pic.....

Sampai2 jerk terus amik pic.....

Mr.Razak b'sama barisan pelakon utama.....hehe....

wt my Family....

Me & Mr.Razak....biaser nyer sye x sependek ni yer....hehe

Kitorg sefamily mmg sgt mengkagumi Tun Mahathir.....dulu time skolah sye mmg suka dgr dia b'ucap & curi2 idea & ayat2 dr ucapan dia tu utk wat esei BM....That's y BM sye A1....ihikz!

Rse bangga dpt tgk teater ni.....hehe

Overall ok la teater ni....what u expect kan, nama pon teater tentang tokoh negara so mmg agak boring skit bg org yg x b'jiwa patriotik.....tp best la dpt tau sejarah Tun sejak dia lahir smpai la dia bersara....part yg plg sye t'sentuh, time Tun Mahathir letak jawatan kat p'sidangan UMNO tu....mmg rse nak nangis.....& lg satu part Dr Siti Hasmah (Erra Fazira) pujuk Tun (Isma Daniel) supaya tarik blk perletakan jwtn tu.....sye rse Isma Daniel b'jaya m'bawa watak Tun tu coz sesekali t'nmpak gak bayangan Tun kat dlm watak tu.....semua lagu & tarian dlm p'sembahan tu pon best....per2 pon tahniah la kat barisan pelakon yg telah m'jayakan teater ni.....w.pon ada kecacatan mcm prop jatuh la, sound tetb x dgr la, & plg kesian time Misha Omar nyanyi di akhir p'sembahan teater tu dgn mic yg rosak....tp dia still nyanyi gak tanpa mic & semua org bg big applause for her...xper la maybe 1st day persembahan that's y ada la kecacatan here & there...hope lps2 tu ok la kan...

Ingat nak gi amik pic ngan diorg tp segan la plak....hehe....

Curi2 amik dr jauh....OMG, he's so cute ;)

No comments: