Tuesday, October 26, 2010

Sudah Pindah.....


Lambat pulak update....act Me & Mr. Razak sudah 2 weeks pindah kat casariana puncak jalil ni....suppose kitorg masuk rumah ni 2hb 10 hari sabtu....tp owner rumah tu nak wat tile kat balcony & nak pasang railing langsir ari sabtu tu....so dia mintak tangguh dulu masuk....kitorg ingat hari ahad dah bleh masuk tp rupanyer keje2 wat tile tu x leh siap sabtu tu & ahad plak x bleh wat keje coz management apartment ni x bg....hari isnin baru diorg siap buat tile....mlm tu gak kitorg bayar duit sewa, gi tgk rumah & bersihkan rumah skali....sapu & mop satu rumah.....perabut & brg elektrik kitorg dah suruh org kedai hantar esoknyer....penat giler kot pindah rumah weekdays ni....hari selasa masuk perabut tu sye t'paksa cuti coz ksian kat Mr. razak nak setelkan semua plus sgt penat kot bersihkan rumah ni, sakit2 satu badan....hehe....

Alhamdulillah keje2 masuk barang semua b'jalan ngan lancar.....org antar perabot & elektrik tu dtg on time....yg elektrik tu lg la sgt terbaik....tau2 dah smpai dlm rumah terus jer letak petis ais ngan w.machine kat dapur.....kitorg plak yg t'kejut cmner diorg bleh smpai terus kat umah padahal diorg call sekali jer tanya jalan pastu smpai pon x bgtau, x bg salam terus dah masuk angkut brg masuk umah.....hehe.....

Perabut sudah sampai....3 org yg mengangkut.....semua muat masuk lif....nasib baik....

Rupanyer almari diorg pasang kemudian.....sye ingat diorg dah siap2 pasang.....riso gak x leh masuk lif.....

Dlm rumah.....

Owh okay....time plg cemas bila sofa x muat nak masuk kat pintu rumah.....diorg dah adjust2 ke depan ke belakang ke atas ke bwh x leh gak masuk.....last2 try semua cara berjaya gak masuk dgn cara mencondong kan sofa tu...nak condongkan sofa tu pon masalah gak coz ruang sgt terhad....huh! sye dah risau giler la time tu.....tp sye tetap percaya x kan la architect rumah tu bodoh sgt wat rumah x leh masuk sofa....hehe....

Ni la keadaan pintu masuk...that's y susah nak masuk sofa....ni nanti klo nak pindah keluar ni lg masalah....adeh....campak jerk sofa ni dr balcony ke bwh, senang....heee

Akhirnya....berjaya gak masuk....yer! sofa merah....i likeeee

Merenung nasib...."betul ker aku dah pindah?"

Yeah...katil dah siap pasang.....

Almari juga.....

Ha...lg satu masalah tv cabinet yg kitorg beli tu kaki dia pecah so kitorg x nak & org kedai ckp klo x nak, x payah bayar harga cabinet tu.....so skrg kitorg xder cabinet tv lg.....huhu....actually quality kedai perabot Cempaka ni xder la bagus sgt....ader gak x puast hati tp mmg xder choice coz harga dia murah compare ngan kedai lain yg kitorg dah survey & service juga ok.....

Tv tanpa cabinet....

Rumah telah siap di kemas & brg2 semua dah masuk.....yer meja mkn kitorg belum beli lg....smpai skrg lum beli....coz xder budget....hehe....

Keadaan dapur.....dapur ni kecik sgt....tp skrg sye dah ubah kitchen cabinet tu kat tpt lain so ader la ruang skit....hehe.....

Semua keje2 angkut brg habis dlm kul 4 ptg....then kitorg gi beli mangga utk kunci semua grille....dkt rm200 gak spend beli mangga.....adeh....mahal gak erk....ingat RM20, 30 jerk.....rupanyer yg plg besar kitorg beli harga dkt rm80.....so selamat beli 5 biji mangga ngan satu rantai......haa amik ko....nak selamat nyer pasal.....

Ok....nnti sye sambung lg citer psl pindah ni yer....daaa

No comments: