Wednesday, November 10, 2010

Pindah Rumah.....



Pelik x sye ni, kdg2 sye suka b'sendirian...ni Mr. Razak kluar minum ngan mmber2, dgn sporting giler sye lg suruh dia kluar ajak kwn2 dia ramai2 lepak2...biar lama skit dia lepak....coz sye nak b'sendirian....hehehe.....sye mmg dah biaser dok sorg2 tp since lps kawen asyik b'2 ajer.....smpai nak tulis blog pon mesti dia nak sibuk2 baca, tu la sye agak malas tulis blog lately....ni dia xder leh la sye m'update smbil dgr lagu "ku bukan aku" kat blog shiela.....ntah sejak bila minah ni layan lagu melayu cmni....haha....layan kan ajer....

Sambung lg citer pindah rumah....week yg kitorg masuk barang tu actually kitorg belum officially pindah....just brg jerk pindah, tp kitorg still dok kat rumah parents coz byk lagi brg nak kemas & beli plus time tu kan weekdays so mmg x larat la kan....ikut kan hati mmg la x sabar nak pindah kan.....so weekend tu adalah sgt dinanti2 coz kitorg nak setel everything & stay terus rumah tu.....

hari sabtu 9hb 10, aktiviti adalah pergi ke Ikea utk beli meja&kerusi komputer, rak buku & side table harga 29.90 yg ramai org dok beli tu.....hehe....mlm sblm pegi tu mmg dah calculate harga siap2.....tau2 jer la klo gi ikea kan...sye mmg x kan pegi situ klo x nak beli apa2 coz nnti mesti akan end up dgn beli benda ngarut2.....lg2 klo Mr.Razak yg pegi....dia mmg akan kena rasuk ngan hantu ikea....haha....so sbg ketua kewangan keluarga, sye mmg dah prepare ngan budget.....kitorg akan spend around rm500 jerk.....act sye x pnh beli brg2 yg kena pasang sndiri ni kat ikea so mmg x tau la cara nak beli tu....rupanyer kena gi amik sndiri kat area yg t'tulis kat tag tu....so Mr.Razak ngan bangga & poyo nyer telah mengeluarkan HTC nyer utk mengambil pic tag tu so xder la kitorg nak tulis2 kan.....

So ini lah cara nya....ada nama barang, harga & tempat nak collect brg.....

Oleh kerana t'lampau excited mamat ni dok amik pic semua tag brg2 yg dia suka,.....tiba2....

Boleh x.....dia just amik pic harga & tempat collect brg jerk....

So sudahnyer kitorg pon x tau brg apa yg dia dok amik pic tu....coz x semua brg kitorg nak.....dah smpai kat bwh tu baru la perasan tag tu xder nama brg.....cmner nak carik kan.....xkan nak check satu2 pic2 yg dia amik tu, dah la byk....so t'paksa la Mr.Razak gi patah balik carik nama barang yg kitorg nak tu....dah la org tgh ramai giler....xder keje nak patah balik semata2 nak tgk nama brg....adeh....xper la lps ni dah tau dah, jgn wat cmni lg.....berat kot brg2 ni nak angkut.....pastu nak pasang sndiri lg.....owh...sgt la sye x suka.....lps ni dah xnak kot beli brg cmni kat ikea....

Hasilnya....

Yeah!....ni la brg2 yg kitorg beli.....semuanya rm500 lbh.....t'lbh budget tp still berbangga dgn diri sndiri kerana berjaya menahan perasaan utk beli benda ngarut2.....w.pon hati sgt m'berontak nak beli mcm2.....yg penting sye dpt beli site table tu....memula nak amik kaler hitam tp dah habis....ramai btul org dok carik meja tu....semua dok carik kaler hitam....last2 sye amik merah....meja tu kitorg nak wat meja mkn sementara belum beli meja mkn lg ni.....hehe....yg sye plg suka, sye dpt beli 2 kerusi kaler pink (w.pon Mr.Razak sgt x puas hati & asyik b'tanya "KENAPA MESTI PINK??!)....hahaha.....tp sye peduli apa kan.....

Ni la hasilnya slps siap dipasang oleh Mr.Razak.....rak tu telah dipasang terbalik....lantak ko la...satu hal plak nak bukak balik kan....

Happy...semua dah setel...suka la tu dpt meja komputer baru....owh....rumah ni mcm rumah student....smpai skrg sye still rse mcm dok hostel....x mcm rumah org dah kawen...haha...maybe coz masuk2 jer terus jumpa meja komputer....tp ni sementara jerk.....lps ada meja mkn nnti, jgn harap meja komputer ni nak letak sini....sila letak dlm bilik....xder alasan nak tgk tv la apa la....

So Hari Ahad 10hb 10 2010, adalah hari rasminya kami b'pindah rumah.....secara rasmi, bermula la kehidupan baru kami b'2 di rumah ini.....baru la rasa perasaan dah kawen coz dah xleh ngada2 ngan parents....huhu....

Esoknya, isnin kitorg blk ampang angkut lg brg....pastu selasa parents dtg umh melawat & siap bwk nasi beriani arab (thanks2)....hari rabu lak balik lg ampang angkut brg....minggu tu mmg sye tdo kul 2pg hari2....byk btul nak kena kemas....mmg penat gler time blk keje....bila dah penat2 tu byk la konflik b'laku.....skit2 nak gado....mmg agak m'cabar gak la nak start hidup b'2 ni....kena banyak sabar....yer...kitorg mmg tgh belajar tentang SABAR....ptt la abah smpai menangis bg nasihat psl sabar time wedding kitorg aritu....tp skrg semua dah semakin ok....ihikz!

Suasana pagi di Casariana.....

3 comments:

SoFiA.opY said...

weyh aku rasa rumah ko best sebab ade kerusi pink tu dan carpet merah itu!

i lioke!hahaha

lgpon ,i kan masih student, sila la jemput i dtg rumah!tak sabr k nak rasa masakan u!huehuehuehue.

eh cite ah plak pasal hantu di Casa Riana!

ko ngigau2 lagi tak?wakakaka

haslinda said...

wah...best nye umah ko...xper xder meja makan pun...leh makan kat meja merah yg tantik itu...


op : hantu??? auwwww

ELLY said...

Opy: hahahaha....x yah la rse mskan aku...mesti ko nyesal nnti...haha...aku dah x ngigau2 lg coz ajaq telah bukak ayat Quran dlm bilik...hehe...

linda: hehe...xder la best sgt...biaser2 jerk...cuma tgh excited coz baru pindah...nnti dah lama dok sini mesti boring...hehe