Wednesday, September 29, 2010

Rezeki2....


Wahh....oleh krn lama x update blog.....arini sye post 3 entry skali.....hehe.....lps ni korg jgn rindu2 plak nak baca entry baru sye....haha.....

Alhamdulillah rezeki lg.....act mak dah lama nak belikan sye washing machine tp sblm ni xder rumah lg so mak hold dulu beli.....ni dah nak pindah rmh, dah bleh beli....smlm mak semangat ajak abah & sye gi beli....act syafiq pon ada menyumbangkan duit rm300 utk beli washing mashine ni....kira sbg hadiah kawen la utk sye.....best kan dpt adik cmni....dia dpt duit tu hasil dr keje sbg pembanci yg berjaya time cuti sem aritu....hehehe.....so cute!......thanks a lot....nnti ko kawen nnti ckp jer apa ko nak, aku belikan.....Tetapi.....last minute mak sye change mind.....dia x jadi nak beli washing machine coz dia ckp peti ais lg penting so dia nak beli peti ais.....so ini sudah bagus....peti ais lg mahal dr w.machine & sye pon tgh pening2 psl kitorg xder peti ais & mmg xder budget nak beli bln ni.....w.machine xder pon xper coz sye bleh basuh guna tangan jerk (time dok hostel dulu sye mmg rajin basuh baju sndiri, mmg xpnh hantar dobi & jarang bwk baju2 blk rumah).....act sye dah lama aim peti ais panasonic yg sederhana besar & m'gunakan tempered glass....harga around rm1100....adakah mak sye beli peti ais itu? ok2 layan lg citer....

Kitorg gi beli kat kedai elektrik kat bandar baru ampang.....mak slalu beli brg2 elektrik kat situ that's y kitorg cari kat situ....smpai2 jer kedai tu terus menuju ke blkg kedai....tgk2 semua kat situ peti ais toshiba.....rupanyer kedai tu x jual peti ais panasonic.....peti ais toshiba tu lg murah & ada saiz sederhana.....then kitorg pon menuju keluar ngan hampa & plan nak gi kedai lain area situ gak.....tapi....tiba2.....kitorg berenti kat w.machine toshiba.....6.5 kg nyer....just nice....mmg sesuai sgt ngan sye....hehe....pastu pikir2 balik klo sye amik peti ais toshiba tu ngan w.mashine, mmg still around the budget.....so mak pon setuju la beli kedua2nyer skali.....abah pon ada topup duit gak....thanks sgt2 kat mereka.....dan mak juga telah m'belikan sye iron & blander.....sye pon x tau cmner nak guna blander tu coz x pnh guna....hehe....sye rse last2 mesti mak sye gak yg akan guna klo dtg umh sye nnti....hahaha......tp dia ckp dia akan menurunkan ilmu blend cili & cmner nak masak simple2 sblm sye pindah nnti.....hehe.....

Peti ais.....
Washing Machine.....
Blander....suka kaler ni tp xder stok t'paksa amik kaler lime green.....
Iron.....wajib pink klo ada pink....hehe...

So semua benda yg basic2 sye dah ada.....Alhamdulillah....dah x pening2 lg.....tinggal nak masuk umah jer ni.....x sabarnyer.....hehe.....

Mak ckp time diorg kawen dulu, uncle sye bg cek rm1000 utk beli peti ais.....& peti ais yg diorg beli mmg dkt 1k gak....dia pon pelik knp peti ais skrg lg murah dr dulu.....hehe.....mak ckp time dia kawen dulu mmg ramai yg tolong.....baru pindah rumah pon dah penuh semua brg lengkap....so klo bleh dia nak gak la tlg sye mana yg mampu.....thanks to my family yg sgt2 supportive.....

Sebenarnyer sye mmg dah leh agak mak akan belikan dua2 skali....diorg mana leh tengok sye susah....tau dah.....hehe....tp abah ckp ptt x yah belikan sye w.machine so sye akan blk umah tiap2 weekend utk basuh baju....haha....

No comments: