Wednesday, September 29, 2010

Pindah Rumah.....


Bulan October ni sgt dinanti2 kerana akhirnyer sye & Mr razak akan pindah dr rumah parents ke rumah sewa kitorg....Alhamdulillah bulan ni gak Mr. Razak dah convert from contract position to permanent....although his salary still the same but the benefit is quiet ok since his company will cover medical, dental & optical for spouse & family...plus lbh secure la coz dah permanent....

Kitorg jd sewa rumah kat Casariana apartment kat puncak jalil tu....owner rumah tu belum bg sewa kat sapa2 lg coz dia x nak bg sewa kat org yg dia x kenal....so nasib baik la, klo x pening gak nak m'cari rumah lain....hehe....hari sabtu ni kitorg akan cuci rumah & bwk masuk perabot....harap2 semua b'jln lancar....aritu owner rumah tu ckp x nak deposit, tp skrg di nak plak sbb dia ckp klo ada apa2 kerosakan kat rumah tu yg kitorg wat, dia leh deduct dr deposit....so kitorg kena bayar 1+1+deposit api air rm100....kira ok la gak, slalu org amik 2+1....hehe....mmg x der budget utk deposit tu tp xper abah bg wat loan ngan dia....thanks2...

Ingat nak wat baca yasin sblm msk rumah tp malangnyer x der sapa nak tlg plus semua busy....so xper la....sye pon bleh wat sndiri coz dulu time skolah asrama slalu wat pendiding kat dlm dorm....letak air kat tgh2, baca surah yasin, al-mulk & al-jinn pastu renjis penjuru dorm....ok2 still ingat lg cmner nak wat....hehe....ker korg ader tau cara lain?...sharing is caring....hehe.....tp act nak wat baca yasin tu sajer jer nak mengeratkan lg family, yer la nak la jemput parents & adik bradik dtg kat rumah supaya diorg tau kat mana rumah kita & leh la dtg ziarah slalu....xper la...maybe lain kali kot...lgpon rumah pon lum penuh lg...dah penuh nnti baru bleh ajak semua dtg....hehe....

No comments: