Tuesday, August 31, 2010

Selamat Hari Kemerdekaan yg ke-53


Selamat Hari Ulangtahun Kemerdekaan yg Ke-53.....Alhamdulillah kita masih bernafas di bumi Malaysia....masih aman....masih di bawah kerajaan yg sama.....hargai lah keamanan ini & sentiasa lah bersyukur....Jgn lah kita menjadi bangsa yg tidak tahu mengenang budi!.....

Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka! Merdeka!

Sunday, August 29, 2010

Happy Birthday To Me....


Happy 26th Birthday....wish 26 brings more happiness in my life.....

29 Ogos 2010 genap la umur sye 26 thn.....hehe.....wahhh dah 26, lilin pon byk kan.....x best nyer.....I wish i'm 20.....x best la makin tua.....semakin tua, hidup semakin memeningkan......

Hari ni x c'brate pon since both me & Mr. Razak are saving to buy perabot when we move out from my parents house bln 10 nnti.....so just a cake.....tu pon setelah b'day girl merajuk seharian.....huhu....kul 6 td baru la Mr. Razak gi beli ngan Shiela.....

Anyway thanks a lot.....actually it's not hard to make me smile.....if u buy me just a cheap card, & write 'Happy Birthday Dear'....that's enough to make my day....

Teringat masa b'day sye ke 17, abah beli 2 kek time b'day sye...kek yg 1st dia beli sye x suka.....sye nak kek yg ada buah strawberi.....then dia beli yg lain yg ada strawberi.....kesimpulannyer lps kawen x leh ngada2....huhu...sedeh ;(

Friday, August 27, 2010

Nasi Beriani....


Ishhh dah pukul 2 lebih x tdo lg....dah la esok keje.....huhu...act baru blk mkn nasi beriani arab kat Al-Rawsha Jln Damai tu kul 1 td....perut tgh penuh....byk giler kot sye mkn coz time buka pose sye cuma mkn coco crunch, tunggu Mr Razak blk keje lambat sgt.....kul 11 baru smpai rumah & bwk sye gi mkn....huhu....dia x keje esok cuti nuzul Quran....jeles giler....sye plak kena keje.....tp nsb baik org kat rumah ni semua keje KL....Mr Razak jerk sesat kat S'gor....hehe.....

Td mkn order Chicken Mandy.....harga RM17....act klo korg nak budget mkn kat rest arab ni, better korg amik nasi beriani la...nasi dia mmg byk giler pastu satu pinggan tu bleh mkn 2 org.....sblm ni sye gi mkn kat situ order benda bkn2 & end up ngan harga RM60 lbh mkn 2 org.....tp x tau apa yg kitorg mkn, pastu semua x abis coz x sesuai ngan selera....hehe.....tp td sye puas hati ngan harga RM28 jerk.....x m'bazir mcm aritu....1st time dulu mkn ngan ngan Ampang girls...smpai 100 lbh...padahal time tu order aper2 ntah....ingat just nak lepak minum2 jerk...hehe...

Tapi.....

Nasi beriani tu rasa dia x sama ngan yg sye mkn kat Mekah....
Rindu nyer Mekah.....
Kat mana erk sye bleh mkn nasi beriani yg rasa sama ngan kat Mekah & feel mcm kat Mekah....owhhh sye rindu....

Chicken Mandy....(pic taken from google....td x sempat amik pic)

Sye rse Barbican paling sedap adalah pineapple.....td sye order teh ais....& Mr Razak order barbican pineapple.....pastu sye rse sgt sedap & sye hampir order lg satu tp tgk jam dkt kul 1....baik la balik rumah....klo minum lg karang kembung perut x bleh tido....hehe......

Barbican....non alcoholic beer.....RM4

Rest Al-Rawsha ni baru gak bukak cawangan kat ngan bulatan Kg. Pandan.....kat situ lg besar & cantik....aritu sye ngan parents ada singgah situ tanya psl buffet Ramadan.....Buffet Ramadan RM50 dewasa, RM20 kanak2....

Ok la itu sajer....nak tdo dah ni....Mr Razak dah bising sbb sye guna pc dia...malas nak on laptop yg sengal itu, kejap2 t'padam coz panas....cmner ntah nak repair...huhu....

Dah dkt pukul 3 pagi...malas la nak bgn sahur....

Thursday, August 19, 2010

Salam 9 Ramadan....


Wahh diam x diam dah 9 hari kita b'puasa.....cpt btul masa b'lalu kan.....rasa mcm baru 4 hari jer sye puasa....hehe.....dlm 9 hari ni, baru sekali jer sye gi bazar ramadan.....mmg x sempat nak gi klo weekdays.....Bln puasa ni office hour sye dah tukar dr 8.30-5.30 kpd 8.30-4.30 coz lunch hour di waivekan....act xder la best sgt coz penat woo keje non stop....klo kat ofis lama dulu siap boleh tdo time lunch....kat sini x bleh la plak....so dok jer dpn komputer layan keje or klo penat & ngantok layan la FB b'juta kali.....haha....tp rsenyer setakat 9 hari ni belum pernah kot sye blk tepat2 kul 4.30....plg awal pon 4.45....& plg lewat kul 6.30 (owh time tu sye x pose so bleh blk lewat).....standard klo sye gerak dr ofis around 5, sye akan smpai rumah kul 5.30 & m'jdkan sye org pertama yg smpai rumah....so wajib la sye akan b'hempas pulas masak nasik, masak air, angkat baju & jemur baju.....so bila mak & shiela blk, dah bleh terus jer sediakan lauk utk buka.....tp klo sye gerak dr ofis around 5.30, kul 6 lbh la baru sye smpai rumah....huhu...rekod plg lewat sye smpai rumah setakat ni adalah pukul 7.20....time tu hujan lebat gler & jln jam.....oleh sbb itu, sye mmg la xder masa nak melawat bazar ramadan time weekdays.....sedeh.....tp xper, bleh jimat duit....ni pon dah 3 hari sye gi keje tanpa ada duit dlm purse.....haha....malas gler nak gi ATM.....lgpon skrg sye mengalami sindrom takut keluarkan duit....xtau la knp....sye lg suka b'jimat & m'jd kedekut.....

Hari Ahad lps sye buka rumah mertua so singgah la kat bazar ramadan kat tasik permaisuri tu....crowded giler la....dulu rsenyer x mcm tu.....skrg dia dah pasang kanopi kat bazar tu so buat sye rse mcm duduk dlm kemah tahanan perang (owh sye x pnh
gi b'perang, just imagination jerk...hehe).....smpai sye & Mr Razak b'gado2 la....last2 sye merajuk & wat muka.....mmg menguji kesabaran time pose btul la.....dah baru 1st time bln pose ni gi bazar then cmtu lak keaadaan nyer so lg la wat sye malas nak gi dah.....last2 kitorg beli kerabu ngan murtabak jerk....nak beli ayam pangang kena beratur smpai klcc, so jgn harap la kan.....1st time buka rmh mertua mmg sgt lain la dr rumah sndiri....diorg sgt b'sederhana jerk....act sye lg suka mcm tu.....klo kat rumah sye ni, mkanan mmg penuh dr hujung meja ke hujung meja....coz wajib ada mkanan KL (mak masak) ngan kelantan (time bln puasa sye t'paksa jd org kltn...hehe).....kuih muih jgn ckp la....3, 4 jns ada....kdg2 ayam
tu smpai 3 jns ayam.....ayam goreng, ayam percik & ayam pangang....padahal 5 org jer mkn.....sye pon x phm knp abah suka m'bazir....tp mmg dr kitorg kecik mmg cmtu la time bln puasa.....hehe.....Mr Razak pon pelik gak mula2....tp skrg dia dah bleh terima kot yg kitorg ni mmg x reti nak b'sederhana bab2 mkn ni....so klo dia makin gemuk blk pose ni, jgn salah kan sye.....hehe.....

Setakat 9 hari ni, baru sekali kitorg sekeluarga buka kat luar...
..kitorg buka kat Dorsett Regency time 3 hari pose.....family sye mmg suka m'bazir ngan buka kat hotel.....slalu mesti sekurang2nyer 3 kali dlm bln pose tu kitorg buka kat hotel.....thn ni rsenyer sekali ni jer kot buka kat hotel coz tetb abah mcm was2 ngan isu halal ni (padahal dah selamat pon buka aritu....hehe).....sye pon x amik port.....tp riso la jugak kan.....tp lps ni klo nak buka kat hotel pon sye rse selesa buka kat De Palma Ampang ni jer....mmg fav kitorg sefamily....tp yg x best nyer buffet ramadan dia dah naik harga dr Rm55 kpd Rm62....huhu.....tiap2 thn mesti naik harga....tp act rm62 tu mmg dah consider murah compare ngan hotel lain.....td mak baru ckp nak suggest kat abah buka pose kat De Palma time B'day sye.....tp xtau la abah nak ke x nak....depends kat budget &
naik turun saham.....hehehe......

Ok la dah byk sye m'bebel ni.....lama dah sye x update blog ni.....act arini Mr Razak buka kat luar & x blk lg ni, so ader la masa sye nak update blog, klo x, mesti x bleh coz klo dia tgk sye dok kusyuk menaip kat laptop ni sibuk jer dia nak tgk....pastu nak kaco2....tu yg malas tu....lgpon mlm ni sye skip solat terawih coz ngantok sgt....hehe.....nmpak sgt hasutan syaiton semata2....update blog x ngantok plak ko.....haha....ok chow.....

Eh...jap....t'dgr bunyi mercun la plak....thn ni sye x main mercun kot....coz xder stok.....last year ada org jual & shiela gi beli....thn ni mcm xder jerk....xper la, mcm x sesuai la plak bini org main mercun.....haha

.....Ok SELAMAT MENERUSKAN IBADAH PUASA....


Thursday, August 12, 2010

Selamat Berpuasa.....


WISHING U A HAPPY & BLESSED RAMADAN


MAY THE DIVINE BLESSINGS OF ALLAH FILL YOUR LIFE WITH PEACE AND HAPPINESS....