Saturday, July 3, 2010

Outdoor photography session.....


Yeah! Bergambar lg.....kitorg amik gambar outdoor ni kat Taman Tasik Perdana.....actually sye pon x tau knp sye pilih Tmn Tsk Perdana.....hehe.....sye pon dah lama x gi situ & dah x ingat tpt2 yg cntik kat situ.....sye decide nak b'gmbar kat situ pon coz dekat, senang nak gi.....

Ni la baju yg untie sye belikan kain tu....kitorg b'siap sndiri jerk....x der make up lg skali pon, guna make up time nikah jerk....sye touch up diri sndiri jerk.....nak jimat budget so kena wat sndiri....hehe....tudung pon sye pakai sndiri, tu la klo korg tgk agak selekeh gak la....act sye x reti sgt pakai tudung lilit2 ni.....tudung yg sye pakai ni sama style nyer ngan time b'tunang dulu.....sye mmg x kreatif btul bab2 tudung ni....so hentam jer la....tp sye sgt suka ank tudung tu....beads dia lawa....sye beli kat Semua House....hehe.....

Kitorg b'gambar start pukul 2.30pm....cameraman smpai awal & dia mcm dah prepare kat mana nak amik gmbar.....bab port amik gmbar ni mmg dia bagus la coz dia mmg ada idea.....semua port yg dia cadangkan tu mmg lawa la view nyer.....cuma dia x brapa kreatif jerk nak guna teknologi utk m'cantik kan lg gambar tu....skrg baru la sye phm apa yg sye x puas ati ngan cameraman ni.....pic2 dia old school....sye plak suka pic2 yg byk edit supaya sedap jer mata tgk & perfect.....tp bg org2 tua, diorg lg suka pic2 mcm cameraman ni amik coz mmg original xder tmbah apa2 & xder edit apa2.....klo muka ko ader jerawat, so jerawat la kluar.....klo muka ko b'kilat2, so b'kilat la.....huhu.....tp bagus gak la, at least ank cucu sye bleh tgk kecantikan asli atuk nenek diorg ni & diorg x bleh la kata "alaaa nenek nmpak cantik coz gambar tu dah touch up".....hehehe.....

Sesi outdoor ni mengambil masa lbh kurang 2 jam.....mmg penat gak la....sehari b'gambar.....tp utk kenangan nyer psl, t'paksa la gagah kan diri.....x best gak amik pic kat taman ni coz jauh nak b'jln....tp sye sgt suka pokok2 m'hijau so nak x nak kena la gi taman gak.....time ni t'pikir gak, naper la aku x amik gmbar kat sungai jerk....sejuk skit kan....ni tgh panas terik dok b'gmbar.....hehe....

Dah smpai baru la kelam kabut nak pakai samping.....hehe....

"Meh la I pakai kan"......Act time beli samping tu aritu, org kedai tu dah ajar cara nak pakai....coz samping ni ada bengkong.....so kena pusing2 & lilit2 wat btk bunga la konon.....hehe....

Yeah! sudah siap....mcm budak nakal jerk mamat ni....hehe....

Ni warm up jerk sementara tunggu cameraman.....pic taken by Shiela....hehe....

Ngada2, skrg dah x reti nak pakai butang baju sndiri....hehe....

X abis2 ngan HTC.....

Jauh gak b'jalan nak gi ke tasik....dah la pakai heels....hehe.....


















Dah mcm hisdustan la plak....nsb baik xder guling & menari2....hehe...Tiga pic t'akhir ni jer diambil oleh cameraman, yg lain shiela amik....coz sye upload pic2 ni sblm gmbar siap & malas nak upload lg yg lain.....
Thanks kat Shiela coz follow kitorg aritu....hehe.....

No comments: