Sunday, June 27, 2010

Majlis Pernikahan 5 Jun 2010...


Majlis nikah 5 Jun 2010, 9 pagi.....bertempat di Masjid Wilayah Jln Duta KL....

Pagi tu pukul 5.15 pg sye dah bgn....actually nak bgn kul 5.00 tp dok snooze, kul 5.15 baru bgn....hehe....pastu gi mandi2, then solat subuh....ingat nak wat solat2 sunat semua, tp baru wat satu solat sunat tetb mak andam dah call bgtau dia dah smpai ampang point.....so sye pon cpt2 kejut syafiq srh gi amik mak andam....nsb baik dia senang nak bgn.....sekali jer kejut dia terus bgn (mmg x pernah b'laku okay)....haha....actually janji ngan mak andam kul 6.30.....tp dia smpai awal kul 6.00pg.....bagus gak, coz dia ckp xnak kelam kabut.....time bgtau dia kul braper nak dtg tu, dia ada ckp slalunyer pengantin ni klo bgtau srh dtg awal2 pg, mesti x siap lg pastu dia kena tunggu pengantin mandi & pakai baju.....owh itu bkn sye yer....this is my big day....dia smpai rumah jer sye dah siap2 semua....tunggu dia nak make up jerk.....dia pon ckp "dah siap ker awk?, wahhh, semangat nyer awak".....hahaha.....semangat ker???.....seram sebenarnyer.....dah la kul 8pg kena gerak ke masjid.....takut gak x sempat.....takut gak pengantin lelaki tetb ubah fikiran & x dtg.....hahaha.....make up start kul 6.30.....aritu mak andam ada ckp, klo pengantin x pakai tudung, sejam jer make up....klo pakai tudung 2 jam....tp sye rse tudung sye mmg senang nak pakai, sarung jerk....so sejam mesti leh siap kan....macam2 dia letak kat muka sye.....dia guna make up mac....sye x braper suka mac, sye rse mac x sesuai ngan muka sye.....sye ckp kat dia nak simple2 jerk coz utk nikah mmg sye nak nmpak natural jerk......tp maybe lain mak andam lain la persepsi simple dia.....coz make up tu bg sye sgt tebal....tp xper la, kdg2 make up ni diorg sajer wat tebal utk nmpak lawa dlm gambar.....kul 7.45 sye dah siap make up & pakai tudung......pastu mak sye tgk, dia x puas ati ngan make up tu coz mak sye ckp muka sye nmpak gelap sgt....pastu t'paksa la mak andam tu repair make up supaya cerah skit....so b'layer2 la dia touch up muka sye bg cerah...adeh, sye mmg dah x selesa dah time tu.....dah la eyelash extension sye pakai tu sgt menyakitkan....maybe gam dia t'lalu byk kot....mmg pedih smpai luka okay....so wat sye selsema (xtau la apa kaitan mata ngan hidung...hehe).....tp malas dah nak pikir, masa dah suntuk....time tu dah pukul 8.00 tp x gerak2 lg.....pukul 8.20pg baru kitorg gerak ke masjid, lps semua org dah smpai rumah utk tlg bwk brg hantaran....thanks kpd mmber2 sye & jiran2.....hehe....org yg amik video pon follow skali....coz dia smpai rumah kul 8.10 utk amik video tp semua tgh kelam kabut....so dlm video tu semua muka nmpak kelam kabut, t'mask sye....hehehe.....

Dalam perjalanan, Mr. Razak call tanyer kitorg kat mana & bgtau dia & family dah smpai.....so mak sye ckp lega la pengantin lelaki dah smpai....pastu sye leh jwb, klo pengantin pompuan x smpai cmner (di saat2 akhir bleh wat lawak x nak kawen).....hahaha.....actually pg tu mmg hujan lebat, tp time kul 8lbh tu dah renyai2 jerk & cuaca pon cantik...nsb baik la kan....hehe.....kitorg smpai di perkarangan masjid dlm kul 8.50....ngam2 jerk....then kena tunggu kul 9.00 pg baru bleh masuk bilik nikah tu coz setiap jam mmg ader org guna bilik nikah tu, so kena tunggu turn.....jom layan pic......

Sebaik sajer smpai ke Masjid....ramai plak pelancong time tu.....pastu semua tanyer sye bride ker....then diorg ajak amik pic....b'gilir2 diorg amik pic & say congrat & u'r beautiful kat sye....hehe.....mcm artis la plak kan.....

pegang tangan eva coz nervous....hehe

Sementara tunggu nak masuk bilik nikah tu sempat la amik pic ngan family & kwn2......

Family & Sedara mara sye.....

Family & sedara mara Mr Razak.....

Sye & opy.....

ngan Linda.....

ngan Eva & Am.....

ngan Ipah.....

ngan Bib.....

me with sista.....

Syafiq & shiela.....thanks coz byk tlg....hehe......

Saya.....hehe

Hantaran kepada pihak lelaki.....

Hantaran kepada pihak perempuan....

Actually sye x berapa suka warna & gubahan brg2 hantaran ni....tp dlm pic nmpak lawa la plak....hehe....

Kwn Mr Razak, Sham memebetulkan sampingnyer.....mcm mengandung 5bln la plak perut dia.....hehe....nasib baik muat samping tu.....

Mengisi borang maklumat pengantin sblm masuk bilik nikah....actually borg ni patut awal2 kena isi....tp mak sye lupa nak bgtau....hehe....

Kusyuk melihat Mr Razak isi borang....takut dia salah tulis.....hehe.....

Kwn2 yg sentiasa setia disisi.....thanks a lot!

Tgh gelabah tu....tp wat2 cool.....hehe

Majlis dimulakan dgn penyerahan brg2 hantaran.....

Suasana dlm bilik nikah.....

Mak & Abah.....

Mak & Abah with Uncle Li, Untie Midah, & Burn....thanks semua coz sudi dtg.....hehe

Syafiq & Tiqa.....Thanks sgt2 kat Tiqa coz byk menolong sepanjang majlis.....hari khamis lg dia dah dtg tdo kat rumah utk menolong.....hehe....

Dalam kul 9.30pg juru nikah pon sampai.....mmg mudah, sekejap jerk imam tu nikah kan....dlm 15 minit jerk....x sempat sye & parents sye nak sedeh2 or nangis2, tau2 semua dah setel....hehe.....

"Aku terima nikah Noorilyana Bt Abdullah dgn mas kahwinnya 300 ringgit tunai".....dengan sekali lafaz, sah la sye menjadi isteri kpd Muhammad Abdul Razak Ramli....suka2.....ihikz!

Yer....dgn sekali lafaz....hehe....bangga la tu ;)

Alhamdulillah....Amin.....

Tiada air mata di majlis nikah ni....hehe....

Tandatangan beberapa borg slps akad nikah.....

Time sarung cincin....hehe....

Bergambar b'sama mak & abah.....thanks mak & abah.....

Bergambar bersama family sye & Mr Razak....

Bersama abah mail (bapa angkat) & alid....

Majlis akad nikah habis dlm pukul 10pg....then tetamu2 dijemput utk m'jamu selera, nasi lemak & roti jala.....tetamu yg dtg lbh kurang 70 org....& mknan semua habis....cukup2 jerk....mak sye mmg dah gelabah2 takut mknan x cukup.....huhu.....1st time wat majlis cmni mmg x brapa reti sgt.....harap maaf klo ader kekurangan....huhu.....

Sedara mara menjamu selera....

Terima kasih kpd semua yg dtg.....thanks to syikin & husband coz dtg, xder pic lak.....huhu

Menjamu selera.....

Sebelum mkn, sye & Mr Razak sempat amik pic sekitar masjid.....View kat masjid wilayah ni sgt la cantik....pic2 ni diambil oleh kwn Mr Razak, Encik Sham....thanks sgt2.....I like it!....



Lps short photography oleh En. Sham ni, sye & Mr. Razak gi menjamu selera then lps tu amik gambar lg sekitar masjid....kali ni oleh cameraman & video sye plak.....lps tu dlm pukul 11.30pg baru blk rumah & pukul 2.00ptg ada outdoor photography plak.....nnti sye citer di entry akan datang.....

Kami Selamat Disatukan.....

Terima kasih kepada semua yg telah byk membantu.....family, sedara mara, jiran2 & kwn2 sye & Mr Razak....semoga Allah membalas jasa2 anda.....Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar & mudah.....

2 comments:

nurarinab said...

congrats ely!!!sori x dpt dtg weding..ada hal lah time tu..neway arina doakan semoga berkekalan smpi ke syurga..nanti cpt2 ada baby k..bole ade anak sebaya plak..bole blogging psl bby plak ;)

ELLY said...

hehehe...thanks erk...semoga kita cpt2 dpt baby ;)