Tuesday, June 29, 2010

Gambar sudah siap....Tapi.....


Gambar kawen dah siap.....actually ada 2 sticky album ngan 1 custom album....tp skrg baru siap 2 sticky album....lg satu album belum siap....tapi mcm x puas hati la plak ngan gambar2 dlm album tu....ntah la....tp memang x puas hati bila.....

Cover album kawen ni x menarik lgsung & nmpak murah mcm album biasa sajer, x nmpak mcm album kawen.....

Plastik sticky ni kedut2....mcm ko wat sambil lewa & x peduli perasaan org yg nak tgk album ni t'utama sekali perasaan gadis di dalam gambar itu yg matanya sgt tajam utk melihat benda2 yg tidak memuaskan spt ini.....sye bkn fussy tp teliti.....

Sye x tau la kan klo sye ni buta seni.....tp sye sgt geram ngan gambar ni.....x bleh ker ko amik gambar ni dgn menmpakkan tombol kat dua2 side kiri & kanan....kan lg lawa dr ko amik senget mcm ni....t'teleng2 kepala aku nak tgk.....

Mcm xder motif jerk ko amik gambar ni dgn menampakkan bahagian meja blkg tu yg b'sepah2....lbh baik ko amik angle ke atas utk menampakkan seluruh background katil tu....penat jer aku bayar mahal2 buat hiasan blkg tu tp ko amik sekerat jerk.....heyyy geram nyer.....lg satu....knp bunga tu sekerat jer masuk.....amik la penuh.....klo x nak amik, jgn masukkan terus.....ni dah mcm cacat plak gmbar tu.....ermm act ada lg gmbar2 yg x b'motif spt ini..... (hmm...klo la aku boleh masukkan tgn aku dlm gambar ni, nak jer aku kemas meja kat blkg tu...masalah mental btul)

Bukan ada satu jer gambar Mr Razak pejam mata spt ini....ader 2, 3 lg.....tp knp la gambar tu jugak ko nak letak dlm album.....cari la gmbar yg elok....adehhh.....adakah ini SENI?....owh sye tidak tahu....

Satu2nyer gambar sye bersama family adalah gmbar sye sedang menutup mata......sedeh kan.....

Dan ada lg yg paling menyedihkan & buat sye t'kilan smpai rse nak bakar album ni.....

GAMBAR PARENTS IN LAW TIME MERENJIS MMG X ADA DLM ALBUM NI......


Sunday, June 27, 2010

Majlis Pernikahan 5 Jun 2010...


Majlis nikah 5 Jun 2010, 9 pagi.....bertempat di Masjid Wilayah Jln Duta KL....

Pagi tu pukul 5.15 pg sye dah bgn....actually nak bgn kul 5.00 tp dok snooze, kul 5.15 baru bgn....hehe....pastu gi mandi2, then solat subuh....ingat nak wat solat2 sunat semua, tp baru wat satu solat sunat tetb mak andam dah call bgtau dia dah smpai ampang point.....so sye pon cpt2 kejut syafiq srh gi amik mak andam....nsb baik dia senang nak bgn.....sekali jer kejut dia terus bgn (mmg x pernah b'laku okay)....haha....actually janji ngan mak andam kul 6.30.....tp dia smpai awal kul 6.00pg.....bagus gak, coz dia ckp xnak kelam kabut.....time bgtau dia kul braper nak dtg tu, dia ada ckp slalunyer pengantin ni klo bgtau srh dtg awal2 pg, mesti x siap lg pastu dia kena tunggu pengantin mandi & pakai baju.....owh itu bkn sye yer....this is my big day....dia smpai rumah jer sye dah siap2 semua....tunggu dia nak make up jerk.....dia pon ckp "dah siap ker awk?, wahhh, semangat nyer awak".....hahaha.....semangat ker???.....seram sebenarnyer.....dah la kul 8pg kena gerak ke masjid.....takut gak x sempat.....takut gak pengantin lelaki tetb ubah fikiran & x dtg.....hahaha.....make up start kul 6.30.....aritu mak andam ada ckp, klo pengantin x pakai tudung, sejam jer make up....klo pakai tudung 2 jam....tp sye rse tudung sye mmg senang nak pakai, sarung jerk....so sejam mesti leh siap kan....macam2 dia letak kat muka sye.....dia guna make up mac....sye x braper suka mac, sye rse mac x sesuai ngan muka sye.....sye ckp kat dia nak simple2 jerk coz utk nikah mmg sye nak nmpak natural jerk......tp maybe lain mak andam lain la persepsi simple dia.....coz make up tu bg sye sgt tebal....tp xper la, kdg2 make up ni diorg sajer wat tebal utk nmpak lawa dlm gambar.....kul 7.45 sye dah siap make up & pakai tudung......pastu mak sye tgk, dia x puas ati ngan make up tu coz mak sye ckp muka sye nmpak gelap sgt....pastu t'paksa la mak andam tu repair make up supaya cerah skit....so b'layer2 la dia touch up muka sye bg cerah...adeh, sye mmg dah x selesa dah time tu.....dah la eyelash extension sye pakai tu sgt menyakitkan....maybe gam dia t'lalu byk kot....mmg pedih smpai luka okay....so wat sye selsema (xtau la apa kaitan mata ngan hidung...hehe).....tp malas dah nak pikir, masa dah suntuk....time tu dah pukul 8.00 tp x gerak2 lg.....pukul 8.20pg baru kitorg gerak ke masjid, lps semua org dah smpai rumah utk tlg bwk brg hantaran....thanks kpd mmber2 sye & jiran2.....hehe....org yg amik video pon follow skali....coz dia smpai rumah kul 8.10 utk amik video tp semua tgh kelam kabut....so dlm video tu semua muka nmpak kelam kabut, t'mask sye....hehehe.....

Dalam perjalanan, Mr. Razak call tanyer kitorg kat mana & bgtau dia & family dah smpai.....so mak sye ckp lega la pengantin lelaki dah smpai....pastu sye leh jwb, klo pengantin pompuan x smpai cmner (di saat2 akhir bleh wat lawak x nak kawen).....hahaha.....actually pg tu mmg hujan lebat, tp time kul 8lbh tu dah renyai2 jerk & cuaca pon cantik...nsb baik la kan....hehe.....kitorg smpai di perkarangan masjid dlm kul 8.50....ngam2 jerk....then kena tunggu kul 9.00 pg baru bleh masuk bilik nikah tu coz setiap jam mmg ader org guna bilik nikah tu, so kena tunggu turn.....jom layan pic......

Sebaik sajer smpai ke Masjid....ramai plak pelancong time tu.....pastu semua tanyer sye bride ker....then diorg ajak amik pic....b'gilir2 diorg amik pic & say congrat & u'r beautiful kat sye....hehe.....mcm artis la plak kan.....

pegang tangan eva coz nervous....hehe

Sementara tunggu nak masuk bilik nikah tu sempat la amik pic ngan family & kwn2......

Family & Sedara mara sye.....

Family & sedara mara Mr Razak.....

Sye & opy.....

ngan Linda.....

ngan Eva & Am.....

ngan Ipah.....

ngan Bib.....

me with sista.....

Syafiq & shiela.....thanks coz byk tlg....hehe......

Saya.....hehe

Hantaran kepada pihak lelaki.....

Hantaran kepada pihak perempuan....

Actually sye x berapa suka warna & gubahan brg2 hantaran ni....tp dlm pic nmpak lawa la plak....hehe....

Kwn Mr Razak, Sham memebetulkan sampingnyer.....mcm mengandung 5bln la plak perut dia.....hehe....nasib baik muat samping tu.....

Mengisi borang maklumat pengantin sblm masuk bilik nikah....actually borg ni patut awal2 kena isi....tp mak sye lupa nak bgtau....hehe....

Kusyuk melihat Mr Razak isi borang....takut dia salah tulis.....hehe.....

Kwn2 yg sentiasa setia disisi.....thanks a lot!

Tgh gelabah tu....tp wat2 cool.....hehe

Majlis dimulakan dgn penyerahan brg2 hantaran.....

Suasana dlm bilik nikah.....

Mak & Abah.....

Mak & Abah with Uncle Li, Untie Midah, & Burn....thanks semua coz sudi dtg.....hehe

Syafiq & Tiqa.....Thanks sgt2 kat Tiqa coz byk menolong sepanjang majlis.....hari khamis lg dia dah dtg tdo kat rumah utk menolong.....hehe....

Dalam kul 9.30pg juru nikah pon sampai.....mmg mudah, sekejap jerk imam tu nikah kan....dlm 15 minit jerk....x sempat sye & parents sye nak sedeh2 or nangis2, tau2 semua dah setel....hehe.....

"Aku terima nikah Noorilyana Bt Abdullah dgn mas kahwinnya 300 ringgit tunai".....dengan sekali lafaz, sah la sye menjadi isteri kpd Muhammad Abdul Razak Ramli....suka2.....ihikz!

Yer....dgn sekali lafaz....hehe....bangga la tu ;)

Alhamdulillah....Amin.....

Tiada air mata di majlis nikah ni....hehe....

Tandatangan beberapa borg slps akad nikah.....

Time sarung cincin....hehe....

Bergambar b'sama mak & abah.....thanks mak & abah.....

Bergambar bersama family sye & Mr Razak....

Bersama abah mail (bapa angkat) & alid....

Majlis akad nikah habis dlm pukul 10pg....then tetamu2 dijemput utk m'jamu selera, nasi lemak & roti jala.....tetamu yg dtg lbh kurang 70 org....& mknan semua habis....cukup2 jerk....mak sye mmg dah gelabah2 takut mknan x cukup.....huhu.....1st time wat majlis cmni mmg x brapa reti sgt.....harap maaf klo ader kekurangan....huhu.....

Sedara mara menjamu selera....

Terima kasih kpd semua yg dtg.....thanks to syikin & husband coz dtg, xder pic lak.....huhu

Menjamu selera.....

Sebelum mkn, sye & Mr Razak sempat amik pic sekitar masjid.....View kat masjid wilayah ni sgt la cantik....pic2 ni diambil oleh kwn Mr Razak, Encik Sham....thanks sgt2.....I like it!....



Lps short photography oleh En. Sham ni, sye & Mr. Razak gi menjamu selera then lps tu amik gambar lg sekitar masjid....kali ni oleh cameraman & video sye plak.....lps tu dlm pukul 11.30pg baru blk rumah & pukul 2.00ptg ada outdoor photography plak.....nnti sye citer di entry akan datang.....

Kami Selamat Disatukan.....

Terima kasih kepada semua yg telah byk membantu.....family, sedara mara, jiran2 & kwn2 sye & Mr Razak....semoga Allah membalas jasa2 anda.....Alhamdulillah, segalanya berjalan lancar & mudah.....

Thursday, June 17, 2010

Kira2 belanja kahwin.....


Okay....actually sye nak simpan kira2 ni utk reference pd masa akan dtg tp dah alang2 sye wat ni baik sye publish jer kan.....so korg leh la wat panduan utk majlis kawen korg nanti.....yg baik jdkan tauladan....yg buruk jdkan smpadan.....hahaha.....tetb jer kan.....maksud sye, klo yg murah tu korg ikut la, yg m'bazir tu jgn la ikut......hehe.....jom layan kira2 ni......

Budget Abah utk majlis sanding:

Catering rm8.50/per head : RM 11,050
Bubur kacang & Teh tarik : RM 300
Kari Kambing : RM1200
Alas meja & kerusi : RM1400 (35 meja, 350 kerusi)
Bunga Meja (fresh flower) : RM590
Sewa Dewan (Lengkap kerusi meja & audio) : RM2200 + Deposit RM500
(deposit burn coz time majlis ada karpet t'bakar 3 inch coz kena sporlight yg jatuh)
kuih bakar : disponser oleh pakman
Penyanyi : RM400 (2 org-RM200 sorg)
MC : RM200
Kompang : RM300
Door Gift (bakul telur) : RM 1000 (door gift RM1 each x 1000)
Bunga Pahar & Bunga Rewang : RM500
Telur : RM 400 (1300 biji)
Gula2 : RM100 (beli kat pasar Pudu sgt2 murah)
Baju pengapit : RM250

Budget Sampingan:

Hotel di dewan Integriti : RM560 (7 bilik-RM80/room-satu mlm)
Hotel di masjid wilayah : RM320 (4 bilik-RM40/room-2 mlm)
Catering majlis nikah : RM 630 (RM9 x 70 org)

Jumlah : RM22,000

Wahhh secara kasar nyer....abah telah spend RM22,000 utk majlis sanding & nikah......thanks sgt2 to abah yg telah b'susah payah b'korban utk kami.....hehe......Kitorg wat majlis sanding ni gabung ngan pihak lelaki....coz tetamu belah Mr. Razak x ramai & kitorg pon mmg sama2 dok KL so utk elak pembaziran, better combine majlis jer kan....Tetamu Mr Razak dlm 300 org & semuanya di sponser oleh abah....hehe....

Actually utk catering majlis sanding, abah cuma bayar RM5500 sebelum majlis & balance nyer selepas majlis.....so xder la beban sgt coz lps majlis, duit tetamu bg cukup2 jer utk cover balance tu....klo korg nak cari catering, cari la yg bleh bayar lps majlis utk x beban sgt.....& korg pon bleh b'sanding ngan tenang.....hahaha......

So jumlah sebenar yg abah spend ialah lbh kurang RM16,000

Budget Saya:

Pakej sanding : RM 6099 - http://www.satrisanggun.com.my/
Pakej lengkap : Satu persalinan sanding lelaki & perempuan termasuk aksesori + payung + bantal nikah + bunga tangan fresh flower, 2 kali make up (nikah & sanding), set pelamin 3 panel fresh flower + alat merenjis, hiasan bilik tidur + fresh flower & hiasan bunga fresh flower meja pengantin, walkways 8 sets, & arch.....

Cameraman : RM 1450
Pakej : 1 x custom album, 2 x sticky album, frame (xingat saiz), outdoor photography session, 2 event coverage (nikah & sanding)

Video : RM500 -nikah & sanding (x sure actual price coz jiran nyer & dia sponser skit.....thanks sgt2 - http://wandetvideographer.blogspot.com/)

Gubahan hantaran : RM800 (utk 9 dulang perempuan & 7 dulang lelaki - RM50 satu hantaran)
(sye sponser gubahan hantaran belah Mr Razak....ihikz!)

Kad kahwin : RM800 (RM1 x 700) + Banner & Bunting (RM30 x 3)

Baju outdoor : RM350
Kasut sanding : RM100
Kasut nikah : RM60
Barang2 Hantaran : RM1600 - Cincin, Sunglasses, jam, Al-Quran+rehal, buah2an & sireh
(perfume, kasut, kain pelekat, coklat - disponser oleh abah & mak)

Jumlah RM11,800.....


Budget Mr razak:

Duit Hantaran : RM8888.88
Mas kawen : RM300
Marhaban : RM200
Barang2 Hantaran : RM3600 - Cincin & duit mas kawen, jam, perfume, telekung, gelang utk shiela (hadiah langkah bendul) & sireh

Jumlah RM13,000

Actually, duit hantaran yg Mr. Razak bg tu sye spend utk pakej sanding & lbh tu sye spend utk apa2 yg patut.....hehe.....time nikah tu kitorg guna cek tipu jerk utk cover coz actually duit hantaran tu mmg dah xder.....yer la kan, byk sgt blanjer so x nak la bebankan parents sye....lgpon kitorg mmg xder wat loan or pinjam kat sapa2.....duit blanjer kawen ni mmg kitorg guna duit gaji bln2.....mmg xder menyimpan pon.....kitorg wat prinsip redah ajer.....hehehe...sejak bln 12 thn lps, Mr Razak telah spend RM2000 monthly dr gaji nyer utk kawen ni....sye plak gaji bln2, sye akan spend lbh kurang 400 or 500 utk beli brg2 hantaran & lain2.....tu jer yg sye mampu.....hehe....so wat jer la apa yg mampu kan....ihikz!

so jumlah sebenar yg sye & Mr Razak spend ialah lbh kurang
RM16, 000.....

Budget Mak:

Baju nikah : RM1200
Langsir bilik : RM1400 (huhu....x perlu kot)
Door gift (marble cake) : RM 660 (RM2.20 x 300) - http://berkatdn.com/
Tudung nikah & outdoor : RM200

Jumlah RM3500.....

So jumlah belanja setelah dicampurkan semua nya adalah RM35,500....huhu.....actually bila dah kira2 ni baru sedar byk gak rupanyer belanja kawen ni.....tp time nak kawen tu mmg x terasa sgt....serius....rsenyer kitorg x der la pening sgt....sblm nak kawen tu mmg kitorg x t'fikir pon cmner nak dpt duit, cmner nak simpan duit....kitorg just follow the flow....ader duit, ada la....xder, xder la....tp Alhamdulillah segala nyer berjalan ngan lancar tanpa ada sebarang masalah.....& of course parents mmg sgt byk m'bantu....thanks sgt2 kat diorg....Tapi satu jer sye nak share, jgn risau psl nak kahwin.....jgn risau psl xder duit....InshaAllah semua nya akan ok....niat nak kahwin tu baik pasti Allah permudahkan jalannyer.....Rezeki pon akan dimurahkan.....yang penting jgn give up, sentiasa sabar & yakin dgn pasangan anda.....hehehe......dannn lg satu nak share, mmg susah lelaki nak kumpul duit coz kdg2 diorg xreti nak manage duit diorg....so mcm sye, sye mmg dah siapkan budget bulanan utk Mr Razak.....sye dah listkan apa yg dia nak bayar every month....so dia just follow budget sye tu (w.pon b'puluh2 kali sye kena ingatkan).....tp kdg2 ader gak yg dia x leh capai.....tp sye flexible & x la m'desak....so last2 mana yg dia x dpt cover tu, sye tlg top up....time tu la baru kita sedar bkn senang nak menempuh alam perkahwinan ni....lg2 bila pikir pasal DUIT!!!.....huhuhu......tp xper, pengorbanan itu penting (w.pon tgh sedeh roadtax expired tp xder duit nak renew....huhu).....

So kpd semua yg bakal menempuh alam perkahwinan....good luck!....U can do it! ihikz!

Persiapan terakhir.....


Yeah....seminggu sblm majlis mmg agak m'cabar.....time ni byk benda nak kena setelkan.....nasib baik mak & abah start cuti hari rabu & Mr. Razak hari khamis coz byk benda yg nak kena confirm kan minggu tu.....sye plak hari jumaat baru cuti, sehari sblm majlis nikah......so hari rabu tu mak & abah dah setelkan catering, hotel & penginapan utk sedara mara dr kelantan, juru nikah pon dah ready....semua bayaran hotel & catering pon diorg dah setelkan......pastu ada last2 minit diorg tambah bilik hotel lg coz sedara mara yg dtg ramai......pastu last minit gak tambah mknan utk majlis dr 1000 org kepada 1300 org coz takut x cukup.....pastu tambah lauk kari kambing yg abah tempah separate coz catering tu nyer agak mahal & abah dpt harga rm1200 utk 800 org mkn......tu pon abah gi beli kambing 2 ekor siap2, & upah org kedai tu masak jerk.....tu yg agak murah......act abah amik kambing coz utk tetamu2 kaum cina yg x bleh mkn ayam or daging lembu.....hehehe......

Hari khamis lak mak, abah, Mr. Razak & pak man (uncle) gi ke dewan integriti utk susun atur kerusi meja.....pastu check audio semua.....& last minit gak diorg decide utk pasang video time majlis sanding.....memula mmg x plan nak pasang since nak guna screen tu kena tambah rm200 utk harga sewa dewan.....pastu time tu kitorg plan nak amik dikir barat & penari so agak x b'baloi plak nak wat video coz dah byk atur cara yg lain......takut org malas nak tgk.....tp last2 minit dikir barat & penari mmg x dpt coz cuti skolah ramai org kawen so semua dah penuh.....kompang pon x dpt gak.....last2 nasib baik mak carik gak & dpt gak kompang tp kena bayar lebih.....patut rm200 jerk, tp kena rm300.....huhu....tp xper, at least ada gak......klo korg nak kawen time cuti skolah make sure tempah everything awal2 coz mmg ramai org kawen time tu.....kitorg aritu mmg last2 minit semua.....nasib baik penyanyi pentarama 2 org tu ada.....meriah skit majlis......hehe.....utk video tu kitorg plan nak wat 2 video.....satu video majlis nikah & satu lg Mr. Razak wat gambar2 kitorg time kecik smpai besar......hehe....

Dlm minggu akhir sblm majlis tu gak sye baru jumpa kasut yg sesuai.....actually pakej yg sye amik kat satri's anggun tu mmg provide kasut tp sye x bekenan....so sye beli sndiri.....nak dpt kasut yg 4 inci & kaler putih plain bertutup depan mmg sgt la susah......dah lama gak sye m'cari tp x jmper.....aritu tetb mak sye t'ingat ada iklan butik pengantin dlm majalah pengantin yg bleh tempah kasut .....so sye & mak sye pon gi la carik kat area ampang waterfront.....dah la nama kedai pon x tau so redah jer la.....rupanyer kat area tu ada 2, 3 butik pengantin.....semua kitorg gi tanye....mmg bleh tempah kasut tp tinggi standard 2 inci setgh jerk diorg leh wat.....4 inci mmg x pnh wat.....huhu.....oleh krn org butik tu mcm ksian tgk sye & mak sye, dia pon m'cadangkan kitorg gi butik pengantin melayu kat area situ gak..... http://pengantinmelayu.com/ (sila la tgk website).......pastu kitorg pon gi la & sgt b'nasib baik coz diorg mmg buat kasut smpai 4 inci.....& sye pilih kasut lace putih.....cuma RM100 jer.....kat tpt lain sye tanyer around RM200......happy sgt.....akhirnyer ada gak butik yg paham masalah ketinggian sye ni......hahaha.....dan bukan itu sajer.....butik tu sgt best okay.....siap ada jual samping, alas dulang, baju, kain, aksesori pengantin & pendek kata semua benda2 pengantin la ada kat situ.....dan yg plg penting harganya SGT MURAH......butik tu sgt b'jasa coz telah menyelesaikan masalah sye.....mmg sesuai sye gi situ dlm keadaan last minit cmtu.....coz time tu gak sye tgh pening nak carik alas dulang kaler pink, pastu nak carik samping pink utk Mr Razak pakai time nikah, samping & tanjak kaler pink utk Mr Razak pakai time outdoor photography.....semuanya ada kat situ.....best sgt2.....samping pink tu cuma rm29, samping pink & tanjak satu set RM49, & alas dulang RM2.50 satu.......berbaloi giler kan....dan akhirnyer semua persiapan pakaian & hantaran setel.....sye dah xder apa2 nak kena beli dah.......hehe

Kasut 4 inci itu.....haha.....klo nak pinjam bleh la.....sye pon dah x pakai......

Hari khamis mlm lps blk keje, sye ajak mmber2 sye tlg wat door gift yg x siap2 lg.....mlm tu gak, org2 satri's dtg hias bilik tidur.....esoknyer sye dah start cuti so bleh la tdo lewat wat menda2 tu......memula ingat nak pakai inai mlm tu time mmber2 sye tgh wat door gift tu.....best skit diorg temankan sye pakai inai.....tp byk plak keje sye wat mlm tu......dok basuh pinggan la apa la.....
so kul 2 pg baru sye start pakai inai, tu pon setelah shiela dok suruh2 sye pakai gak.....nasib baik opy & am x blk lg, so diorg temankan sye smbil tunggu inai merah.....tp sye pakai kat kuku jerk.....x pakai btul2 lg......thanks to opy yg tlg memakaikan inai.....hehe.....

Thanks sgt2 korg......Yg ada mlm tu, Am, Opy, Eva & Ipah......Eva yg baru blk dr kemaman terus singgah umah sye.....terharu sgt......

Hari Jumaat pagi plak sye & Mr Razak gi satri's utk ambil semua baju sanding & aksesori.....so kitorg kena try everything nak tgk ok ker x......time fitting baju tu (2 minggu sblm), baju sye & Mr Razak mmg xpyh alter.....mmg fit2 kat badan......so psl baju xder prob.....& baju Mr Razak sgt la simple.....just pakai t-shirt kat dlm & pakai coat.....act memula time awal2 dulu owner butik plan nak bg Mr Razak pakai samping & tanjak.....agak melayu.....tp sye plak mcm x bekenan coz sye nyer baju agak moden......then tetb time fitting baju aritu, kitorg t'pandang satu coat baru ni, yg xpnh org pakai lg.....saiz pon mmg sesuai & semuanyer perfect.....mmg spt yg sye inginkan......see, kdg2 kita x pyh pening2 pon psl semua ni coz mmg secara kebetulan & x diracang, last2 semua nyer jd spt yg kita nak.....Alhamdulillah.....tp yg x bestnyer coat Mr Razak tu mmg nmpak baru.....baju sye plak nmpak lama.....maybe sbb tu kot Mr Razak nmpak lbh menyerlah time majlis.....hahahha......

Time ni berani la posing cmni....time betul2 hampeh, kaku jerk....wat penat cameraman jerk.....hahaha.....

Mr Razak sgt puas hati ngan baju dia.....dia dok tgk diri dia dlm cermin tanpa m'pedulikan sye.....hahaha......

Ptg tu plak kitorg sempat gi round2 kat jusco maluri coz Mr Razak nak carik capal utk pakai time nikah....pastu oleh kerana sye tgk Mr Razak nyer rambut ala2 serabai, so sye srh dia gunting rambut skali.....smart skit time sanding nnti kan......

Dkt 2 jam gak mamat chinese ni dok trim rambut Mr Razak.....xtau la knp lama sgt.....haha......masa dah suntuk ni, lagi nak wat lambat......time tu dah dkt maghrib.....sye mmg dah x keruan dah time tu.....yer la kan sok pg2 dah nak nikah.....sye plak inai pon x pakai btul2 lg.......sempat ker x ni.....huhu.....mmg hati pon dah b'debar2 time tu.....

Dan akhirnyer malam tu sebelum tidur sye pakai inai btul2......oleh krn masa dah suntuk, sye pakai inai tiub jerk.....lgpon senang sye nak pakai sndiri.....& cpt merah.....tp yg x bestnyer inai ni cpt pudar & x tahan lama.....huhu.....xper la malas dah nak pikir time tu......pikir nak nikah jerk.....seraaammmmm......mlm tu kul 2 pg baru sye tidur....

Thanks to kwn2 sye yg telah m'beri tips guna sellotape supaya inai tu x comot......sye mmg xreti btul pakai inai coz sye x reti dok diam.....smpai kat muka pon ader merah2 tp nasib baik inai ni cpt hilang.....hehe......

Tu jer la persiapan di minggu terakhir sblm sye b'gelar Mrs Razak.....nnti kan entry psl nikah plak.....
daaaa.....